Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

akism

Nabyłem Mido Ocean Star..

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam,że to świetny zegarek,za te pieniążki nic lepszego się nie kupi(nówka).Werk ety 2824-2,szafirowe szkło,stalowa koperta,200 m pod wodę i zakręcana koronka.Wykonanie perfekcyjne,do tego piękne pudełko ,poduszeczka itp.Bransoleta gruba,brzegi polerowane na wys.połysk,całość na żywca wygląda pięknie.Sorki za kiepskie foty,ale postaram się zrobić lepsze(te są robione przez sprzedającego).

post-6842-0-02206000-1330699284.jpg

post-6842-0-77763500-1330699284.jpg

mido7jg3.jpg

post-6842-0-07330600-1330699287.jpg

post-6842-0-07330600-1330699287.jpg

I mechanizm(fota z netu)

post-6842-0-72248000-1330699288.jpg

post-6842-0-84309800-1330699287.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje. Niech się dobrze nosi.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MariuszV70

Bardzo fajny zegarek,gratulacje i niech dobrze tyka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje - kiedyś chciałem go kupić dla bransolety - długo - bardzo długo czekał na nabywcę - kiedyś był nawet tańszy o 110 zł - ale w końcu z bransoleta sobie poradziłem :lol: , a z tytułu tematu już myślałem że będzie drugi diverek Mido .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena ,niezbyt okazyjna,ale uważam ,że jest warty nawet katalogowej.Ja dałem 1225zł z przesyłką.Może to i drogo,ale stwierdziłem,że za te pieniądze nie kupi się tak zrobionego zegarka z tym dośc sympatycznym mechanizmem.W Polsce można kupić tissota,certine,ale mido to zawsze coś innego ,niezbyt często spotykanego.A ja lubię mieć rzeczy,niepospolite...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cena ,niezbyt okazyjna,ale uważam ,że jest warty nawet katalogowej.

Zwykle zegarki które nam się podobają są drogie, albo za drogie... :lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałem bezkosztowe wyjście,ale sprzedający nie chciał się zgodzić...Na łapie ten zegarek wygląda na parę tys.zł. możecie nie wieerzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proponowałem bezkosztowe wyjście,ale sprzedający nie chciał się zgodzić...Na łapie ten zegarek wygląda na parę tys.zł. możecie nie wieerzyć.

No chyba troszkę przesadziłeś, do wyglądu za parę tysi to mu jeszcze daleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonanie jest zbliżone do omegi.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, bardzo ładny!

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba troszkę przesadziłeś, do wyglądu za parę tysi to mu jeszcze daleko

Nie wiem,czy miałeś okazję zapoznać się z tym modelem organoleptycznie,ale zapewniam Cię,że gdybym zamienił znaczek na np. omegę nie przyczepiłbyś się do jakości wykonania,a wręcz przeciwnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akism, on jest caly polerowany? Ma antyrefleks na szkle?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest cały szlifowany prawie identycznie jak omega konstelacja.Bransoleta ma poprzeczny szlif,szkło nie ma antyreflexu,czego nie ma co żałować.Tylko parę droższych firm robi dobry antyreflex w tańszych zegarach jest na ogół b.delikatny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko parę droższych firm robi dobry antyreflex w tańszych zegarach jest na ogół b.delikatny.

A świstak zawija je w sreberka :D:D:D , na szczęście Filip to wyjątkowo rozumny Człowiek :D

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli uważasz,ze nie mam racji to porównaj antyreflex w zenicie i np. w omedze.U kolegi po jakimś czasie w omeżce pojawiła się dziwna pajęczynka...Powłoka powłoce nie równa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się generalizować , można oprzeć się jedynie na poszczególnych przypadkach - sam od ponad roku Mido z antyrefleksem - nie oszczędzam go , nawet w robocie nie zdejmuję ( wcześniej to robiłem ) noszony praktycznie 24H - w nocy też - jak dotychczas na antyrefleksie nie mam żadnych znacznych rys lub uszczerbków , można obejrzeć foty w galerii aktualne i z przed ponad roku . Kwestia Omegi - na temat AR jak i wykończenia nowszych werków - było już sporo napisane (negatywnie) - sam się nie wypowiadam gdyż nie jestem posiadaczem a swą wiedzę mogę jedynie oprzeć na wypowiedziach i nielicznych fotach i tutaj też nie ma reguły - raz jest dobrze a raz żle .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.