Gość #851 Napisano 24 Września 2006 nie przesadzam. Puszczając psy "luzem" popełniasz wykroczenie. Poza tym są powody, by bać się psów- już wiele osób zostało przez nie zagryzionych. Większość to dzieci, które właśnie na plaży powinny czuć się bezpiecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ray174 1 #852 Napisano 24 Września 2006 Patrzcie jaki społeczniak. To ze ty sie panicznie boisz psow to nie znaczy ze trzeba je najlepiej w klatce zamknac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #853 Napisano 24 Września 2006 nie boję sięich panicznie - uważam na nie jak na odbezpieczona broń. Tyle. I nie należy ich zamykać w klatkach a mieć na smyczy i zakładać im kaganiec? czy to taki problem? Czy to tyle kosztuje? Czy to jest okupione jakimś strasznym wysiłkiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 976 #854 Napisano 24 Września 2006 Patrzcie jaki społeczniak. To ze ty sie panicznie boisz psow to nie znaczy ze trzeba je najlepiej w klatce zamknac.Otoż to, poza tym psy, które robią krzywdę ludziom to w 99% wina człowieka, który spowodował, że zwierze zapoznało się z czymś takim jak agresja :? Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #855 Napisano 24 Września 2006 Wiesz dlaczego nie da się oswoić lwów? Bo mają agresję we kwri. w genach. Psy tak samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 976 #856 Napisano 24 Września 2006 Możesz nadal w to wierzyć, niestety, głównie Ty będziesz się męczył z tego powodu... Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ray174 1 #857 Napisano 24 Września 2006 O kurcze trzymam "lwa" w domu. :roll: Tsuki, co ty mowisz w ogole?Psa z lwem zrownujesz? Rozumiem twoja niechec, ale nie wyglupiaj sie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #858 Napisano 24 Września 2006 Marcin, czy można udomowić tygrysa albo panterę? Czy gdybyś o nie dbał jak o własnego syna byłyby one potulne i nieagresywne? Odpowiedz! Poza tym jak ufać stworzeniu tak durnemu, że próbuje dogonić własny ogon To jak dać dziecku kałacha. edit:ray - to zwierzę, i to zwierzę? W czym problem? Gdzie główna różnica? Oba rodzą się z pewną pulą genetyczną. Myślisz, że wychowanie "zagłuszy" geny agresji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 10 #859 Napisano 24 Września 2006 Prośba do moda: to jest temat o fotografii, a my tutaj robimy offtopa o fobiach Tsukiego. Do kosza z tym 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 976 #860 Napisano 24 Września 2006 HA, tylko ten temat podzielic to nie lada sztuka, te wszystkie zdjęcia wieszją mi panel kontrolny :shock: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #861 Napisano 24 Września 2006 OK, masterfan - odpowiedz mi tylko na pytanie, oki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 976 #862 Napisano 24 Września 2006 Sam dobrze wiesz jak zadałeś pytanie, ale naprawdę blisko mi do tego, abym spokojnie odpowiedział TAK. Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #863 Napisano 24 Września 2006 http://www.smog.pl/wideo/2327/lew/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pagaj #864 Napisano 24 Września 2006 22 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #865 Napisano 24 Września 2006 może mam wadę wzroku bo kagańca i smyczy nie widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mabok 1 #866 Napisano 25 Września 2006 Wiesz dlaczego nie da się oswoić lwów? Bo mają agresję we kwri. w genach. Psy tak samo.Ludzie też. I to, i to, i to zwierzęta... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 10 #867 Napisano 25 Września 2006 Większość to dzieci, które właśnie na plaży powinny czuć się bezpiecznie. Czy nie masz OCZU ? Po co cała ta dyskusja? Brawo Zbyszek, to jest najlepsza odpowiedź BTW, spokój i jednocześnie smutek tej sceny są piękne. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #868 Napisano 25 Września 2006 może mam wadę wzroku bo kagańca i smyczy nie widzę.Tsuki kaganiec i smycz muszą mieć tylko rasy uznane za niebezpieczne , pozostałe mają mieć jedno lub drugie a ludzie nie powinni dotykać psów a tym bardziej dzieci , jeśli ktoś nie potrafi nauczyć dziecka podstawowych spraw to niech nie czepia się psów.To ludzie udomowili psy, to ludzie nauczyli w większości agresji, to ludzie znęcają się nad bezbronnymi psami , to ludzie są niekiedy poniżej poziomu psa lub suki. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #869 Napisano 25 Września 2006 może mam wadę wzroku bo kagańca i smyczy nie widzę.Tsuki kaganiec i smycz muszą mieć tylko rasy uznane za niebezpieczne , pozostałe mają mieć jedno lub drugie a ludzie nie powinni dotykać psów a tym bardziej dzieci , jeśli ktoś nie potrafi nauczyć dziecka podstawowych spraw to niech nie czepia się psów.To ludzie udomowili psy, to ludzie nauczyli w większości agresji, to ludzie znęcają się nad bezbronnymi psami , to ludzie są niekiedy poniżej poziomu psa lub suki. STARUSZEK tu sie nie zgodzę. Z tego co wiem żaden pies nie może biegac samopas w miejscu publicznym, bez względu na rasę (zresztą mieszaniec kaukaza np. to nie rasa tylko kundel). Nawet głupi ratlerek tez potrafi boleśnie up...lic np. ze strachu. Sam mam psa i do głowy by mi nie przyszło, żeby wyjść z nim na spacer bez smyczy. Kagańce (mam ich trzy: druciany, nylonowy i specjalnie szyty z filcu na zimę) owszem zakładam np. do jazdy np. w pociagu . Kagańca na spacer nie zakładam, bo jestem w 100% pewny, ze nie stanowi zagrożenia dla ludzi. Kontroluje go smyczą i nawet nie ma prawa powąchać (a wącha tylko z sympatii) kogokolwiek nieznajomego. Ktoś nie wie czy mój jamnior przypadkiem go nie uszczypnie, a ja nie mam prawa narażać kogoś na stresy. I ja to szanuję i to mój psi obowiązek.Ponadto obowiązkiem właściciela jest nie dopuścic do tego, żeby jego psa nikt nie pogłaskał, a nie np. opiekunów dziecka, które nie zdaje sobie z tego sprawy i lubi pieski, bo sa puszyste!Pitolenie o tym, ze to ludzie nauczyli psy agresji to juz nadużycie. Pies pochodzi w linii prostej od wilka dla którego agresja jest warunkiem przetrwania - bo to drapieżnik.Ludzie maja wielką rolę w ukształtowaniu psów, ale pies ma określony wrodzony charakter. Sa psy stworzone do dominacji i takie które nie muszą dominować. Sa rasy specjalnie stworzone jako np. obronne, pracujące i takie które są typowo towarzyskie i rodzinne. Do tego dochodzi charakter, i wychowanie. Poczciwy bernardyn czy dog niemiecki, które uchodza za rasy łagodne tez potrafi być agresywnym bydlakiem.Istnieją wredne psy nawet kochane i wychowane w miłości. Urodzone jako złośliwe egzemplarze. To tak jak z ludźmi.Poza tym moze wrócimy do fotografii, bo o psach jest osobny topic. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mabok 1 #870 Napisano 25 Września 2006 Dla niezdecydowanych... :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #871 Napisano 25 Września 2006 Mabok ekstra. Jak lampki kierunkowskazów na desce rozdzielczej. To jak w końcu się jedzie do tego Dzikówka (dobrze odmieniam?) w prawo, czy w lewo? 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mabok 1 #872 Napisano 25 Września 2006 Tego nie wiem. Zatrzymałem się po drodze do Barlinka (jechałem rowerem) tylko po to, żeby zrobić to zdjęcie. Było dość późno i niestety nie miałem okazji sprawdzić (chciałem wrócić do domu przed 20). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #873 Napisano 25 Września 2006 STARUSZEK tu sie nie zgodzę. Z tego co wiem żaden pies nie może biegac samopas w miejscu publicznym, nie uszczypnie, a ja nie mam prawa narażać kogoś na stresy. I ja to szanuję i to mój psi obowiązek.Ponadto obowiązkiem właściciela jest nie dopuścic do tego, żeby jego psa nikt nie pogłaskał, a nie np. opiekunów dziecka, które nie zdaje sobie z tego sprawy i lubi pieski, bo sa puszyste!Pitolenie o tym, ze to ludzie nauczyli psy agresji to juz nadużycie. Pies pochodzi w linii prostej od wilka dla którego agresja jest warunkiem przetrwania - bo to drapieżnik. Istnieją wredne psy nawet kochane i wychowane w miłości. Urodzone jako złośliwe egzemplarze. To tak jak z ludźmi.Poza tym moze wrócimy do fotografii, bo o psach jest osobny topic.Z bieganiem w miejscu publicznym to się zgadza ale nie ma obowiązku zakładania kagańca , chyba że chodzi o środki transportu publicznego,są natomiast miejsca gdzie wystarczy aby pies był w kagańcu, a tak wogóle to na plażę jest zakaz wprowadzania psów.Takim samym obowiązkiem jest nie dopuszczanie przez opiekuna dziecka do jego kontaktu z np. psem ale może to być i tramwaj, pociąg,bezdomny kotek supermilutki itp.Niestety napisałem że w WIĘKSZOŚCI ludzie nauczyli psy agresji a nie we wszystkich przypadkach, jest to zwierzę jak każde inne i jego byt ma sens tylko jeśli walczy o przetrwanie . Złośliwe egzemplarze zdarzają się wszędzie -wystarczy spojrzeć na mnie :wink: przepraszam za offtopa już nie będę :oops: 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #874 Napisano 25 Września 2006 Złośliwe egzemplarze zdarzają się wszędzie -wystarczy spojrzeć na mnie :wink: I na mnie :wink: 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #875 Napisano 25 Września 2006 Złośliwe egzemplarze zdarzają się wszędzie -wystarczy spojrzeć na mnie :wink: I na mnie :wink:Tak właśnie patrzę :wink: 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach