Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TIK TAK

Komputer do grania

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że koledzy tutaj siedzą mocno w temacie. Poszukuję komputera dla nastolatka. Ma mieć niezłe parametry do grania. Padła propozycja tego sprzętu:

https://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-md500pro-z02-rgb,id-1330526?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WQhAujZp1lzzovXhSy3dcK2WVNIAhymTKsQ2l_EEauj4COTAHWfZ5oaAi7yEALw_wcB&fbclid=IwAR1w7_YhQXF5cWVFYxiBX-Ru5ahfdoZ2PXWnsuw2YOYqSOSkMhDvxcnHwYc

Czy ktoś może ocenić ten sprzęt lub doradzić pomóc w wyborze?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że koledzy tutaj siedzą mocno w temacie. Poszukuję komputera dla nastolatka. Ma mieć niezłe parametry do grania. Padła propozycja tego sprzętu:

https://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-md500pro-z02-rgb,id-1330526?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WQhAujZp1lzzovXhSy3dcK2WVNIAhymTKsQ2l_EEauj4COTAHWfZ5oaAi7yEALw_wcB&fbclid=IwAR1w7_YhQXF5cWVFYxiBX-Ru5ahfdoZ2PXWnsuw2YOYqSOSkMhDvxcnHwYc

Czy ktoś może ocenić ten sprzęt lub doradzić pomóc w wyborze?

Podstawowe pytanie: do grania w co?

Jeśli w najnowsze tytuły to podbiłbym proc na i7, RAM na min 16GB

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CSGO, Fornite, etc. czyli ma być mocny i szybki

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych gier, to ani nie musi być mocny, ani " szybki "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest o pomoc w doborze, a nie przemądrzałe komentarze. Oczywistym jest, że nie grywa tylko w te gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze co mam i co najmocniejszego odpaliłem

i7

8GB ramu DDR4

grafika radeon z pamięcią 4GB. Modelu nie pamiętam.

To laptop.

Uruchamiałem GTA5 na lekko poniżej ful wymagań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel i5 16 ramu jeden dysk na płycie wpiety w płytę na m2 drugi na msata do tego grafa od 1070 do góry mnie wyszedł około 2500 uzywka śmiga wszystko co się da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest o pomoc w doborze, a nie przemądrzałe komentarze. Oczywistym jest, że nie grywa tylko w te gry.

Egzo miał na myśli dwie wymienione i one nie powinny być tu stawiane jako przykłady definiujące wymagania sprzętowe (bo wymagania mają małe).

Dobrym byłoby zorientować się w jakie będą najnowsze pożądane tytuły do odpalenia i to potraktować jako dane wejściowe. Bez danych wyjściowych to jest gdybanie trochę. Bo jeśli młody będzie miał ochotę na przykład zagrać w Cyberpunka w sensownej jakości to rozmawiamy o innej maszynie niż do Fortnite zapieprzajacego z prędkością światła. I na przykład do rzeczonego Cyberpunka ten komp będzie za slaby.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie, nie mam pojęcia w co będzie chciał zagrać młody. GTA5 na pewno, FIFA 20 na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz coś takiego https://www.x-kom.pl/p/413780-desktop-dell-inspiron-5680-i5-8400-8gb-1000-win10-gtx1060.html Mój syn sobie chwali. Do tego dysk SSD 128GB za 200zł i pamięć 8GB za 300zł.  Do tego np. taki monitor https://www.x-kom.pl/p/70495-monitor-led-24-dell-u2412m-czarny.html

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do grania to najlepiej konsola. Raz kupisz i na kilka lat starczy. Bierz Ps4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.