Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Recenzja modelu Orient Mako III Green RA-AA0004E19B
dodany przez
MieszkoMieszko, w Testy i recenzje
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez clemens
Cześć, do tej pory nie przywiązywałem dużej uwagi do zegarków i na co dzień nosiłem głównie smartwatcha, kostki G-Shocka, a na inne okazje jakiegoś chińskiego Pagani. Ostatnio jednak bardziej zainteresowałem się tematem i postanowiłem sprawić sobie jeden zegarek na luźniejsze wyjścia oraz drugi, bardziej elegancki, do koszuli i garnituru. Na razie rozglądam się za czymś na co dzień. Zawsze podobała mi się bryła diverów, więc zrobiłem mały research, ale jako laik pewnie przeoczyłem sporo ciekawych modeli (dlatego chętnie posłucham Waszych propozycji).
Budżet: maks. 2500 zł Rozmiar koperty: najlepiej 40–42 mm Mechanizm: wolałbym automat zamiast kwarcu
Aktualnie rozważam:
Timex TW2W95200 – wydaje mi się ładnym i fajnym modelem w swojej cenie, ale trochę brakuje mi w nim datownika. Seiko SRPD51K1 / Seiko SRPK29K1 – nie do końca wiem, czym różnią się one poza względem rozmiaru i kolorystyki. Wydają mi się ciekawe, choć średnio podoba mi się bezel skierowany do wewnątrz oraz koronka umieszczona na godzinie 4. Seiko SNE597P1 Prospex Solar Diver Black – bardzo mi się podoba wizualnie, ale z tego co czytałem, model jest już wycofany z produkcji i ceny stały się mało atrakcyjne. Zastanawiam się też, jak w praktyce wypada mechanizm solarny. Atlantic 81376.41.59 Mariner Quartz Wave Blue – ten podoba mi się najbardziej i miałem go już na ręku w sklepie. Wygląda świetnie, ale znajomy trochę mnie wyśmiał, że interesuję się kwarcem z Atlantica za 2300 zł 😅 (nie wiem co o tym w sumie uważać, heh...) Będę wdzięczny za opinie o powyższych modelach oraz ewentualne inne propozycje w tym budżecie.
-
-
-
-
-