Yodek 2548 #5626 Napisano 11 Stycznia 2020 Podobnie i ja, zza smartfona tylko.Za modyfikację portalu allegro, ktoś powinien wziąć licytacyjny młotek i trachnąć się zdrowo po głowie. Wersja lokalna doprowadza mnie do /"&$^$:=# 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5627 Napisano 11 Stycznia 2020 Taki fajny zegar awansował na "zapchaj dziurę"?Nie nada!Trzeba go umyjać, połatać i niech cyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5628 Napisano 11 Stycznia 2020 Podobnie i ja, zza smartfona tylko.Za modyfikację portalu allegro, ktoś powinien wziąć licytacyjny młotek i trachnąć się zdrowo po głowie. Wersja lokalna doprowadza mnie do /"&$^$:=# Gosia oni lubią naprawiać dobrze działające rzeczy:-/ też mnie krew zalewa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5629 Napisano 11 Stycznia 2020 No na myciu się nie skończy , sporo pracy ze skrzynką. Resch? Chyba mam podobnego i też naprawiałem tarczę ... w tym miejscu. Jeden z pierwszych moich zegarów. Nie mam sumienia się go pozbyć, a miejsca brak... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5630 Napisano 11 Stycznia 2020 Gosia oni lubią naprawiać dobrze działające rzeczy:-/ też mnie krew zalewaDokładnie - z upływem czasu, ciągle coś modyfikują, ulepszają co skutkuje utrudnieniem, skomplikowaniem i udziwnieniem. Pododawali pełno jakiś badziewnych funkcji i nachalnych opcji, że czuję się czasem już zmęczona lataniem po tym portalu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5631 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Giełdy, kontakty bezpośrednie... choćby telefon, whatsapp ...Niestety trochę to wymaga wiary a i zdarzają się nieprzewidziane koszty...Niestety pozycję na TYM „rynku” wyrabia się latami. Rotacja na szczęście jest ze względu na wiek kupujących spora. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5632 Napisano 11 Stycznia 2020 Jeśli zegar mkl1 to Resch to wielkie nieba - grzech go poniewierać nad schodami! Mkl1 - zlituj się nad biedakiem! Takiego mieć to radość. Ja mam "rasowego" Rescha w skundlonym komplecie... LES może byś pokazał zdjęcie swojego pierwszego Rescha? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5633 Napisano 11 Stycznia 2020 Giełdy za daleko czasem, kontakty bezpośrednie dopiero raczkują, ale prawda - prędzej da się zdobyć coś co nie do zdobycia. Niektórzy są mega operatywni - ja jakaś łamaga jestem w tym zakresie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5634 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) A jakieś takie mam... stare Moim zdaniem dziwny trochę, głowy nie dam że to nie składak... Edytowane 11 Stycznia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5635 Napisano 11 Stycznia 2020 Aj jaki ładny!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #5636 Napisano 11 Stycznia 2020 Kol Leskos ,za dużo już masz Po zostawiać najlepsze egzemplarze i oddawać te wątpliwe tym ,co nie wątpią pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5637 Napisano 11 Stycznia 2020 "Resch" nic mi to nie mówi Dla mnie to był tlko zegar, który wywlokłem ze starej kamienicy w Miechowie. Sprawdziłem czy jest cały- znaczy mechanizm...Jest pomalowany (chyba grubą warstwą olejnej) tarcza naprawiana gipsem, linki,-z żyłki gospodarczej powiązanej na supełki ( ale mimo to mechanizm działa)Jak go przywiozłem, wraz z Vertiko i komódką ileś tam lat temu, to priorytetem były meble..a że kiedyś pracowałem u stolarza meblarza, nie było problemów... pamiętałem "myki", jak naprawic.. teraz Jakos trudno mi go zdjąć i zabrać się ( ogrom pracy nad skrzynią...i brak elementów (korony itp..) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5638 Napisano 11 Stycznia 2020 Resch to stan umysłu.. Bije na głowę pod względem renomy pozostałe, które kolega ostatnio prezentował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #5639 Napisano 11 Stycznia 2020 Resch to stan umysłu.. Bije na głowę pod względem renomy pozostałe, które kolega ostatnio prezentował Tak , potwierdzam , choć nie mam Rescha Jak się wejdzie w temat o Reschach i przeczyta , to zapał sam przyjdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5640 Napisano 11 Stycznia 2020 Tak , potwierdzam , choć nie mam Rescha Jak się wejdzie w temat o Reschach i przeczyta , to zapał sam przyjdzie Dokładnie. Swojego kupiłam z kotem w worku, a dopiero potem zorientowałam się "co zacz". Sprzedawca opisał go jako Remember, i raczej mu, a tym bardziej mi nic to nie mówiło, heh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5641 Napisano 11 Stycznia 2020 Pod jakim hasłem anjlepiej szukać? po wisaniu do goglarki "reich" zegar, lub wallclock pokazuje wszystko...Muszę od czegoś zacząć, by nie spie@$ić 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #5642 Napisano 11 Stycznia 2020 Mz Becker nie gorszy od Rescha, to stan umysłu i pracy na forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5643 Napisano 11 Stycznia 2020 Po wpisaniu " Germania" już lepiej, pokazuje coś w podobnym stylu...czy to to samo?, pochodne, czy jak? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #5644 Napisano 11 Stycznia 2020 Po wpisaniu " Germania" już lepiej, pokazuje coś w podobnym stylu...czy to to samo?, pochodne, czy jak?Myślę , że mod się nie pogniewa , bo o wskazanie tematu chodzi.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/94552-vienna-regulators-remember/?hl=vienna%20regulators 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5645 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Dzięki nawet znalazłem skrzynię podobną w stylu http://images39.fotosik.pl/309/0a13f81cc98c7d44.jpeg Wagi mój ma większe ??? ale pamiętam, że chodził na nich.. Czy to ma znaczenie? czy jeżeli ktoś coś zamienił (wagi)to przypadek, czy ? z zamiarem poprawy pracy? Edytowane 11 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5646 Napisano 11 Stycznia 2020 Obciążniki (wagi) zmienia się na wiekrze po to by ominąć zegarmistrza szerokim łukiem;-! Zamiast oddać zegar do gruntownej konserwacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5647 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Widać w Miechowie zegarmistrz był drogi a to w końcu były Austrowegry i blisko do Krakowa, gdzie o wymyśłono pierw drut miedziany, a potem aluminiowy Edytowane 11 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5648 Napisano 11 Stycznia 2020 Ten Resch powinien chodzi na 1200max 1300 gr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #5649 Napisano 11 Stycznia 2020 Ten Resch powinien chodzi na 1200max 1300 grMasa jednej to 1357gr. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5650 Napisano 11 Stycznia 2020 Ten Resch powinien chodzi na 1200max 1300 grTyle teoria, w praktyce Twoje zegary chodzą na papierowych wagach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach