old time 456 #1426 Napisano 24 Stycznia 2019 No i ch..... nie wylicytowałem zegara. Dostałem łomot i to niezły. A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada. Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia. Trudno, szukamy dalej. Czy zegar byl w USA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1427 Napisano 24 Stycznia 2019 Kurczę, pomyliłem ten wątek z "Wdziękami Maryny".....dwa identyczne tematy 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1428 Napisano 24 Stycznia 2019 Kurczę, pomyliłem ten wątek z "Wdziękami Maryny".....dwa identyczne tematy Masz zwidy. Tamten jest bardziej merytoryczny, przeważa muzyka 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1429 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Masz zwidy. Tamten jest bardziej merytoryczny, przeważa muzyka Dokładnie!"Wdzięki..." propagują kulturę z wysokiego "K".Tu jest z niskiego.. A promotorem jestem ja - Genowefa Pigwa;-) Ale żeby nie było, że "sięga dna" w kwestii merytorycznej to na obiad była grochówka mężowska, a teraz dumam nad haczeniem w Beckerze :-P Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1430 Napisano 24 Stycznia 2019 No i jak piszesz Kultura, no jak?? Zaprawdę, powiadam Wam. Zarząd tu wejrzy i dział zegary ulegnie anihilacji... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1431 Napisano 24 Stycznia 2019 Wolę anihilację z wielkim "bum" niż iść do kąta za karę ;-) Mój tato był podobny i z fizjonomii i ekspresji do Jana Kobuszewskiego. Nawet miał taką "ksywkę" :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1432 Napisano 24 Stycznia 2019 Zawsze ciekawiło mnie skąd w kosmosie bierze się tlen do tych wybuchów ... rozumiem materiał wybuchowy ale paliwo raczej bez tlenu się nie spali a tu proszę wszystko płonie i wybucha „tlenowo” aż miło ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1433 Napisano 24 Stycznia 2019 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1434 Napisano 24 Stycznia 2019 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1435 Napisano 24 Stycznia 2019 .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1436 Napisano 24 Stycznia 2019 Dobranoc 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1437 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) No to dzień dobry! ;-) Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1438 Napisano 25 Stycznia 2019 No to dzień dobry! ;-)No nareszcie piątek z dużymi opadami śniegu w sam raz na początek ferii:-)Moja najmłodsza właśnie je zaczyna ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1439 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Mają dzieci u Was radość i akurat na ferie. Niech hasają do woli, nie wiadomo kiedy znów będzie okazja na bałwanki i sanki ☺U nas śniegu nic a nic. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1440 Napisano 25 Stycznia 2019 Bałwanów to zawsze jest sporo, nawet śniegu nie potrzeba 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1441 Napisano 25 Stycznia 2019 Mają dzieci u Was radość i akurat na ferie. Niech hasają do woli, nie wiadomo kiedy znów będzie okazja na bałwanki i sanki ☺U nas śniegu nic a nic.Może ta fala opadów śniegu dotrzeć na północ;-)Bałwanów to zawsze jest sporo, nawet śniegu nie potrzeba A to na ulicy Wiejskiej w tym okrągłym budynku:-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1442 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Hehe. . Nie tylko w okrągłym. W tych kwadratowych też. I bałwanice też się trafiają; -) I tak orzy okazji- macie jakieś sprawdzone lampy biurkowe? Wiadomo takie do wyginania na różne strony ale też z możliwością silnego światła. Czy lampy led się sprawdzają? Mam zwykłą ale widzę ciemność, archeo i tyle Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1443 Napisano 25 Stycznia 2019 Hehe. . Nie tylko w okrągłym. W tych kwadratowych też. I bałwanice też się trafiają; -)I tak orzy okazji- macie jakieś sprawdzone lampy biurkowe? Wiadomo takie do wyginania na różne strony ale też z możliwością silnego światła. Czy lampy led się sprawdzają?Mnie o lampy ledowej chyba trochę oczy padły. Ja używam halogenowej na pantografie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1444 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) No i masz.. A ja myślałam że od "ledóff" to wzrok tak się nie męczy.Halogenowa to chyba trochę grzeje. Jak jestem zła i w podbliżu będzie halogen to grozi eksplozja ;-) Moja obecna ma moc 10 robaczków świętojańskich.. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1445 Napisano 25 Stycznia 2019 No i masz.. A ja myślałam że od "ledóff" to wzrok tak się nie męczy.Halogenowa to chyba trochę grzeje. Jak jestem zła i w podbliżu będzie halogen to grozi eksplozja ;-)Moja obecna ma moc 10 robaczków świętojańskich..Okulista mnie doedukował w tej kwestii.... facet twierdzi że światło z lamy żarnikowej jest bliższe naturalnemu. Ale i tak zaraz wyjdzie że herezje gloszę;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1446 Napisano 25 Stycznia 2019 Okulista mnie doedukował w tej kwestii.... facet twierdzi że światło z lamy żarnikowej jest bliższe naturalnemu. Ale i tak zaraz wyjdzie że herezje gloszę;-))Co..? Ale numer... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1447 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Mam lampę z okrągłą świetlówką . W środku jest duże szkło powiększające !!! Można więc , przybliżyć ją do detalu i w powiększeniu oglądać części mechanizmu.Ps. literkę poprawiłem Edytowane 25 Stycznia 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1448 Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) ... Edytowane 25 Stycznia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1449 Napisano 25 Stycznia 2019 ...Super ☺ ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1450 Napisano 25 Stycznia 2019 ... Chodzi o to, że masz lampkę z trzema diodami? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach