Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pasja34

Zapytanie o autentyczność - IWC SCHAFFHAUSEN

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry.

Jestem w posiadaniu zegarka IWC - Schaffhausen, który spokojnie sobie leżał w szafce, teraz chciałabym się go pozbyć. Ponieważ mieszkam na wsi zabitej dechami :) a sama otwierać go nie chcę aby czegoś nie spierniczyć, prosiłabym o pomoc w ustaleniu autentyczności. Przeczytałam tekst - " Jak poprawnie zapytać o autentyczność .... " i oczywiście przejrzałam strony i porównałam z oryginałami. Wg mojej oceny, raczej nie zostałam obdarowana przez bliską mi osobę podróbą, ale wolałabym przeczytać opinię znawcy tematu - a nie kierować się tylko moim rozsądkiem. 

Pozdrawiam 

Krystyna 

W załączeniu przykładowe zdjęcia. Zaznaczam dodatkowo, że zegarek ma na tarczy oraz od spodu przyklejone jeszcze folie.  post-109184-0-61537600-1554902141_thumb.jpg  post-109184-0-16862200-1554902172_thumb.jpg   post-109184-0-99970200-1554902222_thumb.jpg  post-109184-0-62418800-1554902324_thumb.jpg  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz się tego pozbyć to po prostu zutylizuj. To podróba.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to nie podróba, bo IWC podobnego zegarka nigdy nie zrobił, więc trudno to nazwać podróbką. Jest to jedynie bardzo beznadziejnie wykonany wyrób zegarkopodobny z bezprawnie użytym logo uznanego producenta wysokiej klasy drogich zegarków.

Zawsze w takiej sytuacji prosimy pytających, aby zastanowili się, czy osoba, która tego typu "prezent" przekazała zdolna byłaby do przekazania podarunku o wartości co najmniej kilkunastu tysięcy złotych. Przy czym tutaj mamy do czynienia na prawdę z tragedią, przy której od razu widać, że jest absolutnym badziewiem.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień Dobry :)

Ponieważ okazało się co się okazało, a darczyńca jak najbardziej jest bardzo majętną osobą, zegarek został zapakowany w śliczną paczkę cenniejszą od zegarka i zostanie temuż darczyńcy zwrócony z życzeniami wszelkiej pomyślności :) 

pozdrawiam i dziękuję :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuszna decyzja.

Swoją drogą, ciekawe, że jeszcze się nie zdarzyło by to osoba niemajętna wręczyła podróbę. Zawsze jest to jakiś bajecznie bogaty krewny... Ci bogacze to mają jednak dziwne poczucie humoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.