Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kapitanik

Pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zaczął za mną chodzić zegarek w stylu pilota. Najpierw padł wybór na: Laco Flieger B Automatic Aachen, o numerze katalogowym LA-861690. W międzyczasie uaktywniła się chęć posiadania Hamiltona Khaki Pilot Automatic H64615753, ostatnio bardzo mnie zainteresował Pilot Geckota K-01 typ B z mechanizmem ETA 2824-2. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat w/w zegarków, który wybrać?

post-67243-0-27728600-1544645652_thumb.jpg

post-67243-0-47406600-1544645790_thumb.jpg

post-67243-0-70600500-1544645631_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tylko te trzy rozważasz, czy może masz po prostu jakiś ustalony budżet, który chcesz wydać na zegarek tego typu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie inne propozycje ciekawe rozważę, budżet to najlepiej około 2k, chociaż Hamilton wyjdzie drożej zakupiony pewnie w Jomashop dlatego na razie przesunął się na ostatnią pozycję. Dodam że brałem pod uwagę Steinharta ale ze względu na wielkość 44 i 47mm odpada, rozpatrywałem również Stowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na piloty od Archimede, wyjdzie trochę drożej, ale bardzo dobre wykonanie, inhousowa koperta, różne rozmiary.

Tańszy będzie Steinhart, np. za 450 EUR będzie na porządnym Unitasie, tylko że do nich trzeba mieć trochę większy nadgarstek. Wykonanie też bez zastrzeżeń. Steinhart ma również dystrybucję w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Też pomyślałbym o Stenku, czy to na Ecie czy na Unitasie. Tylko faktycznie to już spore zegarki, bo i średnica to 44 mm, a i L2L całkiem spory :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też spodobały mi się Geckoty. Mechanizm dobry, cena umiarkowana, ale nie widziałem ich na żywo. Niebieska tarcza wygląda bardzo ciekawie. Jeśli będziesz myślał o geckocie, to poszukaj zniżek i promocji, które cały czas są aktywne.

https://www.watchgecko.com/watchgecko-discount/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem Hamiltona, na razie wybór między Geckotą i Steinhartem, chociaż te 44mm na nadgarstek 17,5cm nie wiem czy przypasi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie widziałem Hamiltona, na razie wybór między Geckotą i Steinhartem, chociaż te 44mm na nadgarstek 17,5cm nie wiem czy przypasi?

IMO może być trochę za duży... Jednak piloty od Stenka to nie są małe zegarki  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek typu pilot ma prawo być duży, ale jeśli ma to być zegarek codziennego użytku, to wygoda noszenia jest bardzo istotna. 44mm może więc okazać się trochę za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej skłaniam się do Geckoty, czy jest ktoś w posiadaniu w/w modelu lub innego pilota z tejże firmy i mógłby się podzielić opinią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chociaż te 44mm na nadgarstek 17,5cm nie wiem czy przypasi?

Mam Stenka 44mm i moim zdaniem będzie stanowczo zbyt duży, gdyż ma masywną i klockowatą kopertę.

Kartoteka Zegarków - Najlepszy sposób na organizację Twojej kolekcji zegarków - https://greenmag-pl.github.io/kartoteka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długich za i przeciw zamówiłem pilota Geckoty wersję B w kolorze tarczy sunburst grey (nie mam jeszcze zegarka  z szarą tarczą a i ta wersja jest tańsza od pozostałych), przyznam że robi wrażenie na zdjęciu również wersja niebieska. Poza tym jest 10% zniżki i darmowa dostawa. W razie jak nie zaiskrzy mam 14 dni na zwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, zamówiłem o 1 w nocy dzisiaj, właśnie dostałem informację że zegar jutro u mnie, bałem się że nie dojdzie do Świąt a tu proszę taka niespodzianka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomnij podzielić się zdjęciami i wrażeniami. Sam zastanawiam się nad tym pilotem, ale wersją z niebieską tarczą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, zaiskrzyło, na pewno go nie zwrócę. Wykonanie, tarcza nie ma do czego się doczepić, leży na ręce idealnie. Zamknięty w bardzo ładnym drewnianym pudełku plus gadżety w paczce od firmy. Przed zakupem miałem rozterki szary czy niebieski, wybrałem szary, teraz pomyślałem że kiedyś może dokupię niebieski w wersji A. Jedynie co bym zmienił to pasek który zwęża się 20/16 osobiście wolę szersze 20/18, ale pasek oczywiście można sobie zmienić.

post-67243-0-33909900-1545238417_thumb.jpgpost-67243-0-57233000-1545238428_thumb.jpgpost-67243-0-89404300-1545238436_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki w nim są niebieskie? To farba, czy termicznie?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są niebieskie, właśnie na moich zdjęciach słabo to widać, jeśli chodzi o wskazówki wydaje mi się że to nie jest farba (ale mogę się mylić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno jest uchwycić aparatem niebieską obwódkę wskazówek

post-67243-0-02537500-1545312740_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy podwójnie, przez cztery doby zrobił tylko +8 sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

.

post-34987-0-32600400-1545563346_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, teraz zaczął za mną chodzić do kompletu pilot z tarczą typu A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A ja z czasem sprawię Stowę w tarczy B ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.