Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
pmwas

M贸j upragniony 馃崐 UAZ...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisa艂em, w poprzedni pi膮tek zawioz艂em szyb臋.聽

Po 6 dniach, w czwartek - telefon.聽

My艣l臋 sobie, 偶e pewnie gotowe, a Pan pyta, czy ta klapa ma by膰 czarna, bo chcia艂 si臋 upewni膰 馃榾

Ju偶 nie pyta艂em, czy cokolwiek zacz臋li, czy na razie pokrywa si臋 szlachetn膮 patyn膮...聽

Bo swoj膮 drog膮, to mam wra偶enie, 偶e po tygodniu stania pod 艣cian膮 ju偶 mia艂a wi臋cej rdzy ni偶 po pierwszym rozpakowaniu...聽

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Udost臋pnij na innych stronach
1 godzin臋 temu, pmwas napisa艂(-a):

Jak pisa艂em, w poprzedni pi膮tek zawioz艂em szyb臋.聽

Po 6 dniach, w czwartek - telefon.聽

My艣l臋 sobie, 偶e pewnie gotowe, a Pan pyta, czy ta klapa ma by膰 czarna, bo chcia艂 si臋 upewni膰 馃榾

Ju偶 nie pyta艂em, czy cokolwiek zacz臋li, czy na razie pokrywa si臋 szlachetn膮 patyn膮...聽

Bo swoj膮 drog膮, to mam wra偶enie, 偶e po tygodniu stania pod 艣cian膮 ju偶 mia艂a wi臋cej rdzy ni偶 po pierwszym rozpakowaniu...聽

Pora偶ka, uwa偶am 偶e ka偶dy dobry szklarz tak膮 szyb臋 dotnie, mowa o klejonej.

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, TomcioMiki napisa艂(-a):

Pora偶ka, uwa偶am 偶e ka偶dy dobry szklarz tak膮 szyb臋 dotnie, mowa o klejonej.

Nie, szyba jest, nawet hartowana. Tylko przywioz艂em szyb臋 i czekam a偶 zrobi膮 klap臋.聽

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Dalej ani widu ani s艂ychu. Przecie偶 to tylko jeden element do ogarni臋cia. Mam nadziej臋, 偶e skoro to tyle trwa, to mo偶e przynajmniej b臋dzie zrobione porz膮dnie, ale nadzieja matk膮...聽

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

No przecie偶 klapa nie mo偶e odstawa膰 jako艣ci膮 od reszty auta.

Nie oczekuj cud贸w.

Mo偶e orygonalny lakier sprowadzaj膮 z uralwagonzawod..

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzin臋 temu, zadra napisa艂(-a):

No przecie偶 klapa nie mo偶e odstawa膰 jako艣ci膮 od reszty auta.

Nie oczekuj cud贸w.

Mo偶e orygonalny lakier sprowadzaj膮 z uralwagonzawod..

Albo czekaj膮 a偶 zardzewieje bardziej 馃槖

Chcia艂em zadzwoni膰 to nie odebrali, auto stoi na placu tam, gdzie sta艂o.聽

Spr贸buj臋 jeszcze raz zadzwoni膰 jutro, jak si臋 nie uda, to w poniedzia艂ek z艂o偶臋 wizyt臋.聽

Pracuj膮 niestety w godzinach, w kt贸rych z regu艂y nie jestem w stanie ich odwiedzi膰, ale chyba pora 馃槖

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja nie rozumiem, 偶e jak si臋 nie drze mordy, to si臋 czeka. Bo nie wierz臋, 偶e przerasta ich pomalowanie klapy, zmontowanie szyby, zamka i 艣wiat艂a stopu (11 艣rubek), zamontowanie na 2 zawiasach i pod艂膮czenie kabla...聽

Od zawiezienia szyby to ju偶 9 dni roboczych, chyba a偶 nadto, nawet bardzo nadto 馃?聽

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzin臋 temu, pmwas napisa艂(-a):

czekaj膮 a偶 zardzewieje bardziej 馃槖

Ojciec opowiadali, 偶e w wielobran偶贸wce wystawiali rury przed malowaniem na 2 tygodnie z hali pod go艂e niebo, to si臋 p贸藕niej farba lepiej trzyma艂a.. :)

Edytowane przez zadra

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chi艅ska skrzynia zn贸w si臋 odzywa. Pokazywa艂em jaki艣 czas temu filmik jak co艣 piszczy.聽

Tak g艂o艣ne piszczenie nie wr贸ci艂o, ale czasami co艣 tam sobie popiskuje zw艂aszcza na niskich obrotach silnika.聽

Wczoraj po trasie rozcwierka艂a si臋 natomiast 2-ka.

Wybi贸rczo, inne biegi nie, tylko na 2-ce 膰wierka.聽

Po wystygni臋ciu jest lepiej, ale momentami si臋 odzywa, czyli pewnie tak zostanie.聽

Og贸lnie sceptycznie podchodz臋 do chi艅skiej motoryzacji, bo nie wierz臋, ze trzymaj膮 standardy jako艣ci materia艂贸w i ta skrzynia zdaje si臋 to potwierdza膰, nie znosi trud贸w zwyk艂ej eksploatacji, a od remontu min臋艂o 5 a nie 500 tysi臋cy km.聽

Wczoraj zrobi艂em mo偶e ze 3 "sprinty" (wiem, sprint UAZem) na 2-ce spod 艣wiate艂 do 50-tki i ju偶 co艣 si臋 odezwa艂o 馃う

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzin臋 temu, Balansuj膮cy Na Osi napisa艂(-a):

W聽tym wozie musi co艣 piszcze膰. W skrzyni bieg贸w mo偶e po to, 偶eby by艂o wiadomo, 偶e skrzynia jest ;)

Ja to my艣la艂em, 偶e to si臋 piskl臋ta g艂uptaka uralskiego wyklu艂y i cwierkaj膮...聽

To zreszt膮 jest takie cwierkanie, 偶e ja je s艂ysz臋, a kto艣 inny m贸g艂by nie zwr贸ci膰 uwagi i mo偶e sobie nawet i cwierka膰, tylko do艣wiadczenie pokaza艂o ju偶, 偶e za chwil臋 z takiego cwierkania b臋dzie awaria. Mo偶e tym razem nie.聽

Nie wiem niestety co z pomara艅czowym - dzwoni艂em o 15:20, to ju偶 nie odbierali (a niby do 16 pracuj膮) , a wcze艣niej nie mia艂em kiedy zadzwoni膰, bo w pracy mamy ju偶 taki bajzel, 偶e nawet si臋 o tym nie my艣li...聽

Ja wci膮偶 uwa偶am, 偶e ta skrzynia mo偶e jednak mie膰 znaczenie i licz臋, 偶e Dymos b臋dzie pracowa艂 bezawaryjnie.聽

Bo to chi艅skie co艣 to po prostu badziew jakich ma艂o. Cho膰 pan z Tarmotu uwa偶a, 偶e ca艂kiem dobra i wytrzyma艂a skrzynia, dobra w teren, wi臋c mo偶e w terenie daje rad臋, byle powy偶ej 40 nie rozp臋dza膰 ;)

EDIT

czytam opinie o warsztacie, gdzie robi膮 pomara艅czowego, to ludziska narzekaj膮, 偶e wolno pracuj膮 i ci臋偶ko si臋 dodzwoni膰, ale efekty chwal膮, wi臋c dobrze, czekam dalej. W sumie zawsze darmowy parking 馃ぃ

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

W sumie zawsze darmowy parking

Gdyby to jeszcze chcia艂 by膰 suchy gara偶, 偶eby go ruda nie jad艂a

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
1 minut臋 temu, jacek_63 napisa艂(-a):

Gdyby to jeszcze chcia艂 by膰 suchy gara偶, 偶eby go ruda nie jad艂a emoji16.png

Ano w艂a艣nie, ale on chyba gara偶owany nigdy nie by艂.聽

Z do艣wiadcze艅 z moim czarnym 馃挬UAZem, wida膰 偶e to nie woda a s贸l.聽

Od wiosny do jesieni rdzewieje powolutku, a zim膮 robi taki skok. Ca艂y dach mam w "purchlach" najwi臋cej wok贸艂 艣rub 艂膮cz膮cych dach z ram膮 przedniej szyby. I rosn膮 jak na dro偶d偶ach.聽

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Skrzynia si臋 na moment naprawi艂a.聽

Zrobi艂em przed zakr臋tem 180* redukcj臋 na 2. Troch臋 gazu da艂em, ale ma艂o, wi臋c sprz臋g艂em rozp臋dzi艂em silnik. Skrzynia "srogo" zapiszcza艂a i... zamilk艂a, pracuje ju偶 normalnie. Wot tehnika...

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
4 godziny temu, pmwas napisa艂(-a):

Skrzynia si臋 na moment naprawi艂a.聽

Zrobi艂em przed zakr臋tem 180* redukcj臋 na 2. Troch臋 gazu da艂em, ale ma艂o, wi臋c sprz臋g艂em rozp臋dzi艂em silnik. Skrzynia "srogo" zapiszcza艂a i... zamilk艂a, pracuje ju偶 normalnie. Wot tehnika...

bo艣 nazgulowi kark ukr臋ci艂..

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, zadra napisa艂(-a):

bo艣 nazgulowi kark ukr臋ci艂..

On mia艂 si臋 nazywa膰 Nazgul, ale Tolkien by si臋 w grobie przewraca艂.聽

Koniec ko艅c贸w zosta艂 nazwany ADVENTURE (po cz臋艣ci dlatego, 偶e z kilku pomys艂贸w ta naklejka akurat na Alle by艂a), cho膰 my艣l臋, 偶e oczywistym (acz sztampowym) wyborem by艂by Kacap...聽

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
31 minut temu, pmwas napisa艂(-a):

Kacap

Dla jasno艣ci, to z tego co ja pami臋tam, to "KACAP" to rze藕nik po turecku, czy tatarsku...

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Kacap

Jesli to prawda, 偶e pochodzi od "kak cap" to tym bardziej pasuje, bo UAZ to "skacz膮c膮 koza"聽

Bo rze藕nikiem nie jest, sama 艂agodno艣膰 鈽猴笍

Edytowane przez pmwas

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Rozwini臋cie mojej poprzedniej my艣li..

obstawiam, 偶e jednak "relikt pomongolski".

"W j臋zyku tad偶yckim聽覛邪褋褋芯斜 oznacza rze藕nika (tego, kto zabija byd艂o)"

"W X wieku nast臋puje wkraczanie plemion tad偶yckich. W XIII wieku ziemie Tad偶ykistanu znalaz艂y si臋 pod panowaniem Mongo艂贸w, a w XVI wieku sta艂y si臋 cz臋艣ci膮 Chanatu Buchary.

W 1868 roku p贸艂nocna cz臋艣膰 Tad偶ykistanu zosta艂a przy艂膮czona bezpo艣rednio do carskiej Rosji. W贸wczas dzisiejszy Tad偶ykistan by艂 wschodni膮, najbardziej zacofan膮 cz臋艣ci膮 Emiratu Bucharskiego"

Mo偶esz go zatem "Mongo艂em" nazywa膰, bo i wygl膮da i zachowuje si臋 ma艂o e艂ropejsko..

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
59 minut temu, zadra napisa艂(-a):

Mo偶esz go zatem "Mongo艂em" nazywa膰, bo i wygl膮da i zachowuje si臋 ma艂o e艂ropejsko..

Ale E艂ro 5 ma... 馃

Ogolnie jak by nie patrze膰 wszystko pasuje. Zreszt膮 on jest zrodzony pod Uralem, ju偶 tak bli偶ej Azji ni偶 UE

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Nie znam si臋, ale...

...chyba mam nieszczelno艣膰 wydechu 馃ぃ

Nawet mnie to nie wkurza, bo ju偶 nawet pyta艂em, czy by zawczasu nie wymieni膰 zanim odpadnie 馃う

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Ooooo Panie, to jest najnowsza technologia, Ruskie poszli o krok dalej od zachodu. Na zachodzie auta maj膮 zamontowane聽 z przodu 艣wiat艂a do艣wietlaj膮ce zakr臋ty a Ruskie opracowali wydech zmieniaj膮cy kierunek wyrzucanych spalin na zakr臋tach.

Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych.

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
2 godziny temu, pmwas napisa艂(-a):

Nie znam si臋, ale...

...chyba mam nieszczelno艣膰 wydechu 馃ぃ

Nawet mnie to nie wkurza, bo ju偶 nawet pyta艂em, czy by zawczasu nie wymieni膰 zanim odpadnie 馃う

Noo po prostu wolny wydech 馃槀馃槀馃槀

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

BTW... Zepsuty. Znaczy realistyczna zabawka 馃ぃ馃ぃ馃ぃ

Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

BTW, m贸j samoch贸d te偶 si臋 ostatnio zepsu艂. Pierwsza powa偶na awaria od kilku lat. Przepali艂a si臋聽 偶ar贸wka H4.

Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych.

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.

• Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.