Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba było czekać !

nie wyobrażacie sobie ile rzeczy można do takiej lustrzanki dokupić :

obiektywy, lampy , odbłyśniki, mieszki , filtry, statywy, głowice ,piloty, konwertery, pierścienie redukcyjne, "gripy", akumulatory itd. :);):D:):)

sama frajda. prawie nie zostaje czasu na robienie zdjęć. :twisted:

... i za nim ktoś napisze - jasne że sprzęt nie jest ważny tylko zdjęcia - ale w takim rayie co my tu wszyscy robimy. każdemu po komórce , albo kwarcu i do domu.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

frajda frajdą, a koszty kosztami ;) może kiedyś ... :roll:

Poza tym lustrzanki nie postawisz szpiegowsko w miejscu dowolnym i nie będzie bezgłośnie robiła fotek i kręciła filmików bez wiedzy obiektów namierzanych, hehehe :twisted: A to tylko jedna z zalet małego sprytnego kompakta 8)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.. i dlatego jak się odkuję planuję fuji f10 - naprawdę świetny (i nie tak drogi) aparacik . (... a biektyw ma ostrzejszy od mojej lustrzanki, do tego superr ccd fuji pozwala spokojnie robić "niezaszumione" zdjęcia tym kompaktem na iso 800-1600 - ogranicza to, tylko do ostateczności, użycie flasha - a to duży plus )

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
frajda frajdą, a koszty kosztami ;) może kiedyś ... :roll:

Poza tym lustrzanki nie postawisz szpiegowsko w miejscu dowolnym i nie będzie bezgłośnie robiła fotek i kręciła filmików bez wiedzy obiektów namierzanych, hehehe :twisted: A to tylko jedna z zalet małego sprytnego kompakta 8)

jakto nie ? :twisted: :wink:

post-158-0-51058700-1330478546.jpg

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yarhard

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock:

Takie działo to już powinno być samobieżne ;)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.. i dlatego jak się odkuję planuję fuji f10 - naprawdę świetny (i nie tak drogi) aparacik . (... a biektyw ma ostrzejszy od mojej lustrzanki, do tego superr ccd fuji pozwala spokojnie robić "niezaszumione" zdjęcia tym kompaktem na iso 800-1600 - ogranicza to, tylko do ostateczności, użycie flasha - a to duży plus )

piotrek

F10 - to zacny aparacik. Naprawdę warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie wyobrażacie sobie ile rzeczy można do takiej lustrzanki dokupić :

obiektywy,

piotrek

Piotrek,

Jak będziesz wybierał obiektyw to może taki jak niżej, całkiem praktyczny jest:

post-222-0-10878700-1330478599.jpg

Potem można rodzinkę rozbudować i mamy ekstrawagancki stolik:

post-222-0-45024200-1330478600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jego fotki (format RAW) mogą mieć nawet ponad 220 MB na 1 zdjęcie przy 16-bitowej głębi (standardowo max 117 MB). Cena przystawki - coś ponad 28.000$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

łhi,łhi,łhiii,no ładne cackooo..........!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

Wiem że może to nie to Forum ale...Poradźcie!Przymierzam sie do zakupu cyfrówki.Dotąd klikalem analogowymi lustrzankami(jakimś superprofesjonalista nie jestem ale lubię sie pobawic).Na cyfrówkach się nie znam zupelnie,lecz wolalbym już coś takiego z czym po próbach można już trochę "poszaleć" niż cyfrowa "idiotenkamere".I teraz mam takie typy(ze wzgledu na koszta):Minolta A1(Odstraszają tylko opinie o usterkowości i braku serwisu z prawdziwego zdarzenia)Nikon 8700 i Sony H1(Opinie pochlebne tylko dla mnie Sony i aparaty to trochę jak Calvin Klein i zegarki).I co robić? A 1500pln to dla mnie góra kasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yarhard

poza nikonem nie mialem okazji z tymi aparatami, wiec niewiele moge powiedziec. to co w moich oczach skreslaloby nikona, to czas reakcji - makabra.

sprobuj tutaj i poczytaj opinie uzytkownikow:

sony - http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...dkey=sony_dsch1

nikon - http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...ey=nikon_cp8700

minolta - http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...inolta_dimagea1

oprocz tego przeczytaj tez testy przeprowadzone przez samo dprview, sa wyczerpujace i raczej obiektywne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Opinie pochlebne tylko dla mnie Sony i aparaty to trochę jak Calvin Klein i zegarki

nie do końca ! w ccd sony wyposażonych jest wiele aparatów . jak się okazuje np. Konika minolta również.

poza tym sony to niezrównana optyka zeissa.

ja wybrałbym (i wybrałem) fuji finepix f10. głównie ze względu na niskie szumy przy wysokich czułościach. ostrość obiektywu zadziwiła również Minga. (a w niemieckich testach była niezrównana i to z dużym dystansem do pozostałych firm)

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W N Cool S4 na czas reakcji nie narzekam. No ale fakt, że lustrzanka to to nie jest :D

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zima...

fota20060123022758r1aq.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi