Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

WIKO73

Dlaczego RADO jest beee?

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy wcześniej nie myślałem o Rado, ale podczas przymiarki modelu z linii hyperchrome nie mogę przestać o nim myśleć. Niestety cena trochę powstrzymuje, ale ten model na żywo robi niesamowite wrażenie. Pewnie zaraz posypią się głosy, że za drogi, że ceramika, że lepsze Balle, Glicyny, Eposy, Hamiltony, Certiny, Alpiny i inne coś byle nie Rado. Niestety nie mam zdjęcia od strony dekla, ale jest równie smacznie ;-)

post-107028-0-67823700-1549642678_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto Ci powiedział że Rado jest beee ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto Ci powiedział że Rado jest beee ?

Tutaj tak mówią ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rado, dobrze wykonane zegarki. Sam mam jednego wykonanego w ceramice plazmowej. Werk ETA spokojnie daje radę. Żadnych problemów...8d2f639fd28d4db998c2d599d35fd642.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie słuchaj tych co mówią/piszą, że z Rado jest coś nie tak. Sam mam Cooka i trudno temu zegarkowi coś zarzucić. Jeśli Ci się podoba, to kupuj :-) Jak powiada klasyk, "lipy nie ma" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za opinie, mój entuzjazm powoli  rośnie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz jeszcze plecy:)2d5e1f3df55e91cf8d5bb5be5fb7c362.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, chociaż w zegarku, który mierzyłem wahnik jest w kształcie kotwicy i w kolorze czarnym, wygląda obłędnie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy wcześniej nie myślałem o Rado, ale podczas przymiarki modelu z linii hyperchrome nie mogę przestać o nim myśleć. Niestety cena trochę powstrzymuje, ale ten model na żywo robi niesamowite wrażenie. Pewnie zaraz posypią się głosy, że za drogi, że ceramika, że lepsze Balle, Glicyny, Eposy, Hamiltony, Certiny, Alpiny i inne coś byle nie Rado. Niestety nie mam zdjęcia od strony dekla, ale jest równie smacznie ;-)

Rado, dobrze wykonane zegarki. Sam mam jednego wykonanego w ceramice plazmowej. Werk ETA spokojnie daje radę. Żadnych problemów...

Bardzo ładne modele.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej strony jeden zarzut do zegarków rado. Zwróć uwagę na ceny wyprzedażowe, w sieci, niektórych modeli, szczególnie w USA. Może być tak, że kupisz dziś zegarek za 10 000 zł (powiedzmy po cenie katalogowej - 5%), a na black friday, walentynki czy inne okazje, znajdziesz go w USA za np. 800-1000 dol. Chyba, że ci to nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest. Z drugiej strony podobna sytuacja dotyczy również innych zegarków albo wręcz innych dziedzin.

Kupiłem Longinesa z 15% upustu, a dwa miesiące później zrobili promocję na ten model -25%. Taki możliwy przykład.

Osobiście nie mam złego zdania o Rado. Potrafią zrobić całkiem normalny zegarek i taki dość ciekawy i nietypowy.

Mechanizmy z SG też nie są najgorsze.

Żeby nie być gołosłownym:

post-92718-0-24227800-1549656212_thumb.jpg

Kotwiczka ładnie się rusza - co prawda z przodu ale zawsze :)

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rado jest si ;-)

post-34987-0-03362500-1549656682_thumb.jpg

post-34987-0-95986900-1549656691_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy wcześniej nie myślałem o Rado, ale podczas przymiarki modelu z linii hyperchrome nie mogę przestać o nim myśleć. Niestety cena trochę powstrzymuje, ale ten model na żywo robi niesamowite wrażenie. Pewnie zaraz posypią się głosy, że za drogi, że ceramika, że lepsze Balle, Glicyny, Eposy, Hamiltony, Certiny, Alpiny i inne coś byle nie Rado. Niestety nie mam zdjęcia od strony dekla, ale jest równie smacznie ;Gdybys mial kupowac

Gdybyś miał kupować za głosem forum to nie kupiłbyś żadnego zegarka :) Tak było w moim przypadku. Bylem zainteresowany orientem. Były glosy na NIE ale i na tak. Kupiłem i jestem zadowolony. Tobie ma się zegarek podobać. To jest najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rado nie jest be, rado jest cacy.

Rado jest cacane (o żeż, jakiego ja języka używam!), bo firma poszła w estetykę a nie mechanikę. Mechanicznie to całkiem przeciętne zegarki. A to się niektórym nie podoba. Szczególnie, że sprzedawcy winszują sobie za nie sporo...

Krytycznych głosów daleko nie trzeba szukać:

Pewnie zaraz posypią się głosy, że za drogi...

Niestety cena trochę powstrzymuje...

:D

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie rynku USA i Europejskiego jest bez sensu, więc różnicą cen nie ma się co przejmować. Jak dowalą cło i vat to wszystko już tak kolorowo nie wygląda. Duże promocje są z reguły na zegarki outletowe lub końcówki kolekcji. Te co mnie się podobają zawsze trzymają cenę - niestety. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Podobnie cenę trzyma model Captain Cook, ten limitowany, a więc w kopercie 37,3 mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywanie rynku USA i Europejskiego jest bez sensu, więc różnicą cen nie ma się co przejmować. Jak dowalą cło i vat to wszystko już tak kolorowo nie wygląda. Duże promocje są z reguły na zegarki outletowe lub końcówki kolekcji. Te co mnie się podobają zawsze trzymają cenę - niestety.

Oczywiście że ma sens, nie mydl oczu ludziom. Wysokość opłat jest znana z góry.

Oczywiście nie zawsze się to opłaca, za każdym razem wystarczy podliczyc i ocenić. Dlatego napisałem niektóre modele, niekiedy okazja się po prostu trafia.

W ten sposób np. rolex okazyjnie nie kupisz, ale np. ML, glycine, Hamiltona, czy rado właśnie możesz.

Taki przykład ode mnie - przelicz i podaj koszty finalne po sprowadzeniu:

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/10291_Rado_HyperChrome_Gent_Automatic_L_R32115103

https://www.ashford.com/us/watches/rado/hyperchrome/R32115103.pid?so=8&nid=sct_Rado%20hyperchrome

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że ma sens, nie mydl oczu ludziom. Wysokość opłat jest znana z góry.

Oczywiście nie zawsze się to opłaca, za każdym razem wystarczy podliczyc i ocenić. Dlatego napisałem niektóre modele, niekiedy okazja się po prostu trafia.

W ten sposób np. rolex okazyjnie nie kupisz, ale np. ML, glycine, Hamiltona, czy rado właśnie możesz.

Taki przykład ode mnie - przelicz i podaj koszty finalne po sprowadzeniu:

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/10291_Rado_HyperChrome_Gent_Automatic_L_R32115103

https://www.ashford.com/us/watches/rado/hyperchrome/R32115103.pid?so=8&nid=sct_Rado%20hyperchrome

Dobrze, że dodałeś niektóre modele, bo z reguły są to te, których się nie szuka, stare kolekcje wycofane z oferty. Znajdź mi model który mnie interesuje (pierwszy post) w USA za pół ceny, stawiam browara. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że dodałeś niektóre modele, bo z reguły są to te, których się nie szuka, stare kolekcje wycofane z oferty. Znajdź mi model który mnie interesuje (pierwszy post) w USA za pół ceny, stawiam browara.

Od początku pisałem niektóre modele. Mój czas poszukiwań jest cenniejszy od browara. Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.