Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cordi7

Idealna kolekcja na kazda okazje

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, kokeszka napisał(-a):

Update:

Oris i Frederique poszły do ludzi.

Doszedł Moon oraz Longines (na EDC) i Rotary Reverso (legancko).

Na tą chwilę ADHD próbuje stłumić.

HK702379-2.jpg

Piękny zestaw.

A dopytam o ten ostatni model w górnym rzędzie: jaki to zegarek? Bardzo ciekawa tarcza.

Casio Edifice EQW-A1110 \ Certina DS-1 Day Date \ Tag Heuer Carrera cal. 1887 \ Longines Conquest Automatic Vintage 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mykacz napisał(-a):

jaki to zegarek?

To Swatch Irony chrono - kupiony za 2 paczki fajek w hotelu na wakacjach, baaardzo dawno temu. Jak to kiedyś ktoś tu napisał, "taki zdziwiony" :)

Obrazek.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, kokeszka napisał(-a):

To Swatch Irony chrono - kupiony za 2 paczki fajek w hotelu na wakacjach, baaardzo dawno temu. Jak to kiedyś ktoś tu napisał, "taki zdziwiony" :)

Obrazek.jpeg

No dobra, że ja jestem zdziwiony to mało powiedziane. Oczy wyszły mi z orbit, że Swatch potrafił zrobić coś tak oryginalnego. Naprawdę ciekawy.

Edytowane przez mykacz

Casio Edifice EQW-A1110 \ Certina DS-1 Day Date \ Tag Heuer Carrera cal. 1887 \ Longines Conquest Automatic Vintage 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, mykacz napisał(-a):

No dobra, że ja jestem zdziwiony to mało powiedziane. Oczy wyszły mi z orbit, że Swatch potrafił zrobić coś tak oryginalnego. Naprawdę ciekawy.

To Ty chyba w salonie Swatcha nie byłeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafi napisał(-a):

To Ty chyba w salonie Swatcha nie byłeś. 

Racja, nie byłem.

Swatch zawsze kojarzył mi się z plastikowymi kwarcami, ostatnio Moonswatchem czy mariażem z Blancpain.

Ale po to odwiedzam to forum, by się zaskakiwać i dowiedzieć czegoś nowego oraz nauczyć o zegarkach. Po to m.in. jest to forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mykacz napisał(-a):

Racja, nie byłem.

Swatch zawsze kojarzył mi się z plastikowymi kwarcami, ostatnio Moonswatchem czy mariażem z Blancpain.

Ale po to odwiedzam to forum, by się zaskakiwać i dowiedzieć czegoś nowego oraz nauczyć o zegarkach. Po to m.in. jest to forum.

Oczywiście, że po to jest forum. 

a do Swatcha polecam się przejść. Omega i Bląpą to wyhypeowane, licencjonowane zrzyny (które pewnie budują stronę przychodową marki w zasadniczej części). Jednak tam jest całe mnóstwo odjechanych, a czasem zwyczajnie fajnych projektów. Nie ma tam oczywiście jakości, czy zegsrmistrzostwa, ale za to jakie ceny 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, rafi napisał(-a):

Oczywiście, że po to jest forum. 

a do Swatcha polecam się przejść. Omega i Bląpą to wyhypeowane, licencjonowane zrzyny (które pewnie budują stronę przychodową marki w zasadniczej części). Jednak tam jest całe mnóstwo odjechanych, a czasem zwyczajnie fajnych projektów. Nie ma tam oczywiście jakości, czy zegsrmistrzostwa, ale za to jakie ceny 😉

Prawda.

Swatch to mi się marzył w liceum. Mnóstwo razy wpatrywałem się wystawę w moim rodzinnym mieście. Wtedy to 200 - 300 zł to był dla mnie majątek. Potem i tak kupiłem jakiegoś Q&Q za kilka dych, który działał aż po koniec studiów, gdy odpadły mu wskazówki 🙃.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 25.09.2025 o 17:33, rads napisał(-a):

Jesienne porządki w szafie i w pudle. Z satysfakcją stwierdzam, że są opcje ;) Niestety wygląda na to, że brakuje jeszcze kilku zegarków :D

doskonały sposób na wytłumaczenie żonie/narzeczonej/partnerce  absolutnej konieczność nabycia kolejnego zegarka i jego oczywistej  niezbędności:)

Edytowane przez blue7
poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, blue7 napisał(-a):

doskonały sposób na wytłumaczenie żonie/narzeczonej/partnerce  absolutnej konieczność nabycia kolejnego zegarka i jego oczywistej  niezbędności:)

Niekiedy uciekanie się do takich argumentów bywa koniecznoscią... W moim przypadku oczywisty i niepodważalny argument, że posiadając chronograf z kołem kolumnowym należy bezwzględnie nabyć dla przeciwwagi również egzemplarz z modułem krzywkowym, został  brutalnie wyśmiany. Trzeba więc sobie jakoś radzić, a - jak wszyscy wiemy - w tej pasji cel uświęca środki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.09.2025 o 17:33, rads napisał(-a):

Jesienne porządki w szafie i w pudle. Z satysfakcją stwierdzam, że są opcje ;) Niestety wygląda na to, że brakuje jeszcze kilku zegarków :D

IMG_1328.thumb.jpg.276c736317bed643bceae945fb6758bc.jpg

IMG_1344.thumb.JPG.d9459a5afbbef4db3eeaad4fa467b2ef.JPG

IMG_1345.thumb.JPG.355309f0f465390699e699c14a11ddc8.JPG

IMG_1339.thumb.JPG.41c33bb97786839da94d53294e95dbec.JPG

IMG_1343.thumb.JPG.1b107447c76251cd9552f53b55f9786e.JPG

IMG_1331.thumb.JPG.b20c18714f966d38735e41474bfaaf27.JPG

IMG_1337.thumb.JPG.ea1cfaf4af76678ce9afc0c7fe7382f3.JPG

Zegarek jest, góra jest to jeszcze dokupiłbym gacie, spodnie i buty :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

dokupiłbym gacie, spodnie i buty :D

Ło panie, na tyle zegarków to mnie jeszcze nie stać 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, rads napisał(-a):

Ło panie, na tyle zegarków to mnie jeszcze nie stać 😁

A na serio to gratuluję, to bardzo ladne Longinesy. Podobają mi się :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Funky_Koval dzięki, mi się za to podoba ten czarny Conquest na bransolecie, którego u Ciebie widziałem na kilku fotkach. Masz go nadal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Less is more ;]

IMG_20251011_163734.jpg

IMG_20251011_162542-01-01.jpg

Edytowane przez lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi