Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość serwer64

Swiss Military Hanowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość serwer64

Witam,

Szybkie pytanie  co sądzicie o tym zegarku w polskiej dystrybucji koszt tak jak w linku około 1300 zł

https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek/06-5315-04-003?gclid=CjwKCAiAiML-BRAAEiwAuWVggpJBNxeEjirqrt-9MjVuGLwzrXUpVVCB9VVy9pKZr9wETNQcjQtyGBoCJfQQAvD_BwE

obraz.png.1a8336fe4772e3518b292cb34af5098f.png

Obecnie na wyprzedażowej platformie Zalando Longue za 630 zł

Może to nie jest nie wiadomo jaki cud ale cena kusi... Sam nie wiem...

Jakieś opinie ??

Edytowane przez serwer64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś kupiłem hanowa helvetus w automacie z zalando. Super zegarek, do dziś go mam. Nie wiem ja kwarce, ale automaty mogę polecić

2019-09-21_03-44-55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość serwer64
19 minut temu, Laponek napisał:

Ja kiedyś kupiłem hanowa helvetus w automacie z zalando. Super zegarek, do dziś go mam. Nie wiem ja kwarce, ale automaty mogę polecić

Każde info dla mnie ważne :) Może i na automat przyjdzie kiedyś czas

Ten automat też teraz wyprzedają za nieco ponad tysiak ale dla mnie to nieco za mały zegarek.

Edytowane przez serwer64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość serwer64
16 minut temu, marekvegas napisał:

Możesz poszukać jakiegoś divera od Orienta lub Citizena.

Szukam, szukam... przeglądam, oglądam już oczy od monitora bolą... teraz jeszcze na żywo trzeba koniecznie zobaczyć. Wracając jeszcze do Hanowy to...  cholera po prostu podoba mi się jej wygląd (choć widziałem ją jedynie na monitorze) nie mam jednak pełnego przekonania co do samej marki - chyba czeka mnie wizyta w jakimś salonie Swiss i przyglądnięcie się tym zegarkom bo widzę że sporo tego mają.

Edytowane przez serwer64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość serwer64
5 minut temu, tofiks_th napisał:

Fajna sprawa ale dla mnie za mały bo 41,5. Na moje grube łapsko raczej 44.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek, to dopiero w tej wyprzedaży na Zalando ma jakąś rozsądną cenę. Koperta 44mm to bardzo duży rozmiar. Nie wiem, jaki masz nadgarstek, ale poniżej 18 cm obwodu to bym do niego nie podchodził. Za 650 PLN, gdyby mi się podobał i gdybym miał sporą "rączkę" to może bym rozważał. Cena 1300 PLN, jak dla mnie jest trochę oderwana od rynku, więc tą "okazją" bym się nie kierował. W podobnych cenach (500-800 PLN) obejrzyj sobie jeszcze kwarcowe Festiny. Albo tak jak koledzy już pisali, mechaniczne Orienty na włoskim Amazonie. Tyle, że Orienty w tej cenie nie będą miały szkła szafirowego. Najtańszy mechaniczny Orient z szafirem to Kamasu i w wersji z bransoletą kosztuje około 1.000 PLN. Zdecydowanie wart polecenia.

obraz.png.ff6bea2fbb03edc2c104fa78152d2de5.png

No i zawsze i wszędzie Citizen Eco-Drive. Taki jak poniżej do kupienia teraz za około 720 PLN. Też 44mm, ale tak sprytnie zrobione, ze nosi się jak dużo mniejszy.

Ten to akurat taki rodzaj tool-watcha, ale znajdziesz w ofercie Citizena też bardziej eleganckie lub casualowe wzory.

obraz.png.c49b1590824bebba5e8a61a9f521db45.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość serwer64
10 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał:

Ten zegarek, to dopiero w tej wyprzedaży na Zalando ma jakąś rozsądną cenę. Koperta 44mm to bardzo duży rozmiar. Nie wiem, jaki masz nadgarstek, ale poniżej 18 cm obwodu to bym do niego nie podchodził. Za 650 PLN, gdyby mi się podobał i gdybym miał sporą "rączkę" to może bym rozważał. Cena 1300 PLN, jak dla mnie jest trochę oderwana od rynku, więc tą "okazją" bym się nie kierował. W podobnych cenach (500-800 PLN) obejrzyj sobie jeszcze kwarcowe Festiny. Albo tak jak koledzy już pisali, mechaniczne Orienty na włoskim Amazonie. Tyle, że Orienty w tej cenie nie będą miały szkła szafirowego. Najtańszy mechaniczny Orient z szafirem to Kamasu i w wersji z bransoletą kosztuje około 1.000 PLN. Zdecydowanie wart polecenia.

Dziękuję za opinię. Rozglądam się dalej i jak to w takich przypadkach bywa chyba będę musiał nieco zwiększyć budżet  bo czym dalej tym droższe zegarki zyskują moje zainteresowanie Atlantic Mariner czy też Divery od Certiny ehh gdyby tak móc mieć je wszystkie... :)

Obecnie na ręce noszę Candino Planet Solar na zmianę ze Smartwachem oba 44 także lubię duże zegarki i dobrze mi z nimi dlatego myśląc o kolejnym chcę pozostać przy podobnym rozmiarze. Tak jeszcze co do Candino dodam tylko że choć to żadna z wielkich marek to zegarek nosi mi się fantastycznie od kilku lat (będzie już chyba z 5) i każdemu szukającemu niedrogiego trwałego przyjaciela ze swojej strony szczerze polecam. Co do Smarta to jest bo jest przydaje się bardziej  na górskie szlaki etc.

IMG_20201210_201619.thumb.jpg.1ba784f697d5c487e742eca10c8ff35c.jpg

Edytowane przez serwer64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie oglądam ten Swiss Military. W sumie ładny zegarek i do tego z szafirem. Jest też WR200 i bransoleta. Zapięcie "z blaszki" ale endlinki chyba pełne. Jeżeli Ci się podoba, to za 650 jest OK. Design jest moim zdaniem ciekawy. Wskazówka godzinowa co prawda "pożyczona" od Orienta a wkładka bezela pewnie aluminiowa, ale to całkiem fajny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał:

Tak sobie oglądam ten Swiss Military. W sumie ładny zegarek i do tego z szafirem. Jest też WR200 i bransoleta. Zapięcie "z blaszki" ale endlinki chyba pełne. Jeżeli Ci się podoba, to za 650 jest OK. Design jest moim zdaniem ciekawy. Wskazówka godzinowa co prawda "pożyczona" od Orienta a wkładka bezela pewnie aluminiowa, ale to całkiem fajny zegarek.

Zarezerwowałem go sobie w jednym ze Swissów żeby pooglądać. No i cóż zegarek owszem ładny i wydaje się nie najgorzej wykonany ale na pewno nie wart 1300 (tyle tam za niego chcą). Dla mnie raczej nie wart również tych 650- zł - wszystko niby gra zegarek ładnie się prezentuje ale jednak brak mu czegoś... poszukiwania w toku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, serwer64 napisał:

poszukiwania w toku

A czego konkretnie szukasz? Co jest dla Ciebie ważne w zegarku a co możesz odpuścić. Na jakie okazje go będziesz zakładał. No i jaki budżet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał:

A czego konkretnie szukasz? Co jest dla Ciebie ważne w zegarku a co możesz odpuścić. Na jakie okazje go będziesz zakładał. No i jaki budżet?

Konkretnie to już się sam pogubiłem nieco ale na 99% będzie coś innego niż zakładałem no i nieco droższego, a dokładniej Citizen CB5034-82L. Jestem po przymiarce - pozostała w sumie jedynie decyzja gdzie kupić :)

Taka to dziwna droga od chęci zakupu zegarka z Zalando co Citizena haha

citi.thumb.jpg.58a92b4f0b088fd29a1d3bf916e0fee6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny "wszystkomający" Citizen na Eco-Drive. Kiedyś takie machiny z wieloma tarczami bardzo mi się podobały, ale z wiekiem trochę mi się sympatie przesunęły w kierunku bardziej staroświeckich wzorów.

Jak lubisz takie wzory to wśród Citizenów zerknij sobie jeszcze na model;e z serii "Blue Angels". Też "wszystkomające" (chyba jeszcze bardziej niż ten powyżej) a do tego w barwach i ze znakami eskadry Blue Angels. To taki fajny, dodatkowy smaczek.

obraz.png.b2d647aa285f168590aef9153214cc9e.pngobraz.png.8d489209816e2c592cf97a24b85dd4bc.png

obraz.thumb.png.612fa4e47abc29fec38cb0c68b1870a0.pngobraz.png.4a4b350282a48d102bfac15dcb6d8fee.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Wersja Blue Angels prawie namieszała mi w głowie - pozytywnie oczywiście :) Wybór jednak padł na:

IMG_20201222_072217.thumb.jpg.7f2d17a58169de14928e3c12c1887052.jpg

Cieszę się jak małe dziecko w piaskownicy. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam forumowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trochę odkopię temat bo pojawił się i Neptun który to maił być a stał się Citizenem :) Przyszedł dzisiaj z Zalando longue za hmm... wydaje mi się bardzo małą kasę bo 338 zł.(szafirowe szkło, 20atm, niezłe wykonanie). Tak więc dołączył do kolegi. Do Citizena nie ma porównania jeśli chodzi o jakość (widać że to tańszy zegarek) ale biorąc pod uwagę cenę to myślę że znalazłem fajny czasomierz do codziennego użytku w godzinach pracy i w sytuacjach gdzie mówiąc najprościej żal mi Citizena. Pozdrawiam i polecam Swiss Military Hanowa Neptun Diver jeśli oczywiście znajdziecie w tej cenie. Może z czasem zmienię zdanie ale pierwsze spotkanie wypadło nader pozytywnie :)

IMG_20210616_170742.jpg

Edytowane przez serwer64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi