Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gorzel

Głowaccy a Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chociaż kilka zegarków zrobiłem u Głowackich i w zasadzie zawsze byłem zadowolony, to ostatnie przykłady zamieszczone na forum dają sporo do myślenia przed oddaniem kolejnego zegarka na Złotą. Jest podobno jakiś zakład w Poznaniu, który również zajmuje się renowacją tarcz (przy okazji będę wdzięczny za namiary).

Jak ten zakład ma się do usług Głowackich? Ma ktoś może zdjęcia ich renowacji (przed-po)? Jak wygląda cenowo?

Będę chciał niebawem odnowić stary chronograf GP, więc wolałbym żeby nie został schrzaniony, a przy okazji by nie zdarto ze mnie za samą markę.

Pozdrawiam,

MG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze kojarzę Twojego GP to, oprócz wypełnienia wskazówek, nie wymaga on zabiegów renowacyjnych. Tylko przegląd/czyszczenie, ewentualne naprawy i wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak dobrze kojarzę Twojego GP to, oprócz wypełnienia wskazówek, nie wymaga on zabiegów renowacyjnych. Tylko przegląd/czyszczenie, ewentualne naprawy i wskazówki.

Na pewno wymaga odnowienia koperty:

post-130-0-82612200-1330707713.jpg

Tarcza jest idealna, więc na szczęście najbardziej kontrowersyjna renowacja nie będzie potrzebna. Gdzie pięknie zrobią kopertę?

Trochę nie rozumiem o co chodzi z wypełnieniem wskazówek? Wrzucam zdjęcie:

post-130-0-36131700-1330707715.jpg

Pozdrawiam,

MG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych "dziurach" we wskazówkach była masa świecąca, która się z wiekim wykruszyła przy zdejmowaniu wskazówek do przeglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michał007

"W tych "dziurach" we wskazówkach była masa świecąca, która się z wiekim wykruszyła przy zdejmowaniu wskazówek do przeglądu" no to slabe teraz omegi robia ze przed zalozeniem na nadgarstek juz sa dziury w wskazuwkach :Dhttp://home.xnet.com/~cmaddox/ffe304bd.jpg.orig.jpg :D:) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"W tych "dziurach" we wskazówkach była masa świecąca, która się z wiekim wykruszyła przy zdejmowaniu wskazówek do przeglądu" no to slabe teraz omegi robia ze przed zalozeniem na nadgarstek juz sa dziury w wskazuwkach :Dhttp://home.xnet.com/~cmaddox/ffe304bd.jpg.orig.jpg :D:) :roll:

Niestety nie masz racji. Wskazówki z Twojego przykładu nie mają nic wspólnego ze wskazówkami gorzela. W Omedze masa świecąca jest na pogrubionych końcach wskazówek, a w Girard Perregaux w cieniutkim szkielecie wskazówek wyraźnie brakuje wypełnienia.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od dłuzszego czasu wspołpracuje z warszawa ale z poznaniem miałem juz kilka razy przyjemnosc efekty sa imponujace nie mogłem sie przyczepic do niczego starannosc wykonania i szczególow jest godna polecenia

im bardziej tarcza nietypowa i bardziej skomplikowane wzornictwo tym efekt poznanski mnie zaskakuje czasami zastanawiam sie skad oni biora wzory?

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czasami zastanawiam sie skad oni biora wzory?

Nad czym tu się zastanawiać, wszędzie pełno wzorów: oryginały, czasopisma, książki, katalogi itp.... :smile:

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wyslalem koperte do annpolu. za jakies 2 tygodnie jak ja dostane spowrotem to ew. moge wrzucic fotki. z tego co wiem to kazdy z renowacji koperty w annpolu jest zadowolony.

co do ceny, to biara w sumie niewielkie pieniadze- 30zl. glowaccy powiedzieli mi 80-90zl.(paranoja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to biara w sumie niewielkie pieniadze- 30zl. glowaccy powiedzieli mi 80-90zl.(paranoja)

Hehehe... Chyba nie mówisz o tym samym co norbert. Za 30,- zł to mogą Tobie najwyżej przykleić na tarczę kalkomanię. :(

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chociaż kilka zegarków zrobiłem u Głowackich i w zasadzie zawsze byłem zadowolony, to ostatnie przykłady zamieszczone na forum dają sporo do myślenia przed oddaniem kolejnego zegarka na Złotą

przepraszam zacznijmy jeszcze raz

co takiego stało sie na złotej? ale tak konkretnie na zasadnych i bezstronnych przykładach czyli kawa na ławe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam ja z tematem zapoznałem sie

i wiecie co? nie mam słów na na komentarze osób i krytyke pracy p głowackich w porównaniu z cenami zachodnich firm specjalizujacych sie w renowacji polska praca rzemeslników którzy opanowali w sposób perfekcyjny renowacje tarcz i kopert

zainteresowane osoby odsłam do sieci i wtedy proponuje dla porównania zlecic tam odtworzenie tarczy, potrfel napewno zaboli

wszystkich niezadowolonych serdecznie pozdraiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paciak2

Witam wszystkich.

Jeżeli chcecie zobaczyc wzory zrobionych tarcz przez Głowackich to zapraszam Was na ich nowa stronke Renowacje Zegarków i Cyferblatów

Mam nadzieje ze to Wam pomoze, w tym czy oddawac do nich tarcze do renowacji, czy tez cale zegarki.

Zawsze mozecie do nich napisac maila, ze prosze o renowacje tarczy na wzor ( i tu podajecie nazwe pod zdjeciem wzoru).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich.

Jeżeli chcecie zobaczyc wzory zrobionych tarcz przez Głowackich to zapraszam Was na ich nowa stronke Renowacje Zegarków i Cyferblatów

Mam nadzieje ze to Wam pomoze, w tym czy oddawac do nich tarcze do renowacji, czy tez cale zegarki.

Zawsze mozecie do nich napisac maila, ze prosze o renowacje tarczy na wzor ( i tu podajecie nazwe pod zdjeciem wzoru).

Niestety ale Głowaccy wysiadają przy Poznaniu :!: Wiem to z autopsji :mrgreen:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paciak2
Niestety ale Głowaccy wysiadają przy Poznaniu :!: Wiem to z autopsji :mrgreen:

Każda pliszka swój ogonek chwali ;)

PS. Nawiasem pisząc np. tarcza na stronie poznaniaków Adriatica odbiega diametralnie od oryginałów. Pod napisem Adriatica powinien byc napis Worldchampion, a nie Worldmaster; Original powinien byc czerwony i bez literki 'y', a za to 'i'.

W żadnym modelu nie bylo samego napisu Anti-mgnetique, tylko z napisem incabloc, a pod nim Antimagnetic. Nigdy nie pamiętam szczegółowej podziałki w takich Adriatica'ch.

Nie chcę 'wojować' ;), ale u każdego można się dopatrzeć jakiś minusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich.

U góry stoi napisane literami dużymi jak byk: Komercyjnym postom mówimy STOP. :grin:

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC02838.JPG

To akurat moje zlecenie dla zakladu na Zlotej z ktorego jestem bardzo zadowolony, poprzednio robilem Eterne i tez swietnie wyszlo, zasadniczo nie mam zastrzezen do jakosci wykonania etc.

co do cen to coz wszystko kosztuje - ja uwazam ze sa uczciwe - jest konkurencja etc.

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzedni post ktory tu zamiescilem byl w pozytywnym tonie:), niestety nic co piekne nie trwa wiecznie wiec gwoli dalszego ustosunkowania sie do zakladu z Warszawy,

Panowie dostali do zrobienia 2 tarcze - iwc 89 oraz jlc 911, tutaj poza faktem iz indeksy na iwc mialy byc srebrne a nie zlote i dostali zdjecie tarczy na wzor ogolnie wykonali dobra robote a jlc nawet swietna, zakladam iz iwc i kolor indeksow to wypadek przy pracy ale dziwi mnie takie niedbalstwo.

Druga czesc zlecenia niestety rozczarowala mnie bardzo - wsponiany memovox mial byc wyczyszczony i przesmarowany, jedna z czesci (7288) kolo ustawne dysku alarmu byla do wymiany ale wiedzialem o tym i zakupilem czesc z zalozeniem iz jak dostane wyczyszczony zegarek to poprostu wymienie, i zegarek dostalem tylko iz podczas wymiany czesci okazalo sie iz wyczyszczony zostal i to bardzo starannie ale o dziwo nie nasmarowany, - ogolnie roczna gwarancja na chod jest dokladnym odzwierciedleniem tego ile ten zegarek moze przezyc po tej usludze iz nie wspomne ze ruchome elementy alarmu wymagaja mocniejszego nawet nasmarowanie aby dzialal on poprawnie i nie ulegl uszkodzeniu - generalnie zegarek jest do powtornej roboty (juz na pewno nie tam) a skaoswane za ta usluge pieniadze moge spisac na straty.

Coz tarcze jak juz pisalem swietnie zrobione ale robota na werku skopana ...

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poprzedni post ktory tu zamiescilem byl w pozytywnym tonie:), niestety nic co piekne nie trwa wiecznie wiec gwoli dalszego ustosunkowania sie do zakladu z Warszawy,

Panowie dostali do zrobienia 2 tarcze - iwc 89 oraz jlc 911, tutaj poza faktem iz indeksy na iwc mialy byc srebrne a nie zlote i dostali zdjecie tarczy na wzor ogolnie wykonali dobra robote a jlc nawet swietna, zakladam iz iwc i kolor indeksow to wypadek przy pracy ale dziwi mnie takie niedbalstwo.

Druga czesc zlecenia niestety rozczarowala mnie bardzo - wsponiany memovox mial byc wyczyszczony i przesmarowany, jedna z czesci (7288) kolo ustawne dysku alarmu byla do wymiany ale wiedzialem o tym i zakupilem czesc z zalozeniem iz jak dostane wyczyszczony zegarek to poprostu wymienie, i zegarek dostalem tylko iz podczas wymiany czesci okazalo sie iz wyczyszczony zostal i to bardzo starannie ale o dziwo nie nasmarowany, - ogolnie roczna gwarancja na chod jest dokladnym odzwierciedleniem tego ile ten zegarek moze przezyc po tej usludze iz nie wspomne ze ruchome elementy alarmu wymagaja mocniejszego nawet nasmarowanie aby dzialal on poprawnie i nie ulegl uszkodzeniu - generalnie zegarek jest do powtornej roboty (juz na pewno nie tam) a skaoswane za ta usluge pieniadze moge spisac na straty.

Coz tarcze jak juz pisalem swietnie zrobione ale robota na werku skopana ...

Mam pytanko! W swoim poście piszesz ze kupowałeś pewna część do JLC z alarmem... Czy mozesz sie pochwalić gdzie nabyłes ta cześć?

generalnie sprawa jest taka ze w moim JLC cal. 814 brakuje mi koła wychwytowego i niestety zaden zegarmistrz nie potrafi mi pomoc:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi ale Nie wiele Ci tu pomoge - tych czesci zabardzo nie ma - poszukiwania polegaja na obdzwanianiu kilkunastu miejsc w USA - jak jest fart da sie znalezc - co do 814 to wiekszosc czesci z 489 bedzie pasowac kolo wychwytu tez - numer czesci to 705, ale ja ostatnio 2 miesiace szukalem tego samego elemntu do 916 - latwo je uszkodzic a ze wzgledu na rozmiar ciezko dorobic wiec niestety ciezko je dostac a ludzie krzycza szalone pieniadze - nawet i 100usd - lepiej czasem dokonac aktu kanibalizmu na zajechanym werku. 814 wykonano 115 tys egezmeplarzy wiec to morze byc latwiejsza droga, a jesli chcesz odrestaurowac ten zegarek dla siebie zawsze dobrze miec zapas czesci.

pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wspomnianym Jaegerze dodatkowo po jednorazowym nastawieniu wskazowek - odkręciła sie korona - co niby jest dosyć banalną usterką , ale świadczy o braku dbałości o szczegóły , wystarczy przeciez zabiezpieczyc gwint przed nakręceniem korony i po kłopocie a tak - teoretycznie tracimy czas na koilejna wizytę w zakładzie - zupełnie bez sensu , mogę dodac tylko ze jedno z uszu odnawianej koperty miało znaczne ubytki - co zauważylem dopiero w domu i szczerze przyznam ze nie miałem ochoty juz tam wracać , najlepsza rozmowa jest zawsze na temat " Bardzo bym prosił o to żeby tarcza była identyczna jak oryginalna " ;) . Panowie bardzo sie denerwują i od razu zaczynają sie schody , ostatnio nawet zaniosłem foto powiększonej tarczy i poprosiłem o to zeby była identyczna - co jak sie okazało - jest niewykonalne , nawet na fotce - drugim egzemplarzu( prosiłerm o potwierdzenie na foto - zeby nie było wątpliwosci , rozpoczęła sie dyskusja na temat napisu Swiss made gdyż jak twierdził jeden z Panów wg. Niego jest za nisko i zupełnie bez sensu ) - otrzymalem adnotację " mniej więcej taka sama " - Rafał moze zamieścic fotki tego dokumentu ;) , ja mam juz swoje zdanie , każdy chyba musi sie przekonać na wlasnej skórze .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przykro mi ale Nie wiele Ci tu pomoge - tych czesci zabardzo nie ma - poszukiwania polegaja na obdzwanianiu kilkunastu miejsc w USA - jak jest fart da sie znalezc - co do 814 to wiekszosc czesci z 489 bedzie pasowac kolo wychwytu tez - numer czesci to 705, ale ja ostatnio 2 miesiace szukalem tego samego elemntu do 916 - latwo je uszkodzic a ze wzgledu na rozmiar ciezko dorobic wiec niestety ciezko je dostac a ludzie krzycza szalone pieniadze - nawet i 100usd - lepiej czasem dokonac aktu kanibalizmu na zajechanym werku. 814 wykonano 115 tys egezmeplarzy wiec to morze byc latwiejsza droga, a jesli chcesz odrestaurowac ten zegarek dla siebie zawsze dobrze miec zapas czesci.

pozdrawiam

Rafal

ok rozumiem. dziekuje ślicznie za przydatne mi informacje.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jeszcze gwoli ilustracji :

Tarcza od iwc miala miec srebrne indeksy, Panowie dostali kolorowa fotorafie formatu a4 ;)

post-514-0-37948100-1331137676.jpg

By rafalbar

jlc tarcza bardzo ladnie zrobiona ale skopany werk

post-514-0-00322600-1331137678.jpg

By rafalbar

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytochrom a próbowałeś reklamować>>

Jak się zachowywali?? Jak podeszli do kwestii swojej niekompetencji??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.