Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Dziadkowe EDC

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

To ja pooglądam te Citizeny, po pracy, ale de facto zalogowałem się by napisać, że the winner is: Seamaster 1948 Co-Axial Master Chronometer 38 mm

no ale się wstrzymam 😉. Na marginesie dopiero dziś się zorientowałem, że ta wersja ma lumę 😃.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, szuwi napisał:

Sinn robi fajne zegarki - oba wskazane powyżej mógłbym nosić, ale przy założonym budżecie, nadal uważam, że Ex1 "rulez", a potem Globemaster. Propozycja @desmo ze stajni omegi jest b.ciekawa, ale ja od edc oczeliwałbym lumy i wyższego WR (choć z 60 można żyć) - te zegarki to eleganty, więc sporo zależy od tego jak "się nosisz" i pracy. Osobiscie lubię edc czasami wrzucić na nato, a te zegarki do nato mi nie pasują. 

Serio spróbuj przymierzyć i (jeżeli masz możliwość ponosić) ex1 - ten zegarek jest inny niż AirKing. 

Szuwi, to są Seamastery - spokojnie możesz wrzucić ja na NATO, byle gustownie dobrane 😉 . Tak naprawdę paskiem ( croco, krówka, struś, jesiotr, nylon może poza gumą ) możesz zmieniać wizerunek tego zegarka ( dotyczy to naturalnie każdego w miarę klasycznego trójwskazowkowaca z jasną tarczą ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś na garniturowca za mało eleganckie, a na edc za bardzo eleganckie (i nie mają lumy) zważywszy na mojego stajla. Ale fajnie się na nie patrzy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MarekTe napisał:

To ja pooglądam te Citizeny, po pracy, ale de facto zalogowałem się by napisać, że the winner is: 

no ale się wstrzymam 😉. Na marginesie dopiero dziś się zorientowałem, że ta wersja ma lumę 😃.

Proponuję najpierw przymierzyć, szczególnie te limitowane modele. Wg mnie są jakieś niegramotne.

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
4 minuty temu, mario1971 napisał:

Proponuję najpierw przymierzyć, szczególnie te limitowane modele. Wg mnie są jakieś niegramotne.

Kojarzy mi się, że masz względnie miałeś, wersję z małą sekundą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MarekTe napisał:

To ja pooglądam te Citizeny, po pracy, ale de facto zalogowałem się by napisać, że the winner is:

Fajny zegar ten seamaster, gdyby nie ta karłowata wskazówka godzinowa😉 mi się bardziej podoba ta druga limitka, ale nie patrz na to co się nam podoba, bądź w tej kwestii egoistą😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
13 minut temu, rafalmosty napisał:

Fajny zegar ten seamaster, gdyby nie ta karłowata wskazówka godzinowa😉 mi się bardziej podoba ta druga limitka, ale nie patrz na to co się nam podoba, bądź w tej kwestii egoistą😉

Będę nie tylko egoistą, "będę jak Tommy Lee Jones w Ściganym" 😉

40 minut temu, szuwi napisał:

Jakoś na garniturowca za mało eleganckie, a na edc za bardzo eleganckie (i nie mają lumy) zważywszy na mojego stajla. Ale fajnie się na nie patrzy 😉

Szuwi, ten z centralną sekundą ma lumę i świeci, ponoć, na niebiesko. Jak pisałeś wcześniej EDC, to też kwestia zawodu i stylu ubierania. Ja jestem prawnikiem i w sądzie na EDC bardziej pasuje taki Seamaster niż Air-King. A dążę do zostania jednozegarkowcem, nie licząc G-Shocków, plastiku na rower i stali na moto 🙂

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, MarekTe napisał:

Kojarzy mi się, że masz względnie miałeś, wersję z małą sekundą.

Ja tylko mierzyłem i długo oglądałem je z każdej strony. Takie jakieś "drewniane" - mam tu na myśli ułożenie zegarka na ręce. Tak jakoś dla mnie/wg mnie bez życia. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Teraz, mario1971 napisał:

Ja tylko mierzyłem i długo oglądałem je z każdej strony. Takie jakieś "drewniane" - mam tu na myśli ułożenie zegarka na ręce. Tak jakoś dla mnie/wg mnie bez życia. 

Fotkę kojarzyłem z Twoim awatarem i myślałem, że Twój i brzydko Ci "zazdraszczałem" 😉

Przymierzę idąc za Twoją radą, jak będzie drewniany , to w JLC Master Control Date wejdę, bo kupić coś trzeba, bez zmian nie ma postępu 🤔😉

Mam ponad miesiąc, bo zakup w styczniu dopiero, jak pensja nie będzie odarta przez podatki w takim stopniu jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, MarekTe napisał:

Fotkę kojarzyłem z Twoim awatarem i myślałem, że Twój i brzydko Ci "zazdraszczałem" 😉

Przymierzę idąc za Twoją radą, jak będzie drewniany , to w JLC Master Control Date wejdę, bo kupić coś trzeba, bez zmian nie ma postępu 🤔😉

Mam ponad miesiąc, bo zakup w styczniu dopiero, jak pensja nie będzie odarta przez podatki w takim stopniu jak teraz.

Przejdź na samozatrudnienie - własna struktura kosztów, "inny" zus, a w dodatku możesz przytulić liniowy pit. Ale zapewne o tym wszystkim wiesz. 🙂

Znam prawników (jednego nawet dosyć blisko), którzy "na galowo" noszą garniturowce, a jako edc poza pracąnoszą zegarki na nato, czy ammo. 😉 Poza tym, im człowiek starszy i bardziej okopany zawodowo, tym na więcej może sobie pozwolić, również  w kwestii zegarka - co najwyżej nazwą go ekscentrykiem. Ten blisko mi znany na własnym ślubie miał na ręce 300m  🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
9 godzin temu, szuwi napisał:

Przejdź na samozatrudnienie - własna struktura kosztów, "inny" zus, a w dodatku możesz przytulić liniowy pit. Ale zapewne o tym wszystkim wiesz. 🙂

Znam prawników (jednego nawet dosyć blisko), którzy "na galowo" noszą garniturowce, a jako edc poza pracąnoszą zegarki na nato, czy ammo. 😉 Poza tym, im człowiek starszy i bardziej okopany zawodowo, tym na więcej może sobie pozwolić, również  w kwestii zegarka - co najwyżej nazwą go ekscentrykiem. Ten blisko mi znany na własnym ślubie miał na ręce 300m  🙂

Z tym samozatrudnieniem to dobra rada ale nie dla "kasty" 😄😉

Na marginesie, okazałem się nieco niecierpliwy i Omeszka jedzie już do mnie z Pragi. Jak dotrze to się pochwalę.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, MarekTe napisał:

Na marginesie, okazałem się nieco niecierpliwy i Omeszka jedzie już do mnie z Pragi. Jak dotrze to się pochwalę.

I takie zakonczenia to ja lubie - czekam na foto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
11 minut temu, cordi7 napisał:

I takie zakonczenia to ja lubie - czekam na foto :)

W wersji optymistycznej w sobotę a realnej w poniedziałek 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że pociągasz za spust bez zbędnych ceregieli😉 i tak powinno być😄👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MarekTe napisał:

I gratulacje - czekamy na foto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zawrotne tempo 😁

5B4A715F-4B1C-45B1-B858-79C954E069A8.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzę, że pociągasz za spust bez zbędnych ceregieli i tak powinno być
Mówią, że raz do roku broń sama strzela ;)

Markowi Omegi gratuluję, ładna :)

Pozdrawiam, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, MarekTe napisał:

Zawrotne tempo 😁

I raz jeszcze gratulacje! Ładny zegarek z fajnym werkiem, dobrze Ci leży na nadgarstku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
5 godzin temu, BlackT napisał:

Mówią, że raz do roku broń sama strzela ;)

Markowi Omegi gratuluję, ładna :)

3 godziny temu, szuwi napisał:

I raz jeszcze gratulacje! Ładny zegarek z fajnym werkiem, dobrze Ci leży na nadgarstku. 

Dzięki, chłopaki, to miłe z Waszej strony. Ja zaś nowym nabytkiem jestem zachwycony. To jest to czego szukałem. Mogę Was zapewnić, że ten sikor ma u mnie dożywocie 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MarekTe napisał:

Dzięki, chłopaki, to miłe z Waszej strony. Ja zaś nowym nabytkiem jestem zachwycony. To jest to czego szukałem. Mogę Was zapewnić, że ten sikor ma u mnie dożywocie 🤪

Ja już powoli nie pamiętam zegarków, które miały mieć u mnie dożywocie, ale trzymam kciuki 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Kojiro, @cordi7 dzięki za zwrócenie mej uwagi na istnienie linii Chronomaster, choć przyznam, że na przełomie listopada i grudnia, gdy o niej wspomnieliście, ze współczuciem oceniłem stan Waszych umysłów 😉. Wdzięczny byłem oczywiście za życzliwość i Wasze zainteresowanie tematem ale myślałem sobie, że tyle kasy na kwarcyk to nikt normalny nie wydaje. I tak sobie myślałem aż wymyśliłem:

IMG_4106  (edytowany).JPG

Edytowane przez Gość
Składnia Jana Pawła II była się wkradła do tekstu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ptakiem na tarczy jak trzeba :) Świetny wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi