Yodek 2548 #1026 Napisano 13 Stycznia 2019 Ależ bardzo dobrze - jest potrzeba niech temat się kontynuuje - tu jest "Nasza Świetlica" - każdy niech wrzuca swoje zapytania i dyskusje! Yodek to "hybryda" raz na prąd, raz na ON a czasem na pierogi :-DPary dostaję jak mnie ktoś wytąci z równowagi ☺ W każdym bądź razie Dziadek ma już koncepcję modernizacji tokarki, a Kinio opatentowuje "straszną" machinę z zębatką 1:60 (do latania po wieżach chyba) ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1027 Napisano 13 Stycznia 2019 Wy tutaj gadu gadu o falownikach.... a mnie padł wolny posuw w tokarce:-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1028 Napisano 13 Stycznia 2019 Bo kto to wolno posuwa tokarkę rano w niedzielę o 7:10 ... Ja bym też padł ... Współczuję na poważnie... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1029 Napisano 13 Stycznia 2019 To akurat stało się w sobotę. Zębatka straciła trzy ząbki:-/ może da się dokupić a może trza dorobić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1030 Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Sprzęt uszkodzony..komplikacje i perturbacje. Praca się skomplikuje :-/ LES - o ósmej to ja słyszałam, że Ty w gumofilcach i piżamie na łące jesteś? I dziś też - jesteś zaprawiony w ekstremalnych warukach:-D I ja "trochę" zrozumiałam Twój wczorajszy wykład o falownikach i silnikach ale kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym-tym "tokarką o 7 rano w niedzielę";-) ;-) Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1031 Napisano 13 Stycznia 2019 No ja Ci nie wytłumaczę ... musisz zapytać biegłego, np małżona 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1032 Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) No ja Ci nie wytłumaczę ... musisz zapytać biegłego, np małżona O tokarkę?!! :-D Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1033 Napisano 13 Stycznia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1034 Napisano 13 Stycznia 2019 No dobrze ważne że w czeluściach internetowych część znalazłem:-)) Piękna rzecz :-)Mój nauczyciel zawodu miał taką tokarke 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1035 Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) No dobrze ważne że w czeluściach internetowych część znalazłem:-)) Piękna rzecz :-)Mój nauczyciel zawodu miał taką tokarkeProblem części się rychło rozwiązał, będzie sprzęt ma chodzie :-) PM - załączone zdjęcie to tytułem wyjaśnienia mojego "niezrozumienia"? :-P Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1036 Napisano 13 Stycznia 2019 No dobrze ważne że w czeluściach internetowych część znalazłem:-))Piękna rzecz :-)Mój nauczyciel zawodu miał taką tokarkeNie mam , ale jak taką kupię , to na ścianę obok zegarów Piękna rzecz !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1037 Napisano 13 Stycznia 2019 Nie dość, że tokarki używa się rano w niedzielę (sic!) to okazuje się, że TO wiesza się na ścianie! Mamma Mia! ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1038 Napisano 13 Stycznia 2019 Najlepsze jest to że zawsze działa i prądu elektrycznego niepotrzeba :-))Nie dość, że tokarki używa się rano w niedzielę (sic!) to okazuje się, że TO wiesza się na ścianie! Mamma Mia! ;-) Przepraszam ale ja w niedzielę nie pracuje. Niedzielna praca w g..no się obraca:-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1039 Napisano 13 Stycznia 2019 Uuuuu!Kolega longase1 chyba pierwszy raz użył "mocniejszego" argumentu! :-) zazwyczaj powściągliwy w wyrażeniach dziś padło g..no heh.. Wężykiem! Wężykiem! :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1040 Napisano 13 Stycznia 2019 Uuuuu!Kolega longase1 chyba pierwszy raz użył "mocniejszego" argumentu! :-) zazwyczaj powściągliwy w wyrażeniach dziś padło g..no heh.. Wężykiem! Wężykiem! :-)Takie powiedzenie mi właśnie do głowy przyszło:-) zresztą bardzo mądre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1041 Napisano 13 Stycznia 2019 Bo to ,,Tradycyjne Stare Polskie Powiedzenie ,, więc utrwalone kulturowo , to nasze dziedzictwo narodowe !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1042 Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Guano - miliony much nie mogą się mylić!! Haha:-D Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1043 Napisano 13 Stycznia 2019 Ja nie pracuję w sobotę, w niedzielę zdarza się i wszystko świetnie się udaje... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1044 Napisano 13 Stycznia 2019 W czepku urodzony ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1045 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Nie mam , ale jak taką kupię , to na ścianę obok zegarów Piękna rzecz !!!! Mozna kupic calkiem niedrogo, pomijajac zatoke. To nie jest duzy wydatek, a jednak przepiekny objekt kolekcjonerski. Jak sie szuka to sie znajduje. Zapytaj kolegi Romana jaka piekna tokarke znalazl u mnie i jak ja pieknie zrobil. Gdybym mial blisko do Romana to bym go poprosil o odnowienie elementow takiej tokarki, chyba? Edytowane 14 Stycznia 2019 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1046 Napisano 14 Stycznia 2019 Ooo , widać , że coś fajnego !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1047 Napisano 14 Stycznia 2019 No weźcie... poważnie?Tokarka może być "obiektem kolekcjonerskim"? ●● 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1048 Napisano 14 Stycznia 2019 Tak , ale lepiej te malutkie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1049 Napisano 14 Stycznia 2019 No weźcie... poważnie?Tokarka może być "obiektem kolekcjonerskim"? ●● Wszystko moze byc obiektem kolekcjonerskim. Trzeba wiedziec czego szukac. Jakbys widziala jak te elementy sa dobrze zrobione, i jak dawno temu to bys zmienila zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1050 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Ale dlaczego?Idąc tym tokiem (tokarkiem ;-)) myślenia to i młotek i krajzega to ewentualne "okazy".. Hmmm .. no to się zadumałam .. Na ostatniej fotografii w drugim planie jest tajemniczy obiekt..Czarne, z pocztową "trąbką" i korbką?? Cóż to może być? Ha..A elementy tokarki ułożone są na drewnianej "stolnicy"? ;-) Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach