Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
PKS

Kwarc EDC do 2k dla żołnierza

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, luukasz napisał(-a):

Może tryciak od mwc trafi w gust brata?

Zastanawiałem się nad klasykiem w stylu G10 od Precisty lub GCG, ale są trochę małe. Ten jest większy, ale chyba pójdę w jakiegoś Eco-drive'a. Muszę się przejść do galerii i pomacać, bo zupełnie nie mam pojęcia, czego się mogę spodziewać po kwarcach z tej półki cenowej. Zakładam, że wykonanie nie powinno być gorsze od automatycznych certin czy tissotów.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym został przy bulowie. Zawsze coś tam wspólnego z "powietrzem". Wnioskuję, że brat lata, jakoś czy coś. A i też zawsze się wraca do klasyków. Ponadczasowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PKS

MWC ktore wrzucilem chwali sie 10-letnią baterią, a ma killer-feature w postaci trytu i wypuklego szkła za ktorym przepadam.

Ostatnio mają przecenę na kilka modeli, więc polecam zerknąć (są to jednak bardziej tool watche)

Gdyby jednak zalozyc, ze to posiadany przez brata gshock pełni role zegarka korespondującego z życiem zawodowym, to może dobrym kierunkiem będzie zakupczegoś bardziej eleganckiego/uniwersalnego?

wersja ekonomiczna to oczywiście citek z eco-drive i radiem, wersja TOP (niestety przekraczająca budzet) to Oceanus.

F5952753-7514-43FE-ADE6-C6BF2E040B01.jpeg

25E69A61-7F4F-42E1-8A03-B373DADC1418.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się przymierzyć kilka z rozważanych modeli i odczucia mam takie:

- Bulova Moon - wcale nie taki wielki, jak sugerowałyby liczby, nawet na moim mikrym nadgarstku nie wyglądało to źle; wykonanie niezłe, choć sam design dosyć surowy; no i najgorsze - mocno niecentrujące wskazówki chrono (sekunda i mała tarczka) to jest jakiś żart, przy zegarku z 2,8k na metce;

- Citizeny Eco drive (różne modele z serii CB, AT, BN) - te polerowane mocno kościółkowe, więc odpadły, te bardziej toolwatchowe jakieś takie zabaweczki, trochę wyglądały plastikowo, choć CB5000 nawet fajnie się prezentował; generalnie nie przekonałem się do tej marki;

- Seiko Arnie (analogowy) - bardzo ok, też trochę zabawkowy, ale nie aż tak, jak Citizeny.

Całkiem sensownie prezentowały się modele Pro Trek, ale to chyba zbyt blisko G-Shocka, więc może lepiej wybrać coś odmiennego.

Jak na razie wygrywa tuńczyk - najbardziej wpadł mi w oko zielony z serii Tuna Street (nie mierzyłem, ale to praktycznie to samo, co oglądany SNE547).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki w Bulwie można skalibrować jak się nie mylę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, PKS napisał(-a):

- Bulova Moon - wcale nie taki wielki, jak sugerowałyby liczby, nawet na moim mikrym nadgarstku nie wyglądało to źle; wykonanie niezłe, choć sam design dosyć surowy; no i najgorsze - mocno niecentrujące wskazówki chrono (sekunda i mała tarczka) to jest jakiś żart, przy zegarku z 2,8k na metce;

Ostatnio czytałem na FB, że ludzie narzekali na luźne przyciski w tej Bulovie. Ponoć to loteria, ale ktoś nawet w "złotej" limitce za ładnych kilka koła miał grzechotkę ;)

A może coś z Vratislavii na kwarcu. Ładne zegarki, a i cena znacznie niższa od założonej. Na przykład Chronograf WZ.2, WZ.3, WZ.4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi