Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PICAD

dawm - doskonale Cie rozumiem, bo mam mdłości na podniosłą atmosferę podczas kupowania zegarków, torebek i innych pierdół. W tym roku zamawiałem dwa R na Pl. Konstytucji w Warszawie - oba zegarki przyszły i to dość szybko (mniej chodliwe niż sub czy gmt). Pierwszego nie odebrałem i bez problemu zamówiłem drugi. Obaj panowie bez napinki. Rzeczowa rozmowa bez nadęcia, wypytywania o historie zakupowa itp bzdury. Mniej wiecej wiedzieli, na ktory model ile sie czeka. Pierwszy był przed czasem, a drugi co do tygodnia. Na suba też mogłem się zapisać (rok czekania).

Edytowane przez PICAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.12.2024 o 21:47, SzefSzefow napisał(-a):

Wiec koniec tematu :)

Nie. Nie koniec.

Łażąc po sklepach wszedłem dać ptaszysku ostatnią szansę. I o dziwo było miło fajnie i przyjemnie (zupełnie inna obsługa).

Zapisałem się i czekam na rolka :))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwile temu zarzekałems się że pie..olisz takie samaby i ta firmę i jak można się tak poniżyć żeby zamawiać zegarek XD

Widzisz - wszystko zależy od sprzedawcy, pochwal się po odbiorze ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Chwile temu zarzekałems się że pie..olisz takie samaby i ta firmę i jak można się tak poniżyć żeby zamawiać zegarek XD

Widzisz - wszystko zależy od sprzedawcy, pochwal się po odbiorze ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Ale ja to podtrzymuje co napisałem. 

Napisałem też, że nie mam problemu z listami i czekaniem samym w sobie. I to, że wizyta przebiegała mega fajnie to skorzystałem z opcji jaką mi zaproponowano. 

A nie, że tam pisze ktoś wyżej, że to norm, że musisz mieć historię i dzwonią sobie do wybranych.

Edytowane przez dawm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, dawm napisał(-a):

Nie. Nie koniec.

Łażąc po sklepach wszedłem dać ptaszysku ostatnią szansę. I o dziwo było miło fajnie i przyjemnie (zupełnie inna obsługa).

Zapisałem się i czekam na rolka :))))))

Ale jak to? Ponizyles sie az tak bardzo, zeby sie zapisac na przewartosciowanego Rolka? 🤭😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ale jak to? Ponizyles sie az tak bardzo, zeby sie zapisac na przewartosciowanego Rolka? 🤭😅

Nie poniżałem się. I o to chodzi. 

Nie pisałem, że jest przewartościowany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radość z zapisu bywa niemal równa radości samego zakupu. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zależy od nastawienia- mam czas, nie ma cisnienia- to się zapisuje i czekam.

nie mam czasu, mam ciśnienie to i bedę ich op....lał ze nie chcą/ nie mogą/ sprzedać.

ja pamiętam swój przypadek z zeszłego roku ( a może i z tego) w GDA- pan mówi : nie ma szans na EXII...za dwa może trzy lata ale i tak nie zapisuję. Po tygodniu znowu wchodzę i pytam tym razem panią: pani mówei podobnie ale mówi że nie ma problemu z zapisaniem ( zeszycik jak w osiedlowym sklepie " na krechę"). Na nic nie liczyłem a po dwóch miesiącach pani dzwoni i mówi że jest do odbioru i rezerwuje mi go na 3 dni ( bez zaliczek/ błagania/ modlitw itd.).

Także: nie ma zasady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zapisali i na YM i na GMT, a czekam i czekam. Bywały momenty, że już się rozmyśliłem z zakupu. Pytanie, czy i o ile zadzwonią, to jeszcze będę chciał odebrać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, machlo napisał(-a):

A mnie zapisali i na YM i na GMT, a czekam i czekam. Bywały momenty, że już się rozmyśliłem z zakupu. Pytanie, czy i o ile zadzwonią, to jeszcze będę chciał odebrać. ;)

Mi powiedzieli, że YM to od 3 miesięcy w górę. Sub niedostępny w stali. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

wszystko zależy od nastawienia- mam czas, nie ma cisnienia- to się zapisuje i czekam.

nie mam czasu, mam ciśnienie to i bedę ich op....lał ze nie chcą/ nie mogą/ sprzedać.

ja pamiętam swój przypadek z zeszłego roku ( a może i z tego) w GDA- pan mówi : nie ma szans na EXII...za dwa może trzy lata ale i tak nie zapisuję. Po tygodniu znowu wchodzę i pytam tym razem panią: pani mówei podobnie ale mówi że nie ma problemu z zapisaniem ( zeszycik jak w osiedlowym sklepie " na krechę"). Na nic nie liczyłem a po dwóch miesiącach pani dzwoni i mówi że jest do odbioru i rezerwuje mi go na 3 dni ( bez zaliczek/ błagania/ modlitw itd.).

Pytanie, jak to o nich świadczy. Obsługa ma borderline?

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, nicon napisał(-a):

Pytanie, jak to o nich świadczy. Obsługa ma borderline?

Szczerze to nie wnikam. Mam ich politykę serdecznie…..

Gdybym był faktycznie tak potraktowany jak niektórzy piszą- jadę lecę gdzieś indziej poza państwo kruka.

Faktem jest że jeżeli nikt nie przekazuje ww info do rolexa to robią co chcą…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, dawm napisał(-a):

Mi powiedzieli, że YM to od 3 miesięcy w górę. Sub niedostępny w stali. 

Ja już czekam 13 miesięcy... no ale zachciało się zapisywać w "prestiżowym" ptaszysku w Rafflesie. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

Hmm to zawsze tak jest że ma się tylko 3 dni na odbiór? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, mariusz1986 napisał(-a):

Hmm to zawsze tak jest że ma się tylko 3 dni na odbiór? 🤔

7 dni - tyle jest w zamówieniu które podpisujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Zależy jak się umówisz emoji14.png

Ja dostalem wlasnie taka informacje- moze wynika z tego ze nie byl to zapis formalny ( kwstionariusz, pelne dane itp) 

Podalem milej pani tylko imie i mazwisko oraz telfon- wszytko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD
10 godzin temu, dawm napisał(-a):

7 dni - tyle jest w zamówieniu które podpisujesz.

Napisz gdzie się zapisałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapisali mnie be problemu na Starbucks...więc nie jest złe...pytanie ile będę czekał...czekam już na sty dweller green i pepsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Od 1.01 są juz nowe ceny na stronie i przykładowo:

Sub date 48000 zł (+500zł z 2024), w UK 9100 £, w DE 10600 €

DJ 41 (fluted bezel, jubilee) 49900 zł, w UK 9450 £, w DE 11050€

GMT Master II 49850zł i odpowiednio 50800 na jubilee, w UK 9450 £ na oyster i dopłata +200£ za jubilee, w DE 11050 € na oyster i +200 € za jubilee

Explorer II 45100 zł, w UK 8550 £ a w DE 10000 €

Ceny u nas wynikają głównie z wyższego vat (dla przypomnienia 19% w de i 20% w uk) ale kruk też dolicza koło 2% "marży"

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"pierwsze primo" ile czekania? a po 2 wiadomo: obowiązkowo zdjęcie nadgarstka po odbiorze :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jan napisał(-a):

"pierwsze primo" ile czekania? a po 2 wiadomo: obowiązkowo zdjęcie nadgarstka po odbiorze :) 

1.okolo 3 lat

2. oczywiscie- odbior we wtorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi