Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wojtek91

Ultra thin vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Doszedłem do momentu, w którym "połapałem" zegarki, które na przestrzeni kilku ostatnich lat mnie interesowały i chciałem wypróbować. Jak to często bywa nie wszystkie z nich ze mną zostały 😉 

Tutaj obecny stan "zbiorku" (plus kilka zegarków vintage nieuwzględnionych na zdjęciu). 

spacer.png

To za czym chciałbym się zacząć rozglądać to vintage ultra thin w złocie lub stali. 

Jako przykład fotka z Hodinkee Shop:

spacer.png

A tutaj dwie oferty, którym nieśmiało się przyglądam:

https://www.chrono24.pl/audemarspiguet/audemars-piguet-ultra-thin-18k-gold-vintage-classic-classique-manual-box-rare-klassiker-herrenuhr--id20502906.htm

https://www.chrono24.pl/audemarspiguet/ultrapiatto-oro-rosa-art-ap50--id21310403.htm

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że oba zegarki mają 31-32mm średnicy i kompletnie mi to nie przeszkadza 😉 

Osiągając proporcje jak na fotce Hodinkee będę bardziej niż zadowolony. 

W celu dokonania zakupu będę musiał zrobić małą wyprzedaż, więc zakup pewnie najwcześniej za kilka miesięcy - chciałbym wydać max 13k. 

Co uważacie o powyższym modelu? Co polecilibyście mi jako alternatywę? VC na tym samym werku?

Zależy mi na tym by nie była to rzymianka i by tarcza była biała/kremowa, a nie żółta/złota.

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może taki, jest ich sporo na chrono

Zenith Elite Ultra Thin 

Zenith Elite Ultra Thin 03.2010.681/01.C493 używany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, basil napisał(-a):

może taki, jest ich sporo na chrono

Zenith Elite Ultra Thin 

Miałem już Elite 37mm.

Świetny zegarek, ale tym razem chyba chciałbym pójść w vintage. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też nie vintage, ale może... 😉

https://www.chrono24.pl/jaegerlecoultre/master-control-automatik-stahl-herrenuhr-ref-145889-vp-7750--id21047705.htm

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem na niego gdy kupowałem Zenitha. Wydaje mi się, że nie zaoferuje mi dużo więcej niż świetny manual w Zenithu dlatego raczej go odrzucam. Tak jeszcze patrzę na ten konkretny egzemplarz i luma na wskazówkach jest w innym kolorze niż na indeksach, a numer seryjny na złotym deklu chyba został starty? Chyba, że sprzedawca zamazał go na fotce na potrzeby sprzedaży. Niemniej, dzięki za propozycję! Rok temu mocno mu się przyglądałem 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek ten AP to jeden z ładniejszych modeli ultra thin vintage i to prawdziwy ultra thin nie jak propozycje współczesne które powinieneś wyeliminować z tego tematu bo szukasz vintage;) 

AP można trafić bardzo korzystnie spokojnie poniżej 10k.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Wojtek ten AP to jeden z ładniejszych modeli ultra thin vintage i to prawdziwy ultra thin nie jak propozycje współczesne które powinieneś wyeliminować z tego tematu bo szukasz vintage;) 

AP można trafić bardzo korzystnie spokojnie poniżej 10k.

No właśnie chciałem się zderzyć z prawdziwym ultra thin w wydaniu vintage - i to najlepiej w złocie. A jeśli dodatkowo mógłbym się przy tym zapoznać z manufakturą AP to jeszcze lepiej.  Jeśli rzuciłby Ci się w oczy taki właśnie model jak ten poniżej 10k to będę bardzo, bardzo wdzięczny za namiary! 

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaget Altiplano, 34mm bodaj, różne wersje w szlachetnych metalach i wszystkie świetne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No VC "troszkę" za drogi :D za to Piaget to ciekawa opcja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Osy123 napisał(-a):

Ciekawa firma... Nie gwarantuja wodoszczelnosci oferowanych przez siebie zegarkow i nie daja gwarancji dla osob z poza EU - wypelnienie deeklaracji uszlachetnienia zwrotnego jest az tak trudne?

5 godzin temu, wojtek91 napisał(-a):

Cześć wszystkim!

Doszedłem do momentu, w którym "połapałem" zegarki, które na przestrzeni kilku ostatnich lat mnie interesowały i chciałem wypróbować. Jak to często bywa nie wszystkie z nich ze mną zostały 😉 

Tutaj obecny stan "zbiorku" (plus kilka zegarków vintage nieuwzględnionych na zdjęciu). 

spacer.png

To za czym chciałbym się zacząć rozglądać to vintage ultra thin w złocie lub stali. 

Jako przykład fotka z Hodinkee Shop:

spacer.png

A tutaj dwie oferty, którym nieśmiało się przyglądam:

https://www.chrono24.pl/audemarspiguet/audemars-piguet-ultra-thin-18k-gold-vintage-classic-classique-manual-box-rare-klassiker-herrenuhr--id20502906.htm

https://www.chrono24.pl/audemarspiguet/ultrapiatto-oro-rosa-art-ap50--id21310403.htm

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że oba zegarki mają 31-32mm średnicy i kompletnie mi to nie przeszkadza 😉 

Osiągając proporcje jak na fotce Hodinkee będę bardziej niż zadowolony. 

W celu dokonania zakupu będę musiał zrobić małą wyprzedaż, więc zakup pewnie najwcześniej za kilka miesięcy - chciałbym wydać max 13k. 

Co uważacie o powyższym modelu? Co polecilibyście mi jako alternatywę? VC na tym samym werku?

Zależy mi na tym by nie była to rzymianka i by tarcza była biała/kremowa, a nie żółta/złota.

Piaget, AP, VC, Rolex Cellini? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, wojtek91 napisał(-a):

za to Piaget to ciekawa opcja 

Bardzo ciekawa, znajomy ostatnio nabył dokładnie w tych kategoriach (vintage, ultra thin, 13k) i naprawdę świetny jest - stąd rekomendacja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piagety ultra thin można kupić bardzo korzystnie i sporo poniżej 10k. Zwykle poniżej 2k euro jest w czym wybierać. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi