ThePirateArr 0 #1 Napisano 2 Kwietnia 2019 Witam, poszukuję zegarka w cenie 150-300 zł. - Z racji, że dopiero zaczynam z zegarkami, chciałbym coś nie droższego jak 100-200 zł. - mechanizm nie ma dla mnie znaczenia, aczkolwiek chciałbym jak najlepszy w tej cenie. - raczej będę go zakładał na co dzień do zwykłego, casualowego ubioru, ale chciałbym od czasu do czasu nałożyć go do garnituru/koszuli, choć to nie wymóg. - zegarek może być i analogowy i cyfrowy, aczkolwiek chciałbym, żeby miał wskazówki, chcialbym również żeby był czarny lub ciemny, albo jasny i ciemna tarcza, Dodatkowe: Chciałbym aby koperta była nie większa jak 42-45mm (aczkolwiek to również nie wymóg), żeby pasek był skórzany, lub z paska parcianego oraz żeby koperta miała okrągły kształt. Dodam, że fajnie, aby był drewniany, bo bardzo mi się takowe podobają np: co sądzicie o zegarkach drewnianych z firmy Bobo Bird lub Bewell? Pozdrawiam i dzięki za pomoc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hahanier 1 #2 Napisano 2 Kwietnia 2019 Wybierz coś z Casio, Timexa czy Lorusa. Najlepiej przegladnij oferty tych firm i sam wybierz coś co Ci się spodoba Ode mnie znaleziony na szybko Casio MTP-1303PL-1FVEF oraz Casio Duro mdv-106. Ten drugi nie spełnia do końca Twoich wymagań ale jest dobrym wyborem w tej cenie. Fajny zegar na początek przygody z diverami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3 Napisano 3 Kwietnia 2019 Casio to dobry kierunek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 148097 #4 Napisano 3 Kwietnia 2019 Drewniane odpuść sobie. Najlepszy kierunek to Aliexpress i zegarki Parnis (od około 60 USD). Ciekawe wydają się zegarki Starking, ale dopiero zamówiłem pierwszy dla siebie i nie wiem, czy ich parametry potwierdzą się w rzeczywistości. Tu ceny automatów zaczynają się od około 35-40 USD, kwarce tańsze. Casio także warto wziąć pod uwagę, ale nie na Aliexpressie, tu polecam Creation Watches. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emil/efa116 187 #5 Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie wiem co Ci się podoba. Do 200 zł możesz kupić wszystko. Diver, coś eleganckiego i na sportowo. Ja osobiście polecam Casio na początek przygody. Mam 5 zegarków Casio i z żadnym nie było problemu. No może po za g shockiem ale wymiana uszczelki pod dekielkiem wszystko załatwiła. Dodam że nie ma lekko. Mam edifice efa116, duro Mdv 106, g-shock g-2900, coś ala wintage aq-230 i w 213. Wszystko działa i nie ma na co narzekać. Ja na Twoim miejscu szukał bym w tej marce. P. S.Póki co odpuścił bym ba Twoim miejscu zakupy na Ali Express i ogólnie zagraniczne. Oraz chińskie zegarki. Nie mówię że są złe. Po prostu jak złapiesz bakcyla wtedy będziesz się bawił w wyszukiwania tego jedynego modelu. A i tak na jednym się nie skończy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #6 Napisano 3 Kwietnia 2019 Zakładając, że zegarek musi mieć wskazówki, to wybór wcale nie jest taki duży: Casio albo Timex. Wejdź na strony sklepów i ustaw suwak ceny według gustu:https://www.czaszegarkow.pl/watchfinder.html?filter=%7B%22gender%22%3A%5B%2290%22%5D%2C%22price%22%3A%5B%220%22%2C%22250%22%5D%7D&sort=price_aschttps://zegarownia.pl/zegarki-meskie?order=price_asc 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThePirateArr 0 #7 Napisano 3 Kwietnia 2019 Drewniane odpuść sobieCzemu odpuścić sobie drewniane? Mój kumpel ma bodajże z Bobo Bird i nieźle się sprawuje, przy czym dobre wygląda. Ogółem to chciałbym, żeby ten zegarek był dość minimalistyczny, a jednocześnie elegancki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 148097 #8 Napisano 3 Kwietnia 2019 Czemu odpuścić sobie drewniane? Mój kumpel ma bodajże z Bobo Bird i nieźle się sprawuje, przy czym dobre wygląda. Ogółem to chciałbym, żeby ten zegarek był dość minimalistyczny, a jednocześnie elegancki. O gustach się nie dyskutuje, ale ciężko będzie chyba znaleźć osoby uznające zegarki z drewna jako eleganckie. Może popatrz na takiego Orienta, tylko że jego cena to około 300 zł :http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-fug1r002b6-ug1r002b-capital-dome-crystal-gents-elegant-quartz-watchA jak ma być tanio i prosto to taki Casio za 110 zł:https://www.creationwatches.com/products/casio-watches-73/casio-quartz-analog-mtp-1240d-2a-mtp1240d-2a-mens-watch-12092.htmlOba sklepy pewne, możesz kupować bez ryzyka. Ewentualne opłaty na granicy około 25% ceny, ale szansa z mojego doświadczenia mniej więcej jedna na cztery, żeby płacić.Jeszcze taki znalazłem:https://www.creationwatches.com/products/casio-watches-73/casio-analog-quartz-mtp-e149l-1bv-mtpe149l-1bv-mens-watch-14050.html (ok. 170 zł).Jeszcze jedno, zdjęcia na tych portalach nie oddają prawdziwego wyglądu ( z reguły lepiej na żywo). Polecam Ci poszukać filmików z tymi modelami na YouTube, zobaczysz znacznie więcej i lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whst 11 #9 Napisano 3 Kwietnia 2019 Jeśli chciałbyś automat, to za 67 dolarów masz na creation watches Seiko SNK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThePirateArr 0 #10 Napisano 3 Kwietnia 2019 A jaki macie stosunek do Timexów Weekenderów? Jak na przykład te na zdjęciach: (nie patrzcie na ten pasek z boku, to nieważne xD) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #11 Napisano 4 Kwietnia 2019 Casio mdv-106 duro posiadam, fajowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #12 Napisano 4 Kwietnia 2019 A jaki macie stosunek do Timexów Weekenderów? Pozytywny.To swego rodzaju klasyka, o odpowiednim designie, odpowiedniej jakości i odpowiednim wykonaniu. Jeśli chcesz nieco więcej różnorodności, rozejrzyj się za zegarami Sekonda:https://zegarownia.pl/zegarki-sekonda/zegarki-meskie-sekonda?order=price_ascTo jest brytyjska firma, na tym poziomie cenowym można nawet napisać, zże to brytyjski odpowiednik amerykańskiego Timexa. 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThePirateArr 0 #13 Napisano 4 Kwietnia 2019 A to prawda, że one niesamowicie głośno chodzą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr_iver 0 #14 Napisano 19 Kwietnia 2019 To prawda. Miałem i cykał jak bum cyk cyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach