tymek84 0 #1 Napisano 1 Czerwca 2019 Cześć, Jestem na forum świeżakiem. Założyłem konto ponieważ potrzebuję rady w wyborze nowego zegarka. Po kilku latach nadeszła pora na wymianę swojego Risemana na coś nowego. Na tapecie mam trzy modele:1.G-SHOCK GSG-100-1A8 MUDMASTER SOLAR2.G-SHOCK GW-9400-1ER3.CASIO G-SHOCK GWG-100 MUDMASTER Który z nich polecacie? Jakie wrażenia z użytkowania tych modeli? Mam spory problem z wyborem tego jednego. Jeżeli chodzi o funkcję to Rangeman jest raczej bezkonkurencyjny w tym przedziale cenowym. Z kolei za pozostałymi przemawia ich wygląd. Z góry dziękuje za sugestię, rady i opinię. Pozdrówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13035 #2 Napisano 1 Czerwca 2019 Zdecydowanie z tej trójki Rangeman. Model praktycznie bezawaryjny.Moduły zaś w tych tańszych wersjach Mudmastera sprawiały kłopoty (zawieszające się wskazówki). 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6285 #3 Napisano 1 Czerwca 2019 Też bym brał 9400 - to prawdziwy "G" Co do "mudmasterów" to Mudmaster jest tylko jeden i jest to GWG-1000 pozostałe modele to, moim zdaniem, jedynie substytuty, tańsze modele "ubrane" w ciuchy które pozawalają im udawać... Edit: czasem sie zastanawiam czy aby kiedyś nie pojawi się "Mudmaster" z modułem od DW-5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #4 Napisano 1 Czerwca 2019 Też się skłaniam do Rangemana. Czytałem o problemach z tymi wersjami mudmastera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10048 #5 Napisano 1 Czerwca 2019 Zdecydowanie z tej trójki Rangeman. Model praktycznie bezawaryjny.Moduły zaś w tych tańszych wersjach Mudmastera sprawiały kłopoty (zawieszające się wskazówki).@tommly Tak, ale dotyczy to głównie modelu GG-1000, a kolega pyta o GWG-100 lub GSG-100, a te moduły raczej do awaryjnych nie należą. Zgodzę się w całej rozciągłości z kolegą Piotrem @Daito: z tych trzech to zdecydowanie GW-9400, a jeśli Mudmaster, to tylko GWG-1000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #6 Napisano 2 Czerwca 2019 Dzięki za odp. Właśnie obejrzałem twoją bardzo konkretną recenzje zegarka na yt i jestem już pewien. Król jest jeden. Wybieram GW-9400. Czy jest w sprzedaży negatyw w kolorze czarnym? Widziałem tu na forum zdjęcia takiego cuda i wyglądał kozacko. Tylko to były chyba jakieś przekładki na własną rękę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #7 Napisano 2 Czerwca 2019 Najprościej będzie kupić zielonego plus do tego czarne ubranko. Myślę że efekt będzie świetny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13035 #8 Napisano 2 Czerwca 2019 Najprościej będzie kupić zielonego plus do tego czarne ubranko. Myślę że efekt będzie świetnyZielonego odradzam, bo wyświetlacz ma bardzo słaby kontrast.Czarny, czyli wersja BJ jest dostępny, ale to wersja na Japonię i trzeba ściągać z zagranicy.Wersja RD i NV ma ten sam wyświetlacz co BJ i ten negatyw jest o niebo czytelniejszy od oliwki. Zawsze możesz wymienić wyświetlacz w pozytywnym Romanie. Sam wyświetlacz to ok. 30 zł jako część. Możesz skorzystać z usług kolegów z Silesia G Customs, wymieniają takie rzeczy - czyt. modują G-Shocki, ale wtedy to trochę większy koszt. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #9 Napisano 2 Czerwca 2019 To już teraz nie wiem jaką wersję Rangemana wziąć. Kusi mnie ten negatyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #10 Napisano 2 Czerwca 2019 Weź standardowy model z pozytywnym wyświetlaczem. Jak po jakimś czasie stwierdzisz, że jednak byś coś zmienił, to zawsze możesz kupić nowy bezel i pasek lub pójść dalej i wymienić wyświetlacz. 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 10048 #11 Napisano 2 Czerwca 2019 Weź standardowy model z pozytywnym wyświetlaczem. Jak po jakimś czasie stwierdzisz, że jednak byś coś zmienił, to zawsze możesz kupić nowy bezel i pasek lub pójść dalej i wymienić wyświetlacz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #12 Napisano 3 Czerwca 2019 Racja, idę w standard 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymek84 0 #13 Napisano 4 Czerwca 2019 Dziękuje Panowie za rady. Właśnie zostałem właścicielem Romka. Czekam już tylko na dostawę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach