Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy,
Mój dobry znajomy szuka zegarka. Artysta malarz, elegancik, więc fajnie gdyby znalazł się jakiś klasyczny, atrakcyjny wizualnie zegarek. To jego pierwszy zegarek po latach, do noszenia na co dzień. poprosił mnie i drugiego naszego klubowego Kolegę o pomoc i ewentualne propozycje. 

Poszukuję zegarka vintage ze stajni Cartier i Rolex (jako najbardziej pożądane zegarki) dalej Longines, Omega, Zenith, Jaeger le Culture, IWC.
Budżet to max 5.000, najfajniej byłoby go złapać w Warszawie.

Wstępny opis:
- chodzi o zegarek luxury-casual, elegancki
- koperta złota/stalowa, ewentualnie gold cap
- kształt koperty może być bardziej finezyjny - tank, owal
- koperta dust proof, a najlepiej wodoszczelna
- tarcza najlepiej w kolorze czarnym/kremowym
- tarcza w bardzo dobrym stanie, to warunek konieczny

- naciąg mechaniczny/automatyczny
- może być bez paska

- wzornictwo - powojenny modernizm, najlepiej lata 60-70

Za divery, chronografy, zegarki do naprawy, pasówki, malowanki, składaki, zegarki odrestaurowane oraz Enicary (choć osobiście uważam, że są fajniejsze od Rolexa i namawiałem na nie kolegę) - dziękuję. Tak samo inne marki. 

Dzięki z góry, proszę o poradę - oferty kontakt na priv. 
Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan praktycznie ideał. Nie spełnia warunku wodoszczelności, ale elegancji mu odmówić nie można :)

post-104390-0-21986700-1563645879_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pierwszego postu rolexa to proponuje usunąc - chyba jednak budżet nie ten, Cartier i JLC tez raczej cięzko będzie cos znaleźć, zeby nie było na bateryjkę i w stanie pożądanym przez szukajacego ...

Ale juz omegi Kolegów z postów powyzej ciekawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dziękuję wszystkim za zdjęcia i propozycje - mój kolega postanowił jednak zwiększyć budżet i już wytypował nawet konkretnego (właśnie) Rolexa. 

Zamykam temat, proszę Moderatora o usunięcie.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez beriam
      Wyrażam chęć zakupu w/w obywatela w stanie bardzo dobrym.
      Warunek , stop sekunda.

Pozdrawiam 
    • Przez void
      Zegarek vintage w stylu Poleroutera.

Koperta 35mm bez koronki, szerokość pomiędzy uchami 18mm
      Tarcza jest bardzo ciekawa - posiada szlif słoneczny, 6 segmentów i zewnętrzny pierścień
      Mechanizm automatyczny ETA 2452, z błuskawicznym przeskokiem daty
      Koronka prawdopodobnie nieoryginalna.
      Ucha mają ciekawy projekt.

Cena 550zł plus InPost
      Możliwy odbiór we Wrocławiu

Zegarek jest na chodzie, choć wymaga regulacji. Koronka chodzi z oporem.

• Przez Laealin
      Witam, zegarek działa, jednak jest to pamiątka i totalnie nie jestem w stanie stwierdzić czy to oryginał. Dodam ze nie wiem do jakiej osoby fizycznie bym mogla sie zwrócić aby go zidentyfikował  i oczyścił 😕

Z góry dziękuję za wszystkie wasze odpowiedzi ❤️

• Przez mandaryn44
      Witam, Do sprzedania mam dziś ROLEXA  Explorera II nr ref 226570. Zegarek z 2021 roku, zakupiony przeze mnie na forum od uznanego i szanowanego forumowicza, jako nowy, krótko po odebraniu z salonu, jestem drugim właścicielem. Zegarek w stanie idealnym, nie widzę żadnych rysek itp., zastrzegam sobie niewyczuwalne ledwo widoczne rysy, bransoleta skrócona na mój nadgarstek, ogniwa w komplecie. Zestaw prosto ze sklepu, wszystkie karty, pudełka, paragon z Jubitomu. Full set.
      Zegarek miał mieć u mnie spokojną starość, chciałem go dać ojcu na 80 ale jednak życie zmieniło plany i musi iść do ludzi /tata ma się dobrze...😀/. 
      Cena jaka mnie interesuje to 39.000 zł ale jestem otwarty na negocjacje, nie obrażające żadnej ze stron.
      Dostawa na koszt i ryzyko nabywcy, jednak - ze względu na wartość i stan zegarka - najchętniej odbiór osobisty w Częstochowie. 
      Zapraszam do obejrzenia i zakupu.

• Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.