Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

medieval

Zapytanie o Frederique Constant FC-930MC4H6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam sie do zakupu Frederique Constant w wersji FC-930MC4H6. Z tego co sie dowiedzialem w srodeku dziala mechanizm (kaliber FC-930) konstrukcji tejze firmy.

http://frederique-constant.com/fc/site2006...22&offset=4

Prosilbym drogich forumowiczow o kilka slow na temat tego modelu i czy jest godny uwagi. Osobiscie podoba mi sie design, slyszalem rowniez ze starsze modele nie zawsze slynely z super jakosci. Moze ktos podzieli sie spostrzezeniami na temat tej nowszej serii.

Pozdrawiam

PK[/url]

Przemyslaw Kilanowski

Kilka mechanicznych szwajcarow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

przyznam, ze rowniez czytalem negatywne opinie na temat FC na forum. Z własnego doświadczenia mogę jednak powiedzieć, że mój FC, którego mam od jakichs trzech lat, jest jak na razie niezawodny i cieszy oko i rękę)).

Inna sprawą jest to, że cena FC jest moim zdaniem troche za wysoka i za podobne pieniądze mozna kupic inny zegarek.

Jesli Ci sie jednak podoba to ... ja będę trzymal kciuki, żebyś nie musiał korzystać z serwisu (który najwyższych notowań nie ma, ale to może się zmieni).

Pozdrawiam

piotr

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tego co sie dowiedzialem w srodeku dziala mechanizm (kaliber FC-930) konstrukcji tejze firmy.

Niestety nie istnieje mechanizm konstrukcji FC. Istnieje tylko marketingowy blef na ten temat.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba tylko FC910 jest ich, ale pewnie TikTak mnie zaraz poprawi, bo Epos nie ma inhausa :wink:

FC910 wygląda na prosty 17 kamieniowy mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego ma EPOS ???

FC 910 jest werkiem zleconym przez Constanta firmie zewnętrznej, zupełnie niezależnej od FC więc trudno nazwać go in housem, czy własną konstrukcją. Jest to natomiast mechanizm produkowany wyłącznie dla FC.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale biorąc pod uwagę brak super-szczegółowej definicji terminu "in-house" używając go w reklamie nie naginają zbyt wiele :wink: :twisted:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu już wszystko zależy od klienta, jak do tego podchodzi. Dla mnie in house to "in house" a nie "out house".

Nic na siłę. Jest sporo fantastycznych firm zegarkowych bez in housów, bez tourbilonów, które mają swoją pozycję (oris, eberhard i wiele innych) . Nie potrzeba do tego in housa. Robienie czegoś pokątnie, na siłę nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.