nh35 88 #76 Napisano 9 Grudnia 2024 Podbijam. wychodzi mi że zegarek kosztuje ~750zł czyli powyżej 150euro. Ale ali nie odlicza vatu. Jest informacja,że vat naliczony. no i jak to interpretować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 1671 #77 Napisano 9 Grudnia 2024 (edytowane) @nh35, pewności nie mam, ale 150 euro może dotyczyć kwoty netto. W takim przypadku byłoby wszystko w porządku, a VAT z góry naliczany by był przy zakupie do do 184,5 euro brutto (~785 zł obecnie). Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Hoffhoffski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65859 #78 Napisano 9 Grudnia 2024 Dotyczy netto. Nawet jak będzie powyżej, 150 EUR netto to Ali pokaże z VAT a potem dopiero przy płatności pomniejszy ją o VAT pozostawiając go w gestii nabywcy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamku111 0 #79 Napisano 31 Stycznia Panowie, chce zamowic zegarek za ponad 150eur, ktos przerabial moze dostawe Inpostem, jak wyglada odprawa i jej koszt? Na infolinii inpostu niewiele wiedza, podobno komus zlecaja odprawe i nie sa w stanie podac kosztu. Konsultant z Ali wie jeszcze mniej.🤣 Ewentialnie wiecie jaka forme przesylki wybrac, zeby w PL dostatczyla ja PP? Mam do wyboru Premium, Standard oraz kilka firm kurierskich (zakladam, ze te odpadaja). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polet 39 #80 Napisano 1 Marca (edytowane) Około dwóch tygodni temu w DD TVN lub innym porannym paplaczu usłyszałem wiadomośc że UE ma w planach wprowadzenie podatku i cła na towary zamawiane z chin( spoza UE). Uzasadniajjąc taką decyzję chęcią walki z nierówną konkurencją dla przedsiębiorców europejskich. Na razie są to chęci plany i nie była podana data wzięcia się za ustawę ale można się spodziewać, że będzie to pewnik i wkrótce pożegnamy się z tak tanimi zegarkami ze wschodu. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Edycja. Oczywiście chodziło mi o zamówienia poniżej 150 Jełro. Edytowane 2 Marca przez Polet 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach