Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Nazek

Zegarek do 800 zł

Recommended Posts

Witam,

poszukuję zegarka analogowego na skórzanym pasku. No i tutaj kończą się moje kryteria.
Budżet wstępnie miał być do 500 zł, jednak bardzo spodobały mi się 3, trochę droższe propozycje, więc poszybowałem do max. 800 zł.

Proszę o pomoc w zdecydowaniu się na jeden z nich, podanie za i przeciw.

Fossil: zawsze chciałem szkieletora, choć ten nie jest najpiękniejszy, na + automat. Jednak szkiełko tylko mineralne, ogólnie wg. mnie najsłabszy z tej 3, ale warty uwagi:

https://www.zegarek.net/zegarki/fossil/zegarek_fossil_me3099.html

Casio: już prawie klikałem kup teraz, ładny, szafir, 100m, no i solar:

https://www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_efs-s530l-5avuef.html

Adriatica: trochę sentyment do marki, bo niedawno umarł mi ich zegarek po 8 latach noszenia.
Z całej 3 jest wg. mnie najładniejszy (przez niego nie kupiłem casio ;) ) ma szafir, ale przeszkadza mi trochę, mechanizm kwarcowy zamiast solara, czy automatu:

https://www.zegarek.net/zegarki-adriatica/zegarek-a8271.r254qf

Jednak odpada, przyciski są niebieskie, nie pasuje mi to zupełnie.

za to ciekawy jest też inny fossil:

https://www.zegarek.net/zegarki/fossil/zegarek_fossil_me3110.html

Proszę o wypowiedzi, który zegarek byście wybrali i dlaczego ;)

w tej cenie rozglądałbym się za Orientem Bambino / Mako, ewentualnie jakieś Seiko.

z w/w wybrałbum Casio, ale jest to mój wybór i nie upieram się, że jest najlepszym wyborem.

w tej cenie rozglądałbym się za Orientem Bambino / Mako, ewentualnie jakieś Seiko.

z w/w wybrałbum Casio, ale jest to mój wybór i nie upieram się, że jest najlepszym wyborem.

Casio na pewno jest wyborem najrozsądniejszym, ale czy to rozsądek powinien decydować? :D

Orienty i Seiko jakoś mi nie podchodzą. Wiem, że są bardzo polecane, czytałem sporo zanim wrzuciłem tutaj pytanie ;)

jak nie chcesz się kierować rozsądkiem to ... zwiększ budżet :D wtedy będziesz miał X ciekawszych zegarków. później jeszcze zwiększ budżet :P

jak nie chcesz się kierować rozsądkiem to ... zwiększ budżet :D wtedy będziesz miał X ciekawszych zegarków. później jeszcze zwiększ budżet :P

Chętnie, ale mam żonę.... staram się już głośno nie mówić kwoty 800 :D

Takie zegarki to warto zakupić poza granicami kraju, jest znacznie taniej.

W budżecie 500-800 jest mnóstwo modeli mechanicznych i tona kwarcowych...

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • By koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• By demalis
      Cześć,

Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
      Myślałem nad:
      Casio Protrek PRT-B50-1ER
      G-SHOCK Casio G-SQUAD

A może lepiej kupić smartwatcha? 
    • By Siewca
      Dzień Dobry,

Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii

Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
      Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
      Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44

Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
      Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?

Pozdrawiam
    • By obw
      Rozerwała mi się szlufka w skórzanym pasku: pierwsza od sprzączki, która dodatkowo jakby podklejona od spodu paska. Kto to może i czy w ogóle naprawić?
      Nowy pasek kosztuje 249 zł, zamiennik z Ali ok 180.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.