kiniol 2281 #526 Napisano 30 Grudnia 2018 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #527 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Temu panu chustków zabrakło.. bleeeeh Kinio jesteś po obiadku? Smacznego :-P Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #528 Napisano 30 Grudnia 2018 Temu panu chustków zabrakło.. bleeeeh Kinio jesteś po obiadku? Smacznego :-PNic nie pobije tego filmu z panem Kreozot Uwaga oglądać ostrożnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #529 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Hmmmm.... A niesmak był, jak napisałam: "flaki na półkach w brutalowym warsztacie" jeszcze wiszą...! :-D:-D Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #530 Napisano 30 Grudnia 2018 Brawo !!! Sekundnik wyszedł Super !!! A jak sprytnie i bystro poradziłaś sobie z dogrzaniem środka !!! No , to już wiesz , co i jak !!! Awans pewny !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #531 Napisano 30 Grudnia 2018 Dziękuję PM!! Awansowałam z krętacza, pomyjacza trybików na opiekacza "skazówek" hehe ☺ Wskazówkę zacisnęłam na igle zacnie - aż "za-zacnie" bo ciut za mocno i musuałam ją "odcisnąć", teraz zawadiacko się kręci. Dopiero po założeniu przyuważyłam, iż nieco za długa - wystaje poza indeks. Szkoda że wcześniej nie zauważyłam. A poza tym to przy okazji grzebania, ciapnęłam po kropli politury na wiatraczek z obu boków (chyba nie pokręciłam) bo za szybkie tempo bicia. Może ciut wolniej ale wielkiej różnicy nie słyszę ;-) PM - nie chwalisz się, jak tam Twoje prace idą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #532 Napisano 30 Grudnia 2018 Ten grzebień w końcu ciszej pracuje?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #533 Napisano 30 Grudnia 2018 Chyba się przyzwyczaiłam - wydaje mi się że ciszej ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #534 Napisano 30 Grudnia 2018 Ze wskazówek zeskrobałem grubą farbę ( trochę czerwonej i trochę czarnej - ale ktoś miał pomysł ) Okazało się , że one pięknie oksydowane !!!! Zaraz myślę sanki zamontować i zobaczę jak chodzi . Poleruję mosiądze - kółka , rolki , nakrętki , a w międzyczasie biorę się za krojenie i ciachanie tego , co na bigos się nada !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #535 Napisano 30 Grudnia 2018 Ojej - PM to Ty frontem całym pracujesz! :-)Wskazówki na czerwono-czarno? Opss to rzeczywiście ułańska fantazja. Ty pisz nam o swoich postępach, taka cisza...No chyba że chcesz wywołać pieruńskie wrażenie i nam pokażesz swoje cacuszko w pełnej krasie po wszystkim!Bigos? Woow.. A to Ty jesteś tam? Czy w kraju? No bo jako tam, to kapustę da się tam kupić? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #536 Napisano 30 Grudnia 2018 Ojej - PM to Ty frontem całym pracujesz! :-)Wskazówki na czerwono-czarno? Opss to rzeczywiście ułańska fantazja.Ty pisz nam o swoich postępach, taka cisza...No chyba że chcesz wywołać pieruńskie wrażenie i nam pokażesz swoje cacuszko w pełnej krasie po wszystkim!Bigos? Woow.. A to Ty jesteś tam? Czy w kraju? No bo jako tam, to kapustę da się tam kupić? :-)Święta , to zastój i nic nie robiłem Teraz podganiam !!! Pieruńskie wrażenie , to robią na mnie , zegary Leskosa !!!! Ja , to w mysiej dziurze , będę się chować Kapustę kiszoną ... nawet w polskich słoikach !!!! Gorzej z kiełbasą , ale mam małe zapasy !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #537 Napisano 30 Grudnia 2018 Fakt że najbardziej pieruńskie wrażenie to zegary LESa robią, kosmiczne zegary longcase1 i jego moc usuwania jakiś niewidzialnych usterek, i naszego Kinia machiny piekielne ijeszcze dużej grupki Forumowiczów (kiwaki np.) i tych od roczniaków, i "katalogowa" wiedza naszego Padre i wiedza Tatyany i końca nie ma ile osób ☺ Ale ja Ci powiem, że na mnie każdy odchuchany i naprawiony z sercem zegar robi piekielne wrażenie!..I Twojego doczekać się nie mogę, bo ani-ani rąbka tajemnicy nie uchylasz - a mnie ciekawość męczy ☺. Kapustę tam mają, no coś podobnego.. a kiełbasy brakuje? To co oni tam jedzą? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #538 Napisano 30 Grudnia 2018 Inchnie kiełbasy Taka , czy inna , ma w środku to samo ..... normalnie Martadela .Jedną ... można przeżyć , ale drugiej już nie chcę !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #539 Napisano 30 Grudnia 2018 Musze tez przyznac ze zegary Kolegi LESa bardzo mi sie podobaja i tylko dzieki niemu ten temat jeszcze zyje.Wiekszosc chetnie oglada,komentuje ale pokazywac nie chce.Jesli chodzi o zegary wiszace to postanowilem kupic sobie zegar Contoise-taki z wielkim wahadlem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #540 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Inchnie kiełbasy Taka , czy inna , ma w środku to samo ..... normalnie Martadela .Jedną ... można przeżyć , ale drugiej już nie chcę !!!!A widzisz, mają - ale jaka to kiełbasa. Fakt - nasze kiełbaski i wędzonki bezkonkurencyjne - zwłaszcza te domowe, swojskiej roboty ☺Musze tez przyznac ze zegary Kolegi LESa bardzo mi sie podobaja i tylko dzieki niemu ten temat jeszcze zyje.Wiekszosc chetnie oglada,komentuje ale pokazywac nie chce.Jesli chodzi o zegary wiszace to postanowilem kupic sobie zegar Contoise-taki z wielkim wahadlem. Fakt - wątek żyje dzięki LESowi. Ale, że inni swoich nie chcą prezentować to kompletnie nie rozumiem.. z czego to się bierze? Oldtime - taki zegar planujesz? Fakt wahadło ogromne w porównaniu do wielkości zegara.Intryguje mnie jego tykanie - ciekawe czy głośne czy ciche? :-) Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #541 Napisano 30 Grudnia 2018 Inchnie kiełbasy Taka , czy inna , ma w środku to samo ..... normalnie Martadela .Jedną ... można przeżyć , ale drugiej już nie chcę !!!!Tak czy siak polska kiełbasa najlepsza;-))Prawdę mówiąc (pisząc) to mógłbyś się pochwalić swoimi pracami nad zegarami;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #542 Napisano 30 Grudnia 2018 Tak czy siak polska kiełbasa najlepsza;-))Prawdę mówiąc (pisząc) to mógłbyś się pochwalić swoimi pracami nad zegarami;-)Dokładnie - PM to tak "inkoguto" - sam ma, a drugiemu nie pokaże ;-)A to linkowe, a to kareciaki, a o budzików całej szafie nie wspomnę ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #543 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) MMMMmmmmmm Wędzonki !!!!!A zegar pokażę ! Na razie to , z czym walczyłem !!! Bo to jednak , temat koleżanki !!!!Zapałki fajnie zatykają otworki , ale później ... zabarwić itd. ... masakra . Jedna OK , a druga źle . Muszę wymyślić inny sposób .PS . a skąd wiesz , że mam budziki w szafie ???? No nic się nie ukryje !!!! Edytowane 30 Grudnia 2018 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #544 Napisano 30 Grudnia 2018 PM opal te wskazówkę nad płomieniem np kuchenki gazowej wszystko pięknie się wykruszy . Ja tak zawsze robie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #545 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Oooo.. faktycznie czerwona farba jakas..A jak usuwałeś? Szlifowanie? Bo rozumiem, że nie chemicznie bo ładna oksyda pod spodem? No nie - ale masz zadanie - dziurek jest że hoho, a obrabianie zapałkami to baardzo żmudna praca. No i te podbarwianie, a potem politura i okazuje się , że odcień wychodzi ciut inny. A potem, że struktura się różni... Nie robiłam zapałkami bo na razie nie czuję się na siłach. Sztukowanie starym fornirem chyba trochę łatwiejsze niż obrabianie dziurek... PM - to nie jest MÓJ prywatny wątek - to jest otwarty wątek dla wszystkich, i o wszystkim (patrz "kichanie" i nie tylko).No chyba, że Nasz Padre się zdenerwuje i przyszpili nam "za całokształt" i przysłowiowy groch z kapustą ☺ O! I jeszcze jedna tajemnicę zdobyliśmy - opalanie starej farby ☺Konkurencja się robi dla przyklejonych nt."renowacja" ;-) PM - a masz budziki w szafie? Ale trupa w każdej szafie nie trzymasz?No to ja mam chyba dziś "widzenie" hłe, hłe Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #546 Napisano 30 Grudnia 2018 Ta stara oksyda na tych wskazówkach jest już nie do uratowania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #547 Napisano 30 Grudnia 2018 Musi byc fachowo i z humorem wtedy fajnie i milo sie czyta.Ale tempo w pisaniu to masz zabojcze :D -chyba juz to pisalem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1791 #548 Napisano 30 Grudnia 2018 No w sumie temat Porady potrzebuję :-)To jakby dla tych , co potrzebują !!!Chyba drobinki forniru lepsze !!! Wskazówka zrobiona . Farba nawet lekko odpryskiwała . Ktoś , kto malował , nie bawił się w odtłuszczanie itp , więc słabo trzymało .Wstawiam rzeczoną szafę ( no jej część ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #549 Napisano 30 Grudnia 2018 Musi byc fachowo i z humorem wtedy fajnie i milo sie czyta.Ale tempo w pisaniu to masz zabojcze :D -chyba juz to pisalem Tak.... zgadzam się w 100% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #550 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Musi byc fachowo i z humorem wtedy fajnie i milo sie czyta.Ale tempo w pisaniu to masz zabojcze :D -chyba juz to pisalem Fakt ze mam i tym się różnimy - wszakżem "BABA" to gadam jak baba - ile wlezie ☺ Wy jak to meżczyźni - dwa i pół słowa i bądź mądra - co mają na myśli :-P O.. tak się różnimy - zaraz zdjęcie poszukam! O tak właśnie :-)Mąż gada dwoma słowami, w pracy 8 godzin niemego kompa, a plotkować za dużo nie lubię :-D PM - jest! Szafa prawdziwa! No ale budziulki w kącik ciemny upchnięte zamiast oczy cieszyć.. no i pewnie nie nakręcone śpią :-) A tempo pisania wynika tylko z tego, że ktoś na te moje wyyywody odpisuje no nie ? :-D Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach