Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nazek

Zegarek do 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję zegarka analogowego na skórzanym pasku. No i tutaj kończą się moje kryteria.
Budżet wstępnie miał być do 500 zł, jednak bardzo spodobały mi się 3, trochę droższe propozycje, więc poszybowałem do max. 800 zł.

Proszę o pomoc w zdecydowaniu się na jeden z nich, podanie za i przeciw.

Fossil: zawsze chciałem szkieletora, choć ten nie jest najpiękniejszy, na + automat. Jednak szkiełko tylko mineralne, ogólnie wg. mnie najsłabszy z tej 3, ale warty uwagi:

https://www.zegarek.net/zegarki/fossil/zegarek_fossil_me3099.html

Casio: już prawie klikałem kup teraz, ładny, szafir, 100m, no i solar:

https://www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_efs-s530l-5avuef.html

Adriatica: trochę sentyment do marki, bo niedawno umarł mi ich zegarek po 8 latach noszenia.
Z całej 3 jest wg. mnie najładniejszy (przez niego nie kupiłem casio ;) ) ma szafir, ale przeszkadza mi trochę, mechanizm kwarcowy zamiast solara, czy automatu:

https://www.zegarek.net/zegarki-adriatica/zegarek-a8271.r254qf

Jednak odpada, przyciski są niebieskie, nie pasuje mi to zupełnie.

za to ciekawy jest też inny fossil:

https://www.zegarek.net/zegarki/fossil/zegarek_fossil_me3110.html

Proszę o wypowiedzi, który zegarek byście wybrali i dlaczego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie rozglądałbym się za Orientem Bambino / Mako, ewentualnie jakieś Seiko.

z w/w wybrałbum Casio, ale jest to mój wybór i nie upieram się, że jest najlepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie rozglądałbym się za Orientem Bambino / Mako, ewentualnie jakieś Seiko.

z w/w wybrałbum Casio, ale jest to mój wybór i nie upieram się, że jest najlepszym wyborem.

Casio na pewno jest wyborem najrozsądniejszym, ale czy to rozsądek powinien decydować? :D

Orienty i Seiko jakoś mi nie podchodzą. Wiem, że są bardzo polecane, czytałem sporo zanim wrzuciłem tutaj pytanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz się kierować rozsądkiem to ... zwiększ budżet :D wtedy będziesz miał X ciekawszych zegarków. później jeszcze zwiększ budżet :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz się kierować rozsądkiem to ... zwiększ budżet :D wtedy będziesz miał X ciekawszych zegarków. później jeszcze zwiększ budżet :P

Chętnie, ale mam żonę.... staram się już głośno nie mówić kwoty 800 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zegarki to warto zakupić poza granicami kraju, jest znacznie taniej.

W budżecie 500-800 jest mnóstwo modeli mechanicznych i tona kwarcowych...

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez trzydziesci9
      Chciałem poznać Wasze opinie na temat kostek CASIO G-SHOCK GMW-B5000D-1CER oraz CASIO G-SHOCK G-Steel GMW-B5000D-1ER.

Ktoś może powiedzieć czym różnią się te zegarki oprócz wyglądu?

Dodatkowo zastanawiam się jak takie metalowe G-SHOCKi radzą sobie z zadrapaniami i uszkodzeniami. Czy lepiej zostawić sobie wspomniane modele na bezpieczniejsze i delikatniejsze wyjścia?
    • Przez jb_mp
      Cześć,
      Jakiś czas temu weszłam w posiadanie zegarka Casio najprawdopodobniej z lat 80. Nie będę ukrywać, że moja wiedza na temat zegarków jest raczej ograniczona, dlatego postanowiłam zapytać osoby, które mogą wiedzieć w tej kwestii więcej ode mnie.
      Byłam z nim już u dwóch zegarmistrzów i każdy z nich stwierdził, że naprawa nie jest możliwa – konieczna byłaby wymiana całego mechanizmu. Domyślam się jednak, że znalezienie części do zegarka produkowanego około 40 lat temu może być sporym wyzwaniem.
      Mimo że jego wartość jest zapewne niewielka, zegarek bardzo mi się podoba i zdecydowanie wolałabym go naprawić niż kupować nowy model.
      Czy Waszym zdaniem istnieje jeszcze jakaś realna opcja naprawy albo wymiany mechanizmu? Może ktoś z Was miał podobny przypadek albo wie, gdzie można szukać części?
      Będę Państwu bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki i sugestie.IMG_9425.HEIC
      IMG_9426.HEIC
    • Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.