Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cordi7

Sea-gull Tourbillon

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że to ostatnie, pasy genewskie fajnie grają że światłem. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, cordi7 napisał:

Z tego co udało mi się wyczytać to Tourbillon jest oddzielną linią produktową i czymś innym niż standardowe zegarki Sea-Gulla.

Wystarczy pokopać na WUS i poczytać opinie, wydaje się, że mechanizmy w zegarkach sygnowanych przez samego Sea-Gulla są wykończone o niebo lepiej niż wersje sprzedawane firmom trzecim, opis tutaj:

Nie odwoływałem się w swojej wypowiedzi do firm 3-cich tylko do innych seagulli za kilkset dolarów. Np taki model:

spacer.png

jakoś tak od tyłu wygląda (podobny model):

spacer.png

Powyższy model to już dość przyzwoicie wykonany zegarek, z wykończeniem ogólnym na poziomie np. Tissot Le Locle 

Czy podtrzymujesz, że koperta, wskazówki, tarcze są w tych seagullach z tourbillonem są wyraźnie lepiej wykończone od innych seagulli za kilkaset dolarów (jak np. Grand Seiko vs tańsze warianty Seiko Presage)? Wynika to z podlinkowanych artykułów?

11 godzin temu, cordi7 napisał:

Jeśli będę miał okazję to na pewno do AD zajrzę i chętnie wezmę do łapki i obmacam w/w zegarek - z czystej ciekawości jak wyglada i ile zegarka da się za takie pieniądze wyprodukować że tak powiem.

Zrób porównanie z innymi seagullami jak bedziesz miał okazję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze mialem w reku raptem dwa Sea-Gulle, a wlasciwie jednego (bo HKED 1963 to nie Sea-Gull), nie moge sie odniesc z osobistego doswiadczenia co do linii Tourbillon.

Opieram sie poki co na tym, co czytalem (poszukam linkow pozniej), ze Sea-Gull traktuje linie tourbillon jako klejnot w koronie i stosuje wyzsze normy jakosciowe.

Jestem na tyle ciekawy, ze jesli bede w poblizu tego dealera to zajrze i sie podziele wrazeniami, sa niestety jakies 3 godziny jazdy ode mnie niestety wiec nie jest to takie hop siup :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.10.2020 o 20:48, cordi7 napisał:

Niby dużo ale tourbillon- szczyt zegarmistrzostwa.

Mam nadzieje, ze zartujesz 😉

W dniu 6.10.2020 o 21:47, cordi7 napisał:

Ciekawy jestem ile ceny szwajcarskich tourbillonow to mechanizm a ile to marka i prestiż.

Ta komplikacja nie jest niesamowicie kosztowna czy skomplikowana.

Co do Sea-Gull'a, podoba Ci sie to bierz 🙂 ale... wiem z dobrego zrodla, ze w przyszlym roku pojawi sie najtanszy szwajcarski tourbillon i nie bedzie on oparty na mechanizmie La Joux-Perret 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny się sprzedał, jasny mi nie leży a plany są ustalone, ten Sea-gull wpadł w oko przy okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.11.2020 o 23:50, cordi7 napisał:

Czarny się sprzedał, jasny mi nie leży a plany są ustalone, ten Sea-gull wpadł w oko przy okazji.

Jasny gdzie jest na sprzedaż ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.11.2020 o 23:44, SzefSzefow napisał(-a):

Ta komplikacja nie jest niesamowicie kosztowna czy skomplikowana.

Co do Sea-Gull'a, podoba Ci sie to bierz 🙂 ale... wiem z dobrego zrodla, ze w przyszlym roku pojawi sie najtanszy szwajcarski tourbillon i nie bedzie on oparty na mechanizmie La Joux-Perret 😉

Tak jak pisalem w zeszlym roku...

Szwajcarski tourbillon za 3920CHF plus vat, pozniej bedzie 4500CHF plus vat: https://ba111od.com/pages/chapter-4-1-the-veblen-dilemma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi