Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny jest, miałem. Trochę na mnie za duży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NBR27lX.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.06.2025 o 13:06, 83czarny napisał(-a):

Świetny jest, miałem. Trochę na mnie za duży

Dzieki, calkiem wygodny zegarek w tytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Istvan napisał(-a):

60326e40e9b18.jpg

Świetne jest to chrono. Od nowości masz go w kolekcji?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem trzecim właścicielem. Przede mną było dwóch kolegów z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Istvan napisał(-a):

Jestem trzecim właścicielem. Przede mną było dwóch kolegów z forum.

To trzymaj go bo jest świetny 😀 a jak nie może jak będę miał fundusze jak trafi na sprzedaż 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Całkiem fajne. Co do rozmiaru, to dużo osób uważa że „diver ma być duży”. Poza tym już się sam przekonałem, że dobrze zrobione 44mm potrafi siedzieć czasem lepiej niż sporo mniejszy zegarek.
Myślę, że ten wypust znajdzie szybko amatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Zgadza się. Całkiem fajne. Co do rozmiaru, to dużo osób uważa że „diver ma być duży”. Poza tym już się sam przekonałem, że dobrze zrobione 44mm potrafi siedzieć czasem lepiej niż sporo mniejszy zegarek.
Myślę, że ten wypust znajdzie szybko amatorów.

Biorąc pod uwagę dziwactwa jakie ostatnio robił Zelos, to ten wypust jest naprawdę fajny.

Możesz mieć rację, bo widzę, że mimo rozmiaru 44, L2G jest "tylko" 50 mm. Więc może warto się zastanowić. Pewnie wrzucą też jakąś partię na Serious Watches, to odpadną komplikacje z cłem, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, marcinboro napisał(-a):

Pewnie wrzucą też jakąś partię na Serious Watches, to odpadną komplikacje z cłem, itp.

Ceny na stronie Zelosa i Serious Watches są podobne, ale zakupy bezpośrednio u Zelosa są bezproblemowe - dostajesz maila od firmy kurierskiej o opłatach celnych, płacisz kilkoma kliknięciami on-line i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupy na seriouswatches też są bezproblemowe. Plus dostajesz holenderskiego wafelka i nie tracisz czasu na odprawę celną.
Myślę, że różnice wychodzą w przypadku konieczności odesłania z powodu reklamacji/naprawy. O wiele wygodniej i taniej odsyłać w UE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, że zamówienie z Serious watches przebiegło bezproblemowo (Swordfish Ti 42mm Carbon). Zwroty też są bezproblemowe ;) Niestety, ale zegarek w mojej ocenie odbiega jakością od innego modelu Swrodfisha, którego jestem właścicielem.  Luzy na bezelu były nie do zaakceptowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Zakupy na seriouswatches też są bezproblemowe. Plus dostajesz holenderskiego wafelka i nie tracisz czasu na odprawę celną.
Myślę, że różnice wychodzą w przypadku konieczności odesłania z powodu reklamacji/naprawy. O wiele wygodniej i taniej odsyłać w UE.

45 minut temu, Zalles napisał(-a):

Potwierdzam, że zamówienie z Serious watches przebiegło bezproblemowo (Swordfish Ti 42mm Carbon). Zwroty też są bezproblemowe ;) Niestety, ale zegarek w mojej ocenie odbiega jakością od innego modelu Swrodfisha, którego jestem właścicielem.  Luzy na bezelu były nie do zaakceptowania.

No tak, argument łatwości ewentualnego zwrotu jest na plus dla Europy, co do mechanizmu i serwisu, to na tyle tanie zegarki i populrne mechanizmy, że dobry zegarmistrz znający się na japońskich werkach nie powinien mieć problemu z serwisem.

P.S

Wafelek wylądował w koszu - przeczytałem skład i doszedłem do wniosku, że poprzestanę na cieszeniu się zegarkiem 😉

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20250812_133224.jpg

IMG_20250812_133514.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tam lesne zabawy

IMG_3785.jpeg

IMG_3784.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, siomon napisał(-a):

20250906_210153.jpg

Kapitalnie świeci 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi