Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rattlesnake

Zenith, Carl F Bucherer, Omega, Eberhard, Tag Heuer

Rekomendowane odpowiedzi

Używany Breitling nie trzyma ceny tak dobrze jak Omega. Obie te marki powinno się kupować z konkretnymi rabatami z tym, że ten pierwszy jest trudniejszy w odsprzedaży, a odpowiednie modele Omegi puścisz dalej bez większej straty. 

Jeżeli zaś chodzi o sytuowanie obu marek w tzw. piramidzie prestiżu, znajdują się w tej samej grupie, choć wg mnie Omega jest parę oczek wyżej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Rattlesnake napisał:

Hmm oglądałem Tudory, podoba mi się tylko Heritage Advisor (79620TN), marka jakoś do mnie nie przemawia. 

Nie mój typ. 

Speedmastery z automatycznym naciągiem przekraczają znacznie budżet. Tańsze mają naciąg manualny. 

Oglądałem dzisiaj Breitlingi z chronografem. Dwa mi się nawet spodobały. img_prod6285_0_o.thumb.jpg.6f8652b4f92d197c82436e77429c9e26.jpgimg_prod6351_0_o.thumb.jpg.30c5e99126851f1dcc70cd0b52357bee.jpg

Są przecenione więc mieszczą się w budżecie. Breitling to marka na poziomie Omegi, dobrze myślę? Pod względem rozpoznawalności też jej chyba bliżej do Omegi? Breitlingi mocno tracą na wartości przy ewentualnej odsprzedaży? 

Pisząc o Breitling Navitimer miałem na myśli tego prawdziwego a nie te nowości 😜

Ten z suwakiem algorytmicznym jest legendą. 

https://www.apart.pl/zegarki/breitling/Navitimer/6797?syte_ref=discovery_button

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu byłem w podobnej sytuacji, rozważałem zakup jednego zegarka w podobnym budżecie, kosztem pozbycia się zegarków za około 5-7k za sztukę. Ostatecznie zakupiłem Omegę Aqua Terra, bez dodatkowych komplikacji tylko z datą. Z perspektywy czasu myślę, że to był dobry, rozsądny wybór.

Jeśli miałby to być zegarek z chronografem to może taka: Aqua Terra 150M Co‑Axial Chronometer GMT Chronograph 43 mm

Nie wiem jak z dostępnością nowej, cena z metki wyższa niż założony budżet, ale myślę że udałoby się wynegocjować cenę nieznacznie przekraczającą założoną kwotę na zegarek.

omega-seamaster-aqua-terra-150m-23113435206001-l.thumb.png.a3cc07094d086a95cd932fad2742fc53.png

Z zegarków z chronografem, które kiedyś rozważałem to jeszcze może zwróć uwagę na takie (co prawda ja rozważałem z niebieska tarczą ale widzę, że Ty preferujesz z czarną i takie też poniżej zamieszczam):

- IWC Pilot

IW377709.png.30e0b81ee88f69ba8781033541e5045d.png

- Tag Heuer Monaco

cbl2113-fc6177-ff.thumb.jpg.b3c6a764110883cdb8e05b46b38cab1f.jpg

Te dwa ostatnie chyba mniej uniwersalne jeśli chodzi o dopasowanie do ubioru. Cena z metki nieznacznie przekracza budżet ale myślę, że spokojnie nawet przy jakimś tylko 10% upuście będą poniżej budżetu, a pewnie da się i więcej wynegocjować aby zostało na porządne paski. Pozostaje też kwestia czy mechanizm  in-house (Tag Heuer) czy lepiej postrzegana marka (IWC).

Edytowane przez zegarek_watch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2021 o 15:54, Rattlesnake napisał:

Speedmastery z automatycznym naciągiem przekraczają znacznie budżet. Tańsze mają naciąg manualny. 

I tu chyba nie masz racji w 100%

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2021 o 16:22, mario1971 napisał:

Używany Breitling nie trzyma ceny tak dobrze jak Omega. Obie te marki powinno się kupować z konkretnymi rabatami z tym, że ten pierwszy jest trudniejszy w odsprzedaży, a odpowiednie modele Omegi puścisz dalej bez większej straty. 

Jeżeli zaś chodzi o sytuowanie obu marek w tzw. piramidzie prestiżu, znajdują się w tej samej grupie, choć wg mnie Omega jest parę oczek wyżej. 

Dzięki za opinię.  Moim zdaniem też Breitling jako marka trochę niżej od Omegi. Natomiast te modele z chronografem konkretnie przecenione wydają się ciekawsze. 

W dniu 10.01.2021 o 16:41, ArtiGarnek napisał:

Pisząc o Breitling Navitimer miałem na myśli tego prawdziwego a nie te nowości 😜

Ten z suwakiem algorytmicznym jest legendą. 

A mi się bardziej podobają wizualnie te, które pokazałem (bardziej chyba czarny). Ale miło, że zwróciłeś moją uwagę na Breitlingi z tej kolekcji ;) 

W dniu 10.01.2021 o 18:47, zegarek_watch napisał:

Jakiś czas temu byłem w podobnej sytuacji, rozważałem zakup jednego zegarka w podobnym budżecie, kosztem pozbycia się zegarków za około 5-7k za sztukę. Ostatecznie zakupiłem Omegę Aqua Terra, bez dodatkowych komplikacji tylko z datą. Z perspektywy czasu myślę, że to był dobry, rozsądny wybór.

Jeśli miałby to być zegarek z chronografem to może taka: Aqua Terra 150M Co‑Axial Chronometer GMT Chronograph 43 mm

Nie wiem jak z dostępnością nowej, cena z metki wyższa niż założony budżet, ale myślę że udałoby się wynegocjować cenę nieznacznie przekraczającą założoną kwotę na zegarek.

omega-seamaster-aqua-terra-150m-23113435206001-l.thumb.png.a3cc07094d086a95cd932fad2742fc53.png

Z zegarków z chronografem, które kiedyś rozważałem to jeszcze może zwróć uwagę na takie (co prawda ja rozważałem z niebieska tarczą ale widzę, że Ty preferujesz z czarną i takie też poniżej zamieszczam):

- IWC Pilot

IW377709.png.30e0b81ee88f69ba8781033541e5045d.png

- Tag Heuer Monaco

cbl2113-fc6177-ff.thumb.jpg.b3c6a764110883cdb8e05b46b38cab1f.jpg

Te dwa ostatnie chyba mniej uniwersalne jeśli chodzi o dopasowanie do ubioru. Cena z metki nieznacznie przekracza budżet ale myślę, że spokojnie nawet przy jakimś tylko 10% upuście będą poniżej budżetu, a pewnie da się i więcej wynegocjować aby zostało na porządne paski. Pozostaje też kwestia czy mechanizm  in-house (Tag Heuer) czy lepiej postrzegana marka (IWC).

Z tych, które zaprezentowałeś najprędzej Omega. IWC nie  w moim typie jeśli chodzi o wygląd, prostokątna tarcza też tak średnio. Jeszcze biorę pod uwagę Omegę Seamaster z GMT, podobną do tej z chronografem i trochę tańszą. 

24 minuty temu, Szymon. napisał:

I tu chyba nie masz racji w 100%

W takim razie chętnie zobaczę Omegę Speedmaster z naciągiem automatycznym mieszczącą się w budżecie. Będę wdzięczny za pomoc ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Rattlesnake napisał:

W takim razie chętnie zobaczę Omegę Speedmaster z naciągiem automatycznym mieszczącą się w budżecie. Będę wdzięczny za pomoc ;) 

Proszę: Speedmaster Mark II 327.10.43.50.01.001. 

Cena z metki stówkę poniżej budżetu. A pewnie w Jubitomie teraz to na wjazd kilkanaście % rabatu można ugrać.

Zegarek Omega Speedmaster Mark II Co-Axial Chronograph 327.10.43.50.01.001

https://jubitom.com/zegarki/omega/speedmaster/mark-ii/zegarek-omega/o-32710435001001

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Szymon. napisał:

Proszę: Speedmaster Mark II 327.10.43.50.01.001. 

Cena z metki stówkę poniżej budżetu. A pewnie w Jubitomie teraz to na wjazd kilkanaście % rabatu można ugrać.

Zegarek Omega Speedmaster Mark II Co-Axial Chronograph 327.10.43.50.01.001

https://jubitom.com/zegarki/omega/speedmaster/mark-ii/zegarek-omega/o-32710435001001

17 godzin temu, StaryWilk napisał:

Tutaj za 17 kpln, nieco zawsza wersja tego modelu :

https://wkruk.pl/zegarek-omega-speedmaster-23

Te modele są na bransolecie, niby można wymienić ją na pasek, tylko nie wiem jak się będzie prezentował na pasku. 

Widzieliście coś na pasku z tej kolekcji? Ja szukałem i nie znalazłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Www.google.pl i wpisać Omega speedmaster Mark II strap - wyskakują zdjęcia poglądowe, jak to może wyglądać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.01.2021 o 17:25, Rattlesnake napisał:

Te modele są na bransolecie, niby można wymienić ją na pasek, tylko nie wiem jak się będzie prezentował na pasku. 

Widzieliście coś na pasku z tej kolekcji? Ja szukałem i nie znalazłem. 

link

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może taki, nowy, nienoszony, automat chrono od omegi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się ostatecznie na Tag Heuer Carrera, ale inny model niż ten z pierwszego posta, mianowicie CBM2110.FC6454. Na chwilę obecną jestem w pełni usatysfakcjonowany. 

Dzięki wszystkim za rady. 

image0 (1).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi