Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość condor81

Zegarek do 18 tys PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość condor81

witam,

chcialbym kupic sobie zegarek do 18 tys zl. Zastanawiam sie wlasnie nad Rolexem Submriner. Wiem ze jest duzo niepochlebnych opinii na temat Rolexa, ale piszecie tez ze jesli chodzi komus o prosty zegarek (bez komplikacji) z nizszej półki (bo 18 tys to raczej nizsza polka) to Rolex to dobre rozwiazanie bo: ma dobry wlasny mechanizm, jest dokladny i niezawodny. Co myslicie o tym wyborze ??

Preferencje co do zegarka: naciag mechaniczny lub automat, pasek lub branzoleta, wyglad albo klasyczny - moga byc komplikacje np podwojna sttrefa czasowa itp albo sportowy (ale nie zbajerowany, np Omegi, Rolexy itp), nie bardzo duzy. Podoba mi sie stylistyka Zenitha (np Ellite Reserve de Marche dual Time, c690), Jaegera (Reserve de Marche lub Hometime), Lange/Glashutte, Vacheron Patrimony, IWC. Takze mniej wiecej znacie gust, cenę itp, doradzcie cos !! ;).

PS. gdzie mozna kupic taniej zegarek ?? tzn chodzi mi o internet USA, Niemcy itp, znacie moze jakies sprawdzone serwisy??. Znalazlem na necie www.redfingerprint.com - i tam jest np wyzej wymieniony Zenith za 4700 $ - wiec jakies 13,5 tyz PLN a w polsce kosztuje gdzies ze 30 tys PLN wiec skad taka roznica ?? a moze to jakis trefny serwis?, co o nim sadzicie ??,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam,

piszecie tez ze jesli chodzi komus o prosty zegarek (bez komplikacji) z nizszej półki (bo 18 tys to raczej nizsza polka) to Rolex to dobre rozwiązanie (...)

PS. gdzie mozna kupic taniej zegarek ?? tzn chodzi mi o internet USA, Niemcy itp, znacie moze jakies sprawdzone serwisy??. Znalazlem na necie www.redfingerprint.com - i tam jest np wyzej wymieniony Zenith za 4700 $ - wiec jakies 13,5 tyz PLN a w polsce kosztuje gdzies ze 30 tys PLN wiec skad taka roznica ?? a moze to jakis trefny serwis?, co o nim sadzicie ??,

wybaczcie za OffTopic, ale jeśli ktoś pisze iż 18tys to "raczej niższa półka

to ja pytam się: czy przypadkiem nie upadł na głowe? :shock:

Rozumię iż społeczeństwo się bogaci, ale przykład ten pokazuje

iż pieniędzy przybywa a rozumu i taktu tym samym ubywa... przykre!

PS. Nic osobistego nie mam do autora postu... ale mając 18k na

zegarek z niższej półki nie operowałbym pojęciem "kupić taniej" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość condor81

TomASH:

nizsza polka bo:

Zegarki typu: Zenith, Jaeger, Rolex, IWC, GP itp zaczynaja sie od ok 10-12 tys PLN. Wiec kwota 18 tys PLN jest za zegarek z nizszej polki tych marek - to chyba jasne. Zegarki tych marek siegaja kwot kilkuset tysiecy PLN albo wiecej wiec to nie jest wysoka kwota.

taniej bo:

jezeli za ten sam zegarek co w Polsce kosztuje 18tys PLN mozna dac 10tys PLN w USA to tylko glupek chcialby przeplacic 8 tys PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na oferte Haeffnera, ma min. Omegę Seamaster GMT za bodajże 1580 ojro. Rolki z GMT są za jakieś 6k ojro (Explorer II).

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

kup tego Submarinera, na pewno bedziesz zadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość condor81

Submariner... hmm no podoba mi sie ;)

To teraz drugie pytanie: jak sądzicie kupować u Kruka czy w necie ? Chodzi mi o nowy zegarek. Bo przeciez nawet 1000 zl to juz jest duzo jesli moznaby kupic gdzies taniej, a za 1000zl mozna sobie kupic cokolwiek innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj kupic przez staniego.swiss?

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolexa z całą pewnością warto nabyć w salonie w Polsce... Ceny bardzo podobne do cen sklepów internetowych z USA... :roll:

Submariner jest w rzeczy samej dobrą propozycją, a jeśli jesteś odważną osobą, łamiącą konwenanse proponuję jubileuszową wersję z zielonym ringiem:

03585b74a75b880c.jpg

Bardzo ciężko go kupić nowego na świecie i w dobrej cenie... A możesz to zrobić za jedyne 18 tyś zł. w salonie Kruka w Warszawie :wink:

Tu masz wyniki aukcyjne tego zegarka z domu Antiquorum -

http://catalog.antiquorum.com/catalog.html

wpisz hasło Submariner 50 Anniversary

jak widać wszystkie osiągnięte ceny były wyższe od polskiej salonowej... Tym sposobem masz nie tylko świetny zegarek o ciekawym designie, ale i dobrą inwestycję :!:

Pozdrawiam, Igor :wink:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość condor81

super, dziekuje za odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rolexa z całą pewnością warto nabyć w salonie w Polsce... Ceny bardzo podobne do cen sklepów internetowych z USA

Bo w USA to zegarkowy high end.

W Europie w większym poważaniu są inne marki.

Wydając 18 k na zegarek zapewne będziesz chciał coś, co powali ludzi z Twojego otoczenia nazwą. W takim wypadku rolek się sprawdzi.

Ja jednak kupiłbym coś z niezależnych, albo może Daniela Rotha, R. Dubuis o ile je upolujesz w takiej cenie.

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od zegarka.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Bo w USA to zegarkowy high end.

W Europie w większym poważaniu są inne marki.

Wydając 18 k na zegarek zapewne będziesz chciał coś, co powali ludzi z Twojego otoczenia nazwą. W takim wypadku rolek się sprawdzi.

Rolex to zdecydowanie nie jest zaden high end w Stanach, tylko jedna z bardziej popularnych i przy tym cenionych marek ;) z tym "powalaniem ludzi" tez bym nie przesadzal... no o ile nie bedzie to zloty Rolex wysadzany diamentami ;) stalowy Submariner to juz kasyczny zegarek, z kawalem historii oraz swietnym werkiem- jak malo ktory nadaje sie tak samo do garnituru i stroju sportowego, nie jest tez przesadnie duzy jak na nurka, na czym zalezalo pytajacemu- moim zdaniem to bedzie bardzo dobry wybor... a nawet jak sie znudzi zawsze bedzie go mozna szybko sprzedac z nieduza strata

Ja jednak kupiłbym coś z niezależnych, albo może Daniela Rotha, R. Dubuis o ile je upolujesz w takiej cenie.

to od razu napiszmy, ze zupelnie przypadkiem jest taki na Allegro za jedyne 17990 zl :shock: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he. Daniela Rotha da sie upolowac w takiej cenie. Nawet wiem gdzie. U Ciebie na aukcji allegro. Tik Tak jak to sie nazywa? Zawoalowana reklama? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pcstud zaczynam u Ciebie dostrzegać znamiona pewnej choroby ;););)

Nie wiem czy zauważyłeś , ale model z allegro zupełnie różny jest od preferencji pytającego.

A tak całkiem szczerze, zupełnie zapomniałem, że on tam jest. Raczej gdybym miał zamiar łapać klienta to wyszedłbym z Villemontem, który bardziej pasuje do opisu.

Nie popadajmy w paranoje. To ja już nic nie mogę zaproponować, bo coś tam sprzedaje.??

Tak się składa, że sprzedaje to co lubię, a to co lubię polecam. To chyba oczywiste :)

Nie przesadzajcie więc z tym kreowaniem teorii spiskowej dziejów.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

chyba ciezko by Ci bylo wybronic, ze Villemont to marka wyzej ceniona w Europie od Rolexa :wink:

ale masz racje, znowu sie czepiam- juz sie nie odzywam :oops: na pewno to byl zbieg okolicznosci, zdarza sie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nosiłem w ubiegłych latach dwa Rolexy. Submarinera bez daty i drugiego klasycznego Oystera z atestem chronometru. Moja opinia, po 17 latach noszenia , jest taka;

- rewelacyjny naciąg automatyczny, najmniejszy ruch ręki powoduje nakręcanie sprężyny, mistrzostwo świata;

-jeden z najdokładniejszych chronometrów;

- 0 napraw.

Istotnym jest również fakt iż bez specjalnych problemów można w miarę szybko sprzedać gdyby zaszła taka potrzeba. Mam tu przede wszystkiem na uwadze DAJTONĘ/stal/ i SUBMARINERA z datą też w stali.

POZDRAWIAM SENIOR.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin

Jaeger LeCoultre Master Grande Taille

Jaeger LeCoultre Reverso Grande Taille

Omega Speedmaster Professional "Moonwatch"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość condor81

padlo pytanie o oczekiwania od zegarka:

ma mi się podobać i dobrze chodzic ;). Z tym powalaniem ludzi bo to rolex to przesada - bo jakby to byla marka nieznana i tez by mi sie podobal to tez bym go kupil. Prosilem o rade i co do tego zegarka nie było jakichs zastrzeżeń, ale jak pisalem nie musi to być rolex i chętnie poogladam jakies inne mniej znane marki, bo na pewno mają piekne zegarki. Zapomnialem dodac co do preferencji ze wole zegarki okrągłe niż prostokątne. Wiec doradzcie jakies inne modele w moim style mniej wiecej a ja chetnie je wygoogluje w necie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. all znaków na niebie i ziemi ten model będzie kosztował 15800 PLN, więc się mieścisz. Niektórzy kręcą nosem, że ML to marka snobistyczna (w polsce) ale ja uważam, że zegarek jest piękny. Pozdrawiam

ML Pontos Decentrique GMT - http://www.mauricelacroix.ch/index.php?p=7...mp;showmodels=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydać 15, czy 18 k za ML na ETA to porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość condor81

klajton: podoba mi sie ten ML ale tak jak pisze TIK TAK 18k za ML :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
klajton: podoba mi sie ten ML ale tak jak pisze TIK TAK 18k za ML :-/

Ano niestety, nie ma lekko. Za 18000 zł można mieć na przykład zegarek Jaeger-LeCoultre. Natomiast Maurice Lacroix to całkiem niezła firma choć jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim ML zyska na prestiżu w świadomości klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie ograniczyłbym się do marek:

-Zenith

-JLC

-Girard–Perregaux

Ewentualnie coś z niemieckich lub (nie wiem czy starczy kasy) Credor.

EDIT: Chociaż Blancpain Fifty Fathoms też bym przemyślał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.