Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
krywoj75

Sami składamy czyli chińczański hand made

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Ralf58 napisał(-a):

Cześć,

Z racji tematu pomyślałem, że może będziecie potrafili mi pomóc. Mam taki zegarek (Radia Trinity):

https://radiawatches.com/collections/trinity-collection/products/radia-trinity-yellow-vintage

I tak jak tarcza jest w nim dla mnie rewelacyjna tak coś mi nie gra w kopercie. I tak sobie pomyślałem, że ta tarcza idealnie by się nadawała do nurka. Może przeglądając chińskie części trafiliście na kopertę, która by się tu nadawała? Tarcza ma ok 32 mm, mechanizm Miyota 9039.

z kopertami do 90xx to ciężko, nie ma ich po prostu. Musisz kombinować.

Aczkolwiek ja bym nie ruszał, imo wygląda fajnie, no i modowanie zegarka za ok 500$, wrzucanie w inną kopertę, to mi się gryzie

PS jeszcze apropo china nh35:

poczytałem opinie, i ludzie strasznie narzekają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa klasyczne projekty, jeden w różowym złocie, drugi stal. Trzeci ciut inny. Poskładane i pracują pięknie.

Uwaga moja. Pojawiły się też chińskie Mewy st36..... Niby odpowiednik tradycyjnych Seagull ale jakość... padła na ryj i kwiczy. Kupiłem cztery, z tego dwa zwróciłem bo źle przygotowane np elementy tiretu.

IMG_20251003_072518.jpg

IMG_20251001_194355.jpg

IMG_20250929_134447.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, krywoj75 napisał(-a):

Dwa klasyczne projekty, jeden w różowym złocie, drugi stal. Trzeci ciut inny. Poskładane i pracują pięknie.

Uwaga moja. Pojawiły się też chińskie Mewy st36..... Niby odpowiednik tradycyjnych Seagull ale jakość... padła na ryj i kwiczy. Kupiłem cztery, z tego dwa zwróciłem bo źle przygotowane np elementy tiretu.

IMG_20251003_072518.jpg

IMG_20251001_194355.jpg

IMG_20250929_134447.jpg

Wrzucisz foty tych trafionych st36?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odesłane już ale wyglądają jak surowe mechanizmy z niebieskimi śrubkami, wydają się też mniej kanciaste w prowadzeniu linii niż te z pasami na mostkach

IMG_20251001_194302.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest antyszok czy to tylko odbicie światła i go nie ma? Regulator tez z tych "precyzyjnych"...
Poza tym układ koła koronkowego-koła zapadkowego bębna  jest rwnież odwrotny. Wątpię więc czy to Sea Gull.

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest antyszok, regulator jak widać chociaż te które przyszły sprawne chodzą zadziwiająco dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi