Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BartasW

Speedmaster Reduced II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Koledzy i koleżanki zastanawiam się nad zakupem Omegi Speedmsater Reduced, czy na podstawie załączonych zdjęć jesteście w stanie określić autentyczność w/w zegarka?

https://www.olx.pl/d/oferta/omega-speedmaster-moonwatch-reduced-ii-CID87-IDMIYu1.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=2

IMG_2422.JPG.e9ce17c0187f0e66956c7d44a2605546.JPGIMG_2423.thumb.JPG.0d0751813f6670008262c1990ba63f78.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał, natomiast cena od czapy. 

Weź pod uwagę też że to zegarek upierdliwy/drogi w serwisie. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za ot, ale Filipie możesz coś przybliżyć te koszty serwisowe? Sam się w niedługim czasie przymierzałem do takiego i mnie trochę zmroziło. Chodzi o to, że to chrono? Tzn, że inne tej klasy zegarki mają niższe koszty serwisowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma modułowe chrono które w serwisie omegi wymienia się na nowe i koszt kiedyś ok 3k nie wiem jak teraz, a u zegarmistrza też to drogie bo jest to modułowy mechanizm i sam moduł jest upierdliwy w serwisie, więc mało komu się chce za to brać a jak już to tanio nie liczy. 

Moim zdaniem zasadność kupowania reduced, była kiedy kosztował kilka tysięcy, a jak cena jest dużo większa niż połowy używanego moonwatcha, to nie ma to najmniejszego sensu, bo to nie jest i nie będzie moonwatch. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, ktoś kiedyś pisał o kosztach naprawy 1,5 do 3 tys. ale nie wyjaśnił dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, sviety napisał(-a):

Dzięki za info, ktoś kiedyś pisał o kosztach naprawy 1,5 do 3 tys. ale nie wyjaśnił dlaczego.

Trochę upraszczając, to serwisując ten zegarek trzeba jakby dwa mechanizmy robić: werk zegarka i odrębny moduł chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem się kiedyś do niego jak chodził po 7 i 8k. Koszt serwisu był wtedy taki sam jak teraz. Dla tych egzemplarzy co oglądałem trzeba było serwis zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, sviety napisał(-a):

Z racji ma upierdliwość serwisu w chronografach modułowych z reguły modułu chrono się nie rozbiera a po prostu odsyła do producenta na odbudowę i wkłada nowy - co znajduje odbicie w cenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi