kamil12s 0 #1 Napisano 4 Października 2020 Dzień Dobry, Chciałem prosić o poradę czy ten zegar Kienzle jest oryginalny, a konkretnie czy nie jest składakiem? Jest dosyć duży ok. 124 cm wysokości i ok. 40 cm szerokości. Podoba mi się wizualnie, ale sam nie jestem w stanie ocenić czy skrzynia, mechanizm, tarcza, skazówki, wahadło, itp. pasują do siebie. Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2352 #2 Napisano 4 Października 2020 Wydaje się być wszystko ok... Z tego co wiem - katalogi Kienzle tak daleko w czasie nie sięgają. Werk Kienzle Mocowanie Kienzle ... śladów wtórności - brak. Jak skrzynia - może ktoś inny się wypowie.... No zegary z wahadłem 54 trudniej przeszczepiać, bo takie mechanizmy zdarzają się sporadycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #3 Napisano 4 Października 2020 Moim zdaniem coś odpadło z samej góry korony, sterczyny, zwłaszcza ta środkowa dyskusyjne. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil12s 0 #4 Napisano 5 Października 2020 Dzień Dobry, dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #5 Napisano 2 Marca 2021 Szanowni, ostatnio miałem awarię komputera i straciłem prawie wszystkie katalogi. W związku z tym bardzo proszę o pomoc w doborze odpowiedniej korony do Kienzlego, który wpadł mi w ręce. Chciałbym go odnowić. Szukałem w innych tematach, ale nie mogę trafić na nic konkretnego. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Paweł 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #6 Napisano 2 Marca 2021 Katalogu z takim modelem (najstarszy z 1908 roku) nie widziałem. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #7 Napisano 2 Marca 2021 A w katalogach innych firm nie ma podobnych? 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #8 Napisano 2 Marca 2021 Może taka. http://forum.watch.ru/showthread.php?t=254249&page=64 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #9 Napisano 2 Marca 2021 Dziękuję. Wydaje mi się, że może pasować. 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 935 #10 Napisano 2 Marca 2021 Warto pamiętać o klasyfikacji obudowy na typy "chłop" [dziad]" i "baba". Wg tej klasyfikacji zegar bajmara może być kompletny, (typ "chłop"). Wystarczy zaakceptować ten stan. Pozdrawiam. Marek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach