Gość feleksc #26 Napisano 24 Listopada 2007 szkoda ze akurat tu sie tak rozpisaliscie (ale skąd ja to znam :? )kolega sie starał a wy mu tu burdel :wink: robicie-moze lepiej -jak sie jakis czasomierz nie podoba to -nie komentowac...przynajmniej w galerii? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 4 #27 Napisano 24 Listopada 2007 To co z tą Bydgoszczą Peacemaker? a co ma być? jest... jeszcze dziś na Discovery mówili, że w stronę Ziemi zmierza wielki na 300m meteoryt. W 2011 wysyłają sondę, aby obczaiła co i jak, a 20 miesięcy później 2metrową rakietę, żeby zrobić mu małe kuku.misja taka jest 8) no i mam nadzieję, że trafią, biorąc pod uwagę bezmiar wrzechświata. no i nie kasztanić koledze już tutaj! bo Admin wpadnie i pozamiata :twisted: 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #28 Napisano 24 Listopada 2007 szkoda ze akurat tu sie tak rozpisaliscie (ale skąd ja to znam :? )kolega sie starał a wy mu tu burdel :wink: robicie-moze lepiej -jak sie jakis czasomierz nie podoba to -nie komentowac...przynajmniej w galerii? Skoro się starał to poco się brał za określanie "G-Shocków' jako /odpustowe i dziecinne/ :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1598 #29 Napisano 25 Listopada 2007 LOL czyli na tym forum wrazanie wlasnego zdania niezgodnego z utartymi tu opiniami nie jest zgodne z panującymi tu zasadami? Zero luzu w coponiektórych. Obruszacie się nawet na nazwę "Gie-szok" :-) Żenujące. Ja miłośnik Timexów. Ha! Dobre. Aktualnie mam dwa Timexy jak już wspomniałem. Casio mam pięć Niebawem będę miał Carrerę lub IWC bo mi dwa wpadły w oko. Do byca miłośnikiem zegarka jest mi b. daleko. Za to widzę tu miłośników Gie-Szoka. I tu tkwi pies pogrzebany. Nie należy nawiązywać dyskusji. Zapamiętam 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 153 #30 Napisano 25 Listopada 2007 Zero luzu w coponiektórych. Obruszacie się nawet na nazwę "Gie-szok" :-) Żenujące.Żenujący to jest Twój poziom kolego. Sięgnij do słownika i sprawdź znaczenie słowa "GALERIA". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1598 #31 Napisano 25 Listopada 2007 Heh kolejne zaczepki słowne z Twojej strony. I Ty oceniasz poziom innych ... kolego? Kiedy jedziesz na tajną misję do Afganistanu? A może tym razem w kosmos, bakopisarzu? 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #32 Napisano 25 Listopada 2007 Fajny ten DW 5600 E :roll: ... tylko szkoda, że "E" :oops: ... ale dzięki temu będą paski i obudowy dla DW 5600 jeszcze przez jakiś czas 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #33 Napisano 2 Grudnia 2007 Heh kolejne zaczepki słowne z Twojej strony. I Ty oceniasz poziom innych ... kolego? Kiedy jedziesz na tajną misję do Afganistanu? A może tym razem w kosmos, bakopisarzu? nie wiem po co sie tak udzielasz kolego... :roll: nie podoba sie to popluj sobie przez balkonik i tyle,chyba ze chcesz zeby tobie w galerii taki burdel zrobili bo im sie ten timex nie spodoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość poki14 #34 Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam trafilem tu przypadkiem i mam nadzieje ze nie bedzie problemu jak wtrace swoje trzy groszekiedys chyba michals napisal ze kwarce to wskazowki a z wyswietlaczem lcd to elektronikipragne zauwazyc ze zegarki "napedzane " bateria czy to z lcd czy wskazowkami maja w sobie oscylatory kwarcowe poniewaz zegarek potrzebuje jakiegos wzorca sekundytak wiec czy wsazowka sie obraca czy na lcd pojawiaja sie cyfry wszystko ma swoj uklad ale powiedzmy pod dyktando i rytm oscylatora kwarcowego ( no chyba ze zegarki posiadaja synchronizacjie z zegarem atomowym) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1598 #35 Napisano 2 Maja 2008 Z czego wynika ta upartość? Z braku wiedzy, upartości dla zasady czy zwyczajnej ignorancji? http://pl.wikipedia.org/wiki/Zegar_%28czasomierz%29Wikipedia rozróżnia zegary na kwarcowe i elektroniczne. Powszechnie przyjęło sie, że mianem zegara elektronicznego nazywa się zegarki z wyświetlaczem ciekłokrystalicznym (zwykle cyfrowym). Zegarki kwarcowe to zegarki napędzane elektrycznie ale ze wskazówkami. Powyższe zegary należą do grupy zegarków elektrycznych:http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_clock pozostałe materiały:http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz_clockhttp://en.wikipedia.org/wiki/Digital_clock http://en.wikipedia.org/wiki/Clock Powtarzam: powszechnie przyjęło się nazywanie zegarka z cyframi zamiast wskazówek mianem elektronicznego (rzadko cyfrowego), a wskazówkowego z bateryjką po prostu mianem kwarcowego. Pomimo, że zasada zliczania czasu w obu przypadkach jest ta sama to jednak elektroniczny zegarek nie ma ruchomych części, natomiast kwarcowy - czy tego chcecie czy nie - ruchome części ma. Google Image na zapytanie "electronic clock" wypluje 811 tysięcy zdjęć przy czym zegary ze wskazówkami wystąpią tam może kilka razy:http://images.google.pl/images?hl=pl&q...clock&gbv=2 Odwrotnie jest na zapytanie o Quartz clock":http://images.google.pl/images?gbv=2&h...aj+obraz%C3%B3w135 tysięcy zdjęć praktycznie tylko z zegarkami ze wskazówkami. Jakieś pytania? 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość solo501 #36 Napisano 2 Maja 2008 powszechnie przyjęło się nazywanie zegarka z cyframi zamiast wskazówek mianem elektronicznego (rzadko cyfrowego), a wskazówkowego z bateryjką po prostu mianem kwarcowego. Osobiście zgadzam się z tym, ale podawanie Wikipedii jako wiarygodnego źródła informacji nie jest zbyt hmm... mądre :smile: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 153 #37 Napisano 2 Maja 2008 Jakieś pytania?Tak. Kiedy w wikipedii znajdziesz znaczenie słowa "galeria" i adekwatnie do tej definicji się zachowasz."Z czego wynika ta upartość? Z braku wiedzy, upartości dla zasady czy zwyczajnej ignorancji?" :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1598 #38 Napisano 2 Maja 2008 solo501 - otóż Wikipedia nie jest takim niewiarygodnym źródłem informacji jak może Ci się wydawać. Kiedyś czytałem artykuł na temat wiarygodności Wikipedii i wynikało z niego (według fachowców), że Wikipedia swoją zawartością i jakością materiału nie odbiega od klasycznych encyklopedii. Kiedyś też miałem sceptyczne zdanie na temat Wikipedii, ale je zmieniłem. Poza tym nawet uczelnie wyższe dopuszczają Wikipedię jako źródło do prac dyplomowych. XAVIER7, czytałes regulamin galerii? Komentowanie i dyskusje w Galerii są jak najbardziej dopuszczalne. Mogłeś sobie nie życzyć komentarzy, ale trzeba było to zaznaczyć na początku. Inna sprawa, że galeria (choćby sztuki, ale nawet taka na forum) służy do komentowania, dzielenia sie opiniami i dyskusji. Po to właśnie jest! Byłeś kiedykolwiek w galerii? Co? Prawda w oczy kole? 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #39 Napisano 4 Maja 2008 Czasem dobrze sobie poczytać takie durne dyskusje, a koledze MichałowiS proponuję wybrać się na jakiś rajdzik czy inną przygodę z gatunku ekstremalnych z zegarkiem któremu daleko do tego G :cool: powodzenia :mrgreen: Ten G-Shock to zegarek stworzony do konkretnych zastosowań i dla ludzi którzy nie chodzą na codzień w garniturkach i jak ktoś mi wyjeżdża z tekstami o gustach to mnie obraża. Ten zegarek to w wielu sytuacjach dla np. żołnierza jedyna rzecz na której może polegać, a że nosi się go także na codzień to wynika z tego że nie każdy ma jobla na punkcie zegarków i ma po prostu taki jaki się mu sprawdza :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #40 Napisano 2 Lipca 2008 Dopiero przeczytałem temat - ubaw po pachy.DW 5600 - jak dla mnie najfajniejszy z rodziny G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #41 Napisano 2 Lipca 2008 Przeczytanie trzech stron tej pyskusji (sic) muszę dodać do swoich przygód ekstremalnych. Cztery razy niebezpiecznie się usmarkałem ze śmiechu. J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #42 Napisano 3 Lipca 2008 I to jest spory problem Jacku. Ja wprawdzie tylko raz się osmarkałem i gwałtownie pozbyłem się części kanapki, której kolejnym etapem podróży miał być przełyk. Jednak teraz nie bedę miał nic na swoją obronę i żadnego argumentu przeciw, jeśli ktoś urazi moją dumę i nazwie mnie "Ty zasmarkańcu" :mrgreen: :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #43 Napisano 3 Lipca 2008 Jednak teraz nie bedę miał nic na swoją obronę i żadnego argumentu przeciw, jeśli ktoś urazi moją dumę i nazwie mnie "Ty zasmarkańcu" :mrgreen: :mrgreen: Pal diabli imydż. Warto było nawet ten monitor wytrzeć :mrgreen: J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #44 Napisano 3 Lipca 2008 Pełna zgoda. Warto było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #45 Napisano 18 Lipca 2008 COOO!!Przepraszam, ale chętnie zobaczę G do garnituru. Stary ! Zapedziles sie, albo Twoje poczucie elegancji i dobrego smaku (gustu? - raczej nie - bo pewne zasady po prostu są jak grawitacja) jest dalekie od ogólnie przyjętych. G go garniaka to jak skarpeta do sandałow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #46 Napisano 21 Lipca 2008 ŻADEN G shock nie nadaje się do garnituru. Żaden. To sa zegarki o innym przeznaczeniu. Ani DW 5600 ani jakikolwiek inny G!!Każdy ma prawo do swojego zdania, każdy ma indywidualne poczucie smaku i gust - ale nie ma Casio G do garnituru!!ło matkoEOT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 153 #47 Napisano 22 Lipca 2008 ŻADEN G schock nie nadaje się do garnituru. Żaden. To sa zegarki o innym przeznaczeniu. Ani DW 5600 ani jakikolwiek inny G!!Każdy ma prawo do swojego zdania, każdy ma idndywidualne poczucie smaku i gust - ale nie ma Casio G do garnituru!!ło matkoEOTRacja. Widać nie wszyscy rozumieją podstawy elegancji. :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #48 Napisano 22 Lipca 2008 No i klopsPoczytaj inne moje posty - to są zwykle literówki - a Ty pokazaleś właśnie jk potrafisz dyskutować.To zdanie (co do noszenie G shocka) jednak nie jest tylko moje, a każdego, kto zasady elegancji choć pobieżnie zna. Nie dyskutuje sie nad tym czy podrzucony kamień spadnie, ani czy biala skarpeta frotte nadaje sie do garnituru. Jesli chodzi o zegarki i ubiór to takze istnieja pewne ogolnie przyjęte i akceptowane zasady. Są zegarki, które sa wręcz przeznaczone do stroju eleganckiego i takie które sie do niego absolutnie nie nadają. To nie moj wymysł i niewiele ma wspólnego z gustem, a raczej z zasadami. Jesteś tu od paru dni - poczytaj jeszcze, a jestem pewien, że juz nie napiszesz takiej bzdury.Jednak nadal proszę Cie - wstaw zdjęcie Casio G shock - który nadaje sie do garnituru. Potwierdź, ze masz rację, a ja sie mylę - chyba, ze garniturem nazywasz, zapewne przez pomylke dres.Pozdrawiam Nie krytykuj braku ogonków - mam uszkodzony prawy Alt ;P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4948 #49 Napisano 22 Lipca 2008 na koniec dodam, że G w połączeniu z garniakiem nadaje sie do tego tematu: najwiekszy obciach A moda sedecznie prosze o wyharatanie tych bzdetów - zaśmiecamy koledze galerię z fotkami pieknego DW 5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
easyrider 1 #50 Napisano 11 Grudnia 2009 piękny klasyk :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach