pmwas 9031 #1176 Napisano 16 Stycznia 2024 Ogólnie mam doświadczenie, bo Imprezą chyba ze 20000km przejechałem z Check Engine, tylko przynajmniej wiedziałem, co to. Minus, ze jak by mu się zepsuło coś jeszcze to by nie powiedział 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1177 Napisano 17 Stycznia 2024 Tempo rdzewienia tez jest imponujące. Tylko dzisiaj znalazłem dwa kolejne ogniska korozji. Po piątkowym odkryciu pod uszczelką szyby, dziś próg pod przednimi prawymi drzwiami. Tylnych nawet nie otwieram, pewnie tez bym coś znalazł. Zamek maski pochwaliłem za wcześnie - teraz puszcza tylko z lewej strony i otwiera się w końcu za czwartym razem, ale to pewnie przez mróz. Moj tester OBD ma przyjść dopiero po 23. Szkoda, liczyłem na szybką wysyłkę. Tak to jest jak się kupi taniej. Ale obstawiam problem elektryczny i/lub z lambdami, bo silnik pracuje dobrze (i na wszystkich cylindrach ), nic ewidentnego mu nie dolega. 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #1178 Napisano 17 Stycznia 2024 Czekam z zainteresowaniem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #1179 Napisano 17 Stycznia 2024 7 godzin temu, pmwas napisał(-a): Tylnych nawet nie otwieram, pewnie tez bym coś znalazł. nawet nie próbuj. oryginalne fabryczne powietrze blokuje dostęp zarodków rudej.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1180 Napisano 17 Stycznia 2024 5 minut temu, zadra napisał(-a): nawet nie próbuj. oryginalne fabryczne powietrze blokuje dostęp zarodków rudej.. Doskonałe! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #1181 Napisano 17 Stycznia 2024 1 minutę temu, pmwas napisał(-a): Doskonałe! poparte doświadczeniem. zobacz.. W te miejsca w które zagladasz, wszędzie rdza się już dostała, bo otwierając klapę, drzwi , pokrywę maski, uszczelkę przy szybie usunąłeś oryginalne fabryczne powietrze i masz już rudą.. Nic więcej nie otwieraj i nie odchylaj jeśli chcesz, żeby auto służyło Twoim dzieciom i wnukom ich wnuków.. Naucz ich tylko bimber pędzić i mieszać z mixolem żeby było na czym jeździć.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1182 Napisano 17 Stycznia 2024 Tak szczerze to ten UAZ w całości mógłby trafić do „żarty żartami”, gdyby nie to, że oni do produkcji tego wynalazku podchodzą bardzo poważnie… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #1183 Napisano 17 Stycznia 2024 Oni już tak mają, że do wszystkiego podchodzą albo bardzo poważnie albo, że Bсё равно. W sumie nie wiadomo co gorsze. Moja Ś.P. babcia zwykła mawiać, że ze wschodu za wyjątkiem słońca to nigdy nic dobrego nie przyszło. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1184 Napisano 17 Stycznia 2024 4 godziny temu, souls_hunter napisał(-a): Oni już tak mają, że do wszystkiego podchodzą albo bardzo poważnie albo, że Bсё равно. W sumie nie wiadomo co gorsze. Moja Ś.P. babcia zwykła mawiać, że ze wschodu za wyjątkiem słońca to nigdy nic dobrego nie przyszło. Wychowałem się m.in. na Wilku i Zającu. Zatem uważam, że nie tylko słońce Ale to tak na marginesie 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63312 #1185 Napisano 18 Stycznia 2024 6 godzin temu, pmwas napisał(-a): Wychowałem się m.in. na Wilku i Zającu. Zatem uważam, że nie tylko słońce Ale to tak na marginesie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1186 Napisano 18 Stycznia 2024 6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Tak Nawet wczoraj ogladalem jak wilk pisał nu pagadi na lodzie i robiąc kropkę w wykrzykniku przebił lód i wpadł do wody. Wilk wymiata, zdecydowanie 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1187 Napisano 18 Stycznia 2024 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1188 Napisano 18 Stycznia 2024 😳 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1189 Napisano 19 Stycznia 2024 Kurna, ja ten tester zamówiłem przez Temu, bo mi internety tak podpowiedziały. Obawiam się, że tera będę czekał aż to z Chin dojdzie 🫤 Bo teraz dopiero doczytałem, co to Temu 😡 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #1190 Napisano 19 Stycznia 2024 Z aliexpressu ostatnio dostałem jakieś drobiazgi w ciągu 10dni. Jest nadzieja, że w tym roku sprawdzisz błędy.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1191 Napisano 19 Stycznia 2024 🎖️ medal za ogarnięcie tematu 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1192 Napisano 19 Stycznia 2024 Czemu nie? Temu! Ogarnąłem inaczej. Poszukałem i z zlazłem tani tester OBD w Juli w Gliwicach. Jest tani, ale ile można jeździć z „check”? Jeszcze by się okazało, ze jakiś wypadający zapłon, czy coś… Otwieram maskę (tym razem za pierwszym razem 😀) i podpinam. Myśli, myśli i… Nic. 2/2 był o nieprawidłowym napięciu… Albo zima, albo wydech, albo… E10 😒. Zobaczymy czy i kiedy „check” wróci… Ale chyba UAZ w miarę zdrowy… Ale w sumie to UAZik pierwszy raz mnie zawiódł. Rozumiem, ze można mieć spierniczone sprzęgło i - mimo to - dawać radę, czy obrzygać się olejem, ale żeby płakusiać z tak błahego powodu jak jakiś SUVik, to się nie godzi… 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #1193 Napisano 19 Stycznia 2024 za dużo elektroniki masz na pokładzie. to się nie ma prawa nie zepsuć. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1194 Napisano 19 Stycznia 2024 25 minut temu, zadra napisał(-a): za dużo elektroniki masz na pokładzie. to się nie ma prawa nie zepsuć. Teraz są sankcje i robią wersję bez katalizatora. Euro 0. Moc obniżona chyba do 112KM (czy jeszcze mniej), nie udało mi się doczytać, czy wrócili do gaźnika Fakt - taka wersja byłaby dużo lepsza. Wróciłby stary dobry UAZ naprawiany młotkiem BTW… Masakra. Sądząc po błyszczącym wydechu - to była nówka z fabryki Łady tez szkoda… Ponoć wszyscy żyją. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1195 Napisano 19 Stycznia 2024 A co do mojego „checka” - jeśli wróci, zmienię paliwo z powrotem na E5. Jeśli znów wroci - muszę dokopać się do złączki i sprawdzić styki do drugiej sondy. Zwłaszcza, ze drugi błąd dotyczył napięcia na drugiej sondzie, więc może to taki błąd, jak z czujnikiem ciśnienia oleju. Ten po czyszczeniu styku działa już dobrze. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1196 Napisano 22 Stycznia 2024 Check na razie nie wraca. Policzyłem raz jeszcze spalanie w cyklu mieszanym 12,5l/100km. W czwartek wymiana oleju (minelo 10000km) i pompy hamulcowej bo dalej z niej kapie. Nie kapie dużo, bo noe trzeba dolewać, ale ile można jeździć z rozszczelnioną pompą mając nową w piwnicy? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1197 Napisano 22 Stycznia 2024 Ogólnie z tą pompą jest coś nie tak. Dzisiaj na przykład hamuje prosto i nie piszczy wcale, a innym razem ściąga go w prawo (nie za mocno, ale czuć), a przy tym któryś z bębnów piszczy. Jakby ta pompa miała gdzieś jakąś wewnętrzną nieszczelność. Umówiłem się, że zostawię go jutro wieczorem, w piątek pewnie wroci 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1198 Napisano 22 Stycznia 2024 Doczytałem, że moja nowa pompa to białoruski zamiennik. Chyba dobry. Wyglada nieźle, w każdym razie. Przede wszystkim zgrzewy zbiorniczka dużo lepsze. Wszystko już spakowane - olej (poprzedni właściciel chyba kupił w hurcie ), pompa, brakująca osłona podwozia… jutro na serwis. Bardzo liczę, że moje problemy z pompą hamulcową zakończą się jak te ze sprzęgłem - oby A dzięki osłonie podwozia w końcu przestanie mi chlapać wodą, błotem i solą na silnik 😒 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1199 Napisano 25 Stycznia 2024 😃 A… i tajemnica białych zacieków poniżej klamki tylnych drzwi tez się wyjaśniła 🤦♂️ Biodegradacja w toku… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #1200 Napisano 25 Stycznia 2024 Nówka Ponizej piękny efekt wycieku ze starej pompy 🤦♂️ 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach