Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

KacperK

Problem z wyborem zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowym członkiem grupy i mało znam się na zegarkach .Chciałbym żebyście mi doradzili w sprawie zakupu, poszukałem trochę na Internecie i znalazłem trzy modele które mnie interesują są to :
1)LACOSTE MADRID złoty
2)ZEGAREK Versus Versace VSPHN0120 czarny z pomarańczowym napisem 
oraz 
3) https://www.timestore.pl/Tommy-Hilfiger-17723?gclid=Cj0KCQjws4aKBhDPARIsAIWH0JUwZgafVH5slZK_CSbCAsempM9OU8SVqPwNvy9EmmIFFPGwRadsXLYaAi3XEALw_wcB

Nie znam nazwy zegarka nr. 3 więc podałem link gdzie go znalazłem 
Chciałbym żeby ktoś kto miał w posiadaniu któregoś z tych zegarków (lub się na nich zna) napisał co o nim sądzi, i dodam że mam dosyć chudą rękę co też może być problemem z większymi modelami. Dziękuje za pomoc :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję poczytać jeszcze trochę bo te trzy co znalazłeś i tych marek to lepiej ciuchy sobie kup, a nie zegarek.

Na początek proponuję popatrzeć na coś z Casio, Seiko, Citizen itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki budżet, jak duży masz nadgarstek i do czego zamierzasz ten zegarek nosić (jaki masz styl i na jakie okazje będziesz go zakładał)? Wtedy coś doradzimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, satanic napisał(-a):

Proponuję poczytać jeszcze trochę bo te trzy co znalazłeś i tych marek to lepiej ciuchy sobie kup, a nie zegarek.

Na początek proponuję popatrzeć na coś z Casio, Seiko, Citizen itp.

Raczej bym chciał właśnie trochę lepszy kupić żeby ładnie wyglądał był wygodny i długo mi służył. Miałem już dwa smartwatche i opaskę, a teraz chciałbym się przerzucić na coś zwykłego i wytrwałego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły i wytrwały to muł będzie, żaden z wymienionych w Twoim poście zegarków...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, basil napisał(-a):

a ile chcesz wydać na zegarek ?

Tak do 510 zł myślę , ale bardziej zastanawiam się nad ceną 450  i niższą chyba że byłby jakiś naprawdę fajny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Jaki budżet, jak duży masz nadgarstek i do czego zamierzasz ten zegarek nosić (jaki masz styl i na jakie okazje będziesz go zakładał)? Wtedy coś doradzimy.

Nadgarstek mam naprwadę drobny, można powiedzieć że dziewczęcy wręcz xd zamierzam go nosić do szkoły i na miasto ,może czasem na co dzień .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałeś ten wątek ? Warto wiedzieć , żeby zadać dobre pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz wydać mniej niż 5 stów, to jakiegoś japońskiego kwarca w stali bym proponował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z modelem ZEGAREK Versus Versace VSPHN0120 ponieważ podoba mi się wyglądowo ale nie wiem jak z jego pozostałymi cechami jak wytrzymałość czy wygoda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz jakiegoś Casio z serii vintage i będzie git.

Np.

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem - kwarcowy bedzie najlepszy - a firma ? Casio, Citizen, Festina, Invicta, Orient ( Star ?) , moze cos z używanych w dobrym stanie - a to juz moze nawet jakis z napędem automatycznym - Seiko, Atlantic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, basil napisał(-a):

moim zdaniem - kwarcowy bedzie najlepszy - a firma ? Casio, Citizen, Festina, Invicta, Orient ( Star ?) , moze cos z używanych w dobrym stanie - a to juz moze nawet jakis z napędem automatycznym - Seiko, Atlantic ?

Znalazłem dwa fajne modele z firm które mi poleciłeś:

https://super-store.pl/zegarki/3153-argonau-southern-ocean-5903357655310.html

https://www.timestore.pl/Casio-Vintage-18488 

co o nich sądzicie jako eksperci? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewertowałeś oferty sklepów internetowych z zegarkami ( do 500 zł ) ?

Jeżeli ten, własnie ten, zegarek od Casio Ci sie podoba to kupuj.

Nie oczekuj  jednak , że wytrzyma z Toba do emerytury  :)  - przy codziennym noszeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to poszukaj czegoś od Casio. Jak znajdziesz Citizena lub Seiko, który Ci się spodoba i zmieści się w budżecie, to będzie bardzo dobry wybór.

Albo jak ma być na złoto i ozdobnie, to jakąś taką Festinę:

Ta trzecia ma szkiełko szafirowe i jest o 1mm mniejsza od pozostałych, co dla małego nadgarstka robi różnicę. No i przynajmniej wiadomo, że to nie jest gratis dokładany do każdego trójpaku męskich bokserek. 😉

obraz.png.dbb9a1fa36a73e80bf40bc295f44fc44.png

obraz.png.e424c3d7a7e8e3e41043e44d7bf66fde.png

obraz.thumb.png.caf5c825b8278166d414db66d214ed1b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio EFV-110D-1AVUEF - szkło co prawda mineralne i słaba bransoleta (w tej cenie to norma niestety) ale za to 100 m WR i świetny design

069361B5-09C2-4BA6-AAF3-5C9FE74BA70F.thumb.jpeg.b340bc29cb243d1e10cf56e69f824661.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o marce "Argonau"? Bardzo podoba mi się ich logo na zegarkach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, basil napisał(-a):
Godzinę temu, basil napisał(-a):

Przewertowałeś oferty sklepów internetowych z zegarkami ( do 500 zł ) ?

Jeżeli ten, własnie ten, zegarek od Casio Ci sie podoba to kupuj.

Nie oczekuj  jednak , że wytrzyma z Toba do emerytury  :)  - przy codziennym noszeniu.

Przejrzałem dużo stron z zegarkami głównie na Google, zakupy i znalazłem modele które napisałem na początku. Wiem że mało który zegarek wytrzyma do emerytury zwłaszcza że mam dopiero 19 lat :D ale szukam jakiegoś na nwm 10 lat może mniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać że mam właśnie 19 lat i nie jestem poważnym człowiekiem więc zegarki takie jak ten na moje to są bardziej pod garnitur więc nie w moim stylu :)

obraz.thumb.png.caf5c825b8278166d414db66d214ed1b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij również na inne Casio elektroniczne np. Casio AE-1200WHD-1AVEF tzw. Royale, fajny i niedrogi zegareczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Zerknij również na inne Casio elektroniczne np. Casio AE-1200WHD-1AVEF tzw. Royale, fajny i niedrogi zegareczek.

No nie wiem właśnie ,ładne są te zegarki ale coś mi nie pasuje w nich może ten wyświetlacz cyfrowy . A są może jakieś zegarki ze stylizacją średniowiecza, jakieś skrzyżowane młoty czy coś ? Jeśli nie to poszukam jeszcze może coś mi wpadnie w oko ale chyba zdecyduje się na ten model. Możecie napisać co o nim sądzicie będę wdzięczny :)

zegarek.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bierzesz pod uwagę używane? W tym budżecie spokojnie znajdziesz „wiecznego” Szwajcara w qwarcu. Dziś sprzedałem używanego Atlantica Sebase  za 400 wiec nie mogę Ci zaproponować ale spokojnie znajdziesz na forach podobne zegarki. Mój miał 15 lat i będzie pracował jeszcze 3xtyle😉 Przyjrzyj oferty używanych qwarcowych Atlanticów😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Pau’l napisał(-a):

A bierzesz pod uwagę używane? W tym budżecie spokojnie znajdziesz „wiecznego” Szwajcara w qwarcu. Dziś sprzedałem używanego Atlantica Sebase  za 400 wiec nie mogę Ci zaproponować ale spokojnie znajdziesz na forach podobne zegarki. Mój miał 15 lat i będzie pracował jeszcze 3xtyle😉 Przyjrzyj oferty używanych qwarcowych Atlanticów😉

Kierowałem się twoją radą i znalazłem ten model "guess w1171g4 atlantic" wydaje się bardzo fajny jednak nie wiem czy średnica będzie dobra 48mm poprzednie jak patrzyłem miały do 44mm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma być na dłużej i na co dzień, to bym nie szedł w złocone, bo one w końcu oblezą. To edifice pokazane przez Cordiego to fajny wybór, sam myślalem nad tym zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.