Lannron 2 #1 Napisano 17 Stycznia 2020 Witam.Niedawno kupiłem linkowy zegar wytwórni Gustav Becker z 1880r i mam problem z synchronizowaniem wskazówek z ilościę gongów,zegar wybija jeden raz więcej niz pokazują wskazówki,próbowałem dzwiginią na mechaniżmie z tyłu zegara ale kiedy ją zwalniam za każdym razem wybija tę samą liczbę gongów,...Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #2 Napisano 17 Stycznia 2020 Małą wskazówkę godzinową delikatnie przesunąć do przodu o jedną godzinę tak aby pasowała do ilości bić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lannron 2 #3 Napisano 17 Stycznia 2020 Małą wskazówkę godzinową delikatnie przesunąć do przodu o jedną godzinę tak aby pasowała do ilości bić Dziękuje.Tak zrobiłem chyba działa,mam nadzieje ze nic nie popsułem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4 Napisano 17 Stycznia 2020 Nic się nie popsuje jak jest wykonywane delikatnie, z wyczuciem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5 Napisano 17 Stycznia 2020 Co to jest za mechanizm? Gustav Becker to bardzo szerokie pojęcie. Najlepiej dołączyć zdjęcie mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1812 #6 Napisano 17 Stycznia 2020 Co to jest za mechanizm? Gustav Becker to bardzo szerokie pojęcie. Najlepiej dołączyć zdjęcie mechanizmu.Zgadza się ! Są różne mechanizmy i lepiej , by kolega wrzucił zdjęcie, to konkretniejsza pomoc będzie. Dziękuje.Tak zrobiłem chyba działa,mam nadzieje ze nic nie popsułemNo, to koleżanka pomogła Dodam , że jeśli przesuwać , to zawsze do przodu ( czyli zgodnie z ich ruchem ) . Nigdy nie cofać wskazówek ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lannron 2 #7 Napisano 17 Stycznia 2020 Co to jest za mechanizm? Gustav Becker to bardzo szerokie pojęcie. Najlepiej dołączyć zdjęcie mechanizmu.Takie Taki mechanizm..a przy okazji zapytam czy takie rozwiązanie umieszczenia młoteczka gongu na skrzyni a nie na mechanizmie ma jakąś nazwę,pierwszy raz się z takim spotkałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #8 Napisano 17 Stycznia 2020 Owszem, nazywa się: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach