pmwas 聽聽 8897 #2126 Napisano 12 Marca (edytowane) 4 godziny temu, zadra napisa艂(-a): by艂o bra膰 lamborgini - m贸g艂by艣 jeszcze bardziej gaza docenia膰. 聽 ja w mojej hondzinie przez 5 lat eksploatacji 艂膮cznie z oponami nie wyda艂em tyle co Ty w alficy a dodatkowo koszt zakupu by艂 ni偶szy od koszt贸w zakupu gaza, a na kana艂 przymusowo te偶 (ospuka膰) jeszcze nie wraca艂a. 聽 Ka偶dy ma to co mu pasuje. Ja mam spok贸j.. 聽 No ba. Wiadomo, 偶e jak kupowa膰 rozumem to japo艅skie. Ale Alfa to autoemozioni Jest klasa autko. A 偶e po 45000km tarcze do wymiany, to ju偶 jestem przyzwyczajony - Subaru mia艂o podobnie. Cudowne auto by艂o, ale koszty serwisowania nawet wy偶sze. Cz臋艣ci horrendalnie drogie. Natomiast by艂a to pi臋kna in偶ynieria, dzi艣 ju偶 takich nie robi膮... 聽 Powiem tak - m贸wi艂em, ze b臋d臋 mia艂 pomara艅czowego UAZa i mam. W 2016 jak zaprezentowano Giuli臋, powiedzia艂em, 偶e to auto kiedy艣 sobie kupi臋. I mam. 聽 Ja tam kupuj臋 auta, kt贸re mi si臋 podobaj膮, nie te, kt贸re m膮drze jest kupi膰 聽 Lambo... nie. Akurat takie wy艣cig贸wki mi si臋 nie podobaj膮. Hot hatch, sports sedan, to tak. Ju偶 pr臋dzej Maserati ni偶 Lambo. 聽 No i takie ameryka艅skie z V8 pod mask膮. Niekt贸rzy si臋 b臋d膮 艣mia膰, ale jak bra艂em Giuli臋, to my艣la艂em o 300C z 5,7 HEMI (wersja aktualna, po ostatnim lifcie), bo cholernie mi si臋 to aiutko podoba,聽ale cena - gdyby chcie膰 nowe - kosmiczna, a rozbitka z malym przebiegiem bra膰 nie chcia艂em, bo chcia艂em raczej nowe ni偶 naprawiane. Edytowane 12 Marca przez pmwas 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2127 Napisano 14 Marca Od rana daje fun. Kontrolki na razie gasn膮 艂adnie...聽 聽 petal_20250314_091602.mp4 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2128 Napisano 15 Marca Dzi艣 robi艂em tras臋 na benzynie. Tak jak w Rio nie widz臋 r贸偶nicy mi臋dzy benzyn膮 a LPG, tak ten na benzynie je藕dzi jakby "ch臋tniej". Na LPG troch臋 zamula.聽 Spalanie benzyny jak w czarnym, ko艂o 13l, a LPG - masakra. Oko艂o 20l/100km podczas jazdy 90-100km/h na autostradzie. Ale czyta艂em, 偶e ten silnik faktycznie pali 20. Ruscy pisz膮 18-20l... 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1768 #2129 Napisano 16 Marca Jak zawsze - instalka "wrzucona" bez wi臋kszej kontroli. Wymaga porz膮dnego strojenia ale nikt Ci tego nie zrobi.. 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2130 Napisano 16 Marca (edytowane) 18 minut temu, zadra napisa艂(-a): Jak zawsze - instalka "wrzucona" bez wi臋kszej kontroli. Wymaga porz膮dnego strojenia ale nikt Ci tego nie zrobi.. 聽 Nie wiem, czy w贸wczas, w roku 2021 艣ledzi艂es histori臋 pomara艅czy. Ten gaz montowa艂 ch艂op, kt贸ry chcia艂 wycina膰, skraca膰 i przek艂ada膰 obok sko艣ne wzmocnienie w ramie fabrycznie nowego samochodu, 偶eby schowa膰 wi臋ksz膮 butl臋 pod podwoziem 馃う 聽 M贸wi艂 mi, 偶ebym si臋 nie martwi艂, bo zrobi spawy "jak fabryka". To by艂 ten moment, gdy zacz膮艂em 偶a艂owa膰 pomys艂u z LPG w tym aucie.聽 聽 Wprawdzie pan Emil ma niby dobre opinie... Ale s膮dz臋, 偶e pewnie da si臋 to zrobi膰 lepiej.聽 聽 Niemniej pono膰 lepiej, 偶eby pali艂 za du偶o ni偶 za ma艂o...聽 聽 Po czasie naprawd臋 nie wiem, czy m膮dre jest dawa膰 komu艣 nowe auto do grzebania.聽 Czysto u偶ytkowe, jak Rio, to mo偶e i tak, ale takie wymarzone...聽 聽 Ja przez t膮 moj膮 przygod臋 z UAZem straci艂em wiar臋 w mechanik贸w, nawet bardziej ni偶 w samego UAZa 聽 Edytowane 16 Marca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2131 Napisano 20 Marca 聽 Alfa wyruszy艂a na tras臋. Dalej w s艂o艅cu odkrywam na nowo, 偶e kolor to si臋 trafi艂 pi臋kny 馃槉 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
jacek_63 聽聽 347 #2132 Napisano 20 Marca 艢liiiczna! 馃槏 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 聽聽 277 #2133 Napisano 21 Marca No TAK ! Ten zadek, ta buzka i ta linia boczna! 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1768 #2134 Napisano 22 Marca Jak o kobiecie.. 聽 W贸wczas wydatki schodz膮 na plan dalszy 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2135 Napisano 26 Marca (edytowane) Olej z reduktora nie kapie. Kapie tylko woda przybrudzona olejem jak poje藕dzi膰 po ka艂u偶ach.聽 聽 Natomiast trzeba si臋 zaj膮膰 sprz臋g艂em, bo jestem praktycznie pewny, 偶e problemy z wyrzuceniem na luz na ciep艂ym silniku to nie skrzynia a sprz臋g艂o.聽 Wygl膮da jakby zdarza艂o mu si臋 nie roz艂膮czy膰 ca艂kowicie. Nie na tyle, 偶eby auto chcia艂o si臋 toczy膰, ale wystarczaj膮co, 偶eby bieg nie chcia艂 wyj艣膰.聽 Mo偶e ty tylko kwestia p艂ynu, bo w膮tpi臋, 偶eby kto艣 go kiedy艣 wymienia艂, ale poprzedni UAZ nauczy艂 mnie, 偶e "mo偶e tylko" to z regu艂y nie to 馃槈 聽 To si臋 zdarza tylko przy zatrzymaniu, gdy obroty silnika s膮 jakby za szybkie i blokuj膮 skrzyni臋. Podczas jazdy wszystko jest ok. Czasem zdarza si臋, 偶e dw贸jka nie chce wej艣膰 z jedynki przy ruszaniu pod g贸r臋 i my艣l臋, 偶e to ten sam problem.聽 聽 Zreszt膮, wybiciu biegu po zatrzymaniu towarzyszy pukni臋cie, wi臋c po prostu walek na wej艣ciu jest pod obci膮偶eniem, mimo wci艣ni臋tego peda艂u sprz臋g艂a - musi to by膰 problem ze sprz臋g艂em.聽 聽 Dodam, 偶e nie zdarza si臋 to bardzo cz臋sto, z regu艂y bieg wyskakuje normalnie, ale jednak wystarczaj膮co cz臋sto, by by膰 upierdliwe...聽 聽 Zw艂aszcza 偶e - wbrew instrukcji - ruszanie tym z dw贸jki jest trudne, wcale nie rusza p艂ynnie, woli jednak rusza膰 偶e swojej kr贸ciutkiej jedynki...聽 Edytowane 26 Marca przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2136 Napisano 28 Marca Dzisiaj je藕dzi 艂adnie i grzecznie. Jednak prawda to, 偶e UAZy po prostu maj膮 do bani sprz臋g艂o, kt贸re zaczyna 艣wirowa膰 jak si臋 nagrzeje. Bo najszybciej k艂opot z szarpaniem i blokowaniem si臋 skrzyni pojawia si臋 w mie艣cie, gdzie ca艂y czas operuje si臋 sprz臋glem.聽 Tak te偶 mo偶na wyczyta膰 na ruskich stronach.聽 聽 P贸ki co pomara艅czowy w zasadzie je藕dzi dobrze.聽 Poza wracaj膮cym co jaki艣 czas b艂臋dem ABSu i badziewnym sprz臋g艂em problem贸w brak i oby tak dalej.聽 聽 LPG na pewno da si臋 zrobi膰 lepiej, bo 偶re to jak smok, a do tego ostatnio je藕dzi艂em a偶 si臋 wy艂膮czy z braku gazu, 偶eby zobaczy膰 ile wchodzi i zatankowa艂em... 26,5l. 聽 Kurcze do Rio wchodzi 31l, a nikt mi nie powie, 偶e w baga偶niku UAZa nie zmie艣ci si臋 butla jak w Rio we wn臋ce na kolo zapasowe 馃う 聽 A czarny stoi i rdzewieje, bo Tarmot nie ma cz艂owieka, kt贸ry mia艂by czas wpa艣膰 i odebra膰. Ech... Nie pali si臋, ale powoli my艣l臋, 偶e laweciarz te偶 musi zarobi膰...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1768 #2137 Napisano 28 Marca 10 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): zarny stoi i rdzewieje, bo Tarmot nie ma cz艂owieka, kt贸ry mia艂by czas przyzwyczaj si臋. Jak trafi na miejsce do Tarmotu to cz臋sto b臋dziesz s艂ucha艂 takich t艂umacze艅 a koszt naprawy systematycznie b臋dzie wzrasta艂.. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2138 Napisano 29 Marca 15 godzin temu, zadra napisa艂(-a): przyzwyczaj si臋. Jak trafi na miejsce do Tarmotu to cz臋sto b臋dziesz s艂ucha艂 takich t艂umacze艅 a koszt naprawy systematycznie b臋dzie wzrasta艂.. 聽 Nie, plan jest taki, 偶e oni go kupi膮 i tyle. Tak偶e czekam, 偶eby go zabrali, bo to lepiej dla nas obu.聽 聽 Tymczasem pomara艅cza dzielnie dojecha艂a w Tatry i ma ju偶 7000km przebiegu 馃挭 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2139 Napisano 29 Marca 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2140 Napisano 2 Kwietnia Ogl膮da艂em pedal sprz臋g艂a聽 Wyregulowany 偶eby cisn膮艂 pomp臋 na maksa, a nawet jeszcze bardziej 馃槨 聽 Czyli problem nie nowy, fabryka tego tak nie zrobi艂a.聽 聽 Wygl膮da na problem z pomp膮, bo ma niewielki wyciek 馃う 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2141 Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Wyregulowa艂em mu to sprz臋g艂o miej wi臋cej do po艂owy i "bierze" na dobrej wysoko艣ci.聽 S臋k w tym, 偶e skoro pompa ma wyciek to po prostu traci ci艣nienie i sprz臋g艂o nie roz艂膮cza si臋 ca艂kowicie. Pytanie tylko, czy to pierwotnie awaria pompy, czy to sprz臋g艂o/wysprz臋glik, a pompa oberwa艂a regulacj膮 poza skal臋...聽 聽 Bo je艣li to tylko pompa to jest tania a robota te偶 kr贸tka...聽 Edytowane 2 Kwietnia przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2142 Napisano 2 Kwietnia Po regulacji pracuje lepiej. Wbrew logice, bo skoro si臋 nie roz艂膮cza, to raczej powinno by膰 gorzej.聽 聽 Pompa sucha, ale jak mi si臋 raz nie wysprz臋glilo na skrzy偶owaniu, to troszk臋 si臋 zamoczy艂a...聽 聽 Czyli wygl膮da, 偶e na gor膮co pompa czasem popuszcza.聽 Popuszcza ma艂o, bo w zbiorniczku pe艂no.聽 聽 Ogolnie... Ja rozumiem logik臋, 偶e kto艣 to wyregulowa艂 na maksa, a nawet bardziej, ale to naprawd臋 nie tak 馃う 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2143 Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Ech... Tarmot zamilk艂 i cisza. Auto stoi i rdzewieje.聽 Aktualnie ju偶 nawet nie ma wa偶nego przegl膮du, 偶eby na ko艂ach pojecha膰.聽 聽 Biznesy z Tarmotem. Jak nie chc膮, to niech napisz膮, ze nie chc膮.聽 聽 Tymczasem ogl膮da艂em foty w necie i t膮 kopul臋 co jest nad skrzyni膮 chyba da si臋 odkr臋ci膰 i zdj膮膰 uzyskuj膮c dost臋p do skrzyni i reduktora od g贸ry. Bo ostatnio tak chcia艂em, ale nie znalaz艂em 艣rub tylko spaw, jednak dopiero teraz widz臋, 偶e 艣ruby s膮 bardziej do ty艂u.聽 聽 Jesli mi si臋 uda, to jeszcze raz spr贸buj臋 ogarn膮膰 czemu ta cholerna lampa nie 艣wieci i - przy odrobinie szcz臋艣cia - sk膮d dok艂adnie cieknie ten olej...聽 聽 I w ko艅cu dokr臋c臋 porz膮dnie ten wybierak, bo zn贸w si臋 miesza jak w wiadrze z 馃挬 Edytowane 5 Kwietnia przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2144 Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Nosz... wa.聽 Owszem, 艣ruby s膮. Zdj膮艂em wszystko z pod艂ogi i s膮 艣ruby, tylko na 艣ruby przyklejone jest wyg艂uszenie, jakby mata bitumiczna 馃槚 聽 Trzeba w niej dziury porobi膰, 偶eby si臋 do tych 艣rub dosta膰. Naprawd臋 im d艂u偶ej walcz臋 z tym autem, tym bardziej uwa偶am, 偶e o ile 469 by艂 ca艂kiem spoko prostym traktorem, o tyle po pr贸bie unowocze艣nienia wysz艂o z tego jakie艣 kuriozum.聽 聽 Wszak projektanci 469 po to dali przykr臋can膮 os艂on臋, 偶eby by艂o 艂atwo dosta膰 si臋 do skrzyni w razie potrzeby, to potem geniusze to zakleili, 偶eby ju偶 si臋 odkr臋ci膰 - bez robienia w aucie jesieni 艣redniowiecza - nie da艂o 馃う 聽 Mam takie wra偶enie, 偶e wraz z "rozwojem" konstrukcji znikn臋艂y jej zalety, natomiast wady zosta艂y.聽 聽 Nic, b臋dzie troch臋 d艂ubania i ma艂a demolka, ale trzeba to zrobi膰, bo inaczej nie ogarn臋 ani wybieraka, ani tej *** lampy.聽 聽 Przeciez nie b臋d臋 teraz szuka艂 kto mi skrzyni臋 zrzuci, 偶eby g艂upi膮 艣rubk臋 dokr臋ci膰.聽 Edytowane 5 Kwietnia przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2145 Napisano 5 Kwietnia Odkr臋ci艂em te sruby. I tylko jedna si臋 uwali艂a, reszta da艂a si臋 wykr臋ci膰...聽 Statystyka - jak na UAZa - niez艂a.聽 聽 Pokrywa jest zalepiona jakim艣 czym艣, wi臋c jutro b臋d臋 j膮 na chama odrywa艂 od reszty pod艂ogi.聽 聽 Wrzuc臋 foty jak ju偶 to zdejm臋, to mo偶e w ko艅cu w temacie pojawi si臋 zn贸w co艣 ciekawego 馃榾 聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2146 Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Kiedy艣 kupi艂em w Leroy 艂om.聽 Po co mi 艂om???聽 Le偶a艂 w piwnicy, no bo po co mi 艂om...聽 聽 Dzi艣 okaza艂 si臋 nieoceniony, bo pokrywa by艂a dowalona mocno. Fakt,b臋dzie troch臋 prostowania, ale tego si臋 nie da艂o za艂atwi膰 w spos贸b cywilizowany, tylko brutaln膮 si艂膮.聽 聽 Koniec ko艅c贸w...聽 聽 聽 Wszystko jak na d艂oni.聽 Skrzynia, z艂膮czka, czujnik wstecznego...聽 Pr膮d na czujniku jest, czujnik dzia艂a a偶 zaiskrzy艂o.聽 聽 Czyli to kabel od z艂膮czki do lampy, bo na ko艅cu kabla 0V. 聽 Co do wycieku. Jakkolwiek wci膮偶 niepokoi mnie metaliczny po艂ysk, jest szansa, 偶e leje g贸r膮 przy wybieraku.聽 聽 聽 Wybierak ma dwie 艣ruby po bokach, a ta, kt贸r膮 tu wida膰 (tu偶 pod gumk膮) trzyma艂a si臋 na resztce zerwanego zwoju gwintu.聽 Na szcz臋艣cie poleg艂 tylko jeden zw贸j wiec da艂o si臋 wkr臋ci膰 z powrotem.聽 聽 Umyj臋 to, ogarn臋 lamp臋 i za SKP 馃榾. A przynajmniej taki jest plan...聽 聽 Jak to u艂atwia, czemu oni to tak dowalaj膮 na g艂ucho zamiast umo偶liwi膰 艂atwy dost臋p...聽 聽 Jeszcze tylko przylez臋 z 偶ar贸wka 12v i spr贸buj臋 ja zapalic od styku za czujnikiem. Jak si臋 za艣wieci to ju偶 na pewno kabel.聽 聽 聽 聽 Edytowane 6 Kwietnia przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2147 Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Uff... Narobi艂em si臋 聽 聽 Udalo mi si臋 przewierci膰 i usun膮膰 z艂aman膮 艣rub臋 i nawet zosta艂 jaki艣 gwint (wkr臋ci艂em now膮 na pr贸b臋) , cho膰 by艂o cholernie ci臋偶ko.聽 聽 Co do lampy, pod艂膮czona bezpo艣rednio pod 12V te偶 nie 艣wieci.聽 Natomiast na kablu jest jednak pr膮d, tylko ci臋偶ko tam z ty艂u w tym morzu korozji jak膮艣 mas臋 znale藕膰.聽 Jak pod艂膮czy艂em lamp臋 prawid艂owo do wi膮zki i doci膮gn膮艂em mas臋 to nagle cyk i 艣wieci.聽 聽 Lamp臋 na chama wyrwa艂em i zrobi臋 to samo, co z lamp膮 p/mglow膮. Najwy偶ej ogarn臋 tam jaki艣 kabel do masy...聽 聽 Ech... 馃挬 ostateczne.聽 Ale dobrze wysz艂o, 偶e to wszystko poogarnia艂em od g贸ry, bo chyba poradzi艂em sobie ze skrzyni膮 i mo偶e jeszcze czarny kacap w b艂otko wr贸ci...聽 聽 Edytowane 6 Kwietnia przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2148 Napisano 6 Kwietnia 聽 Ech... W ko艅cu!聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2149 Napisano 7 Kwietnia Dobra. S膮 rzeczy, w kt贸re nie wierz臋. Kolejny raz okazuje si臋, 偶e trzeba sprawdza膰 wszystko. Nawet niby聽 oczywisto艣ci, kt贸rych nie wypada sprawdza膰.聽 聽 Jako pisa艂em, przyszed艂 czas na monta偶 pokrywy, ale przecie偶 - korzystaj膮c z super 艂atwego dost臋py warto sprawdzi膰 olej, zw艂aszcza, 偶e by艂 wyciek...聽 聽 聽 Korka ju偶 nie ma, jest tu: 聽 聽 Ot贸偶 nie pami臋ta艂em czy to 22 czy 23. Wiec wzi膮艂em 23 ale by艂a za du偶a.聽 Wi臋c 22. Na艂o偶y艂em na korek i leciutko palcami - bez 偶adnej si艂y sprawdzi艂em luz. Obr贸ci艂 si臋 馃う Korek nie by艂 w og贸le dokr臋cony. Wcale. Kto艣 go tylko wkr臋ci艂 palcami i zapomnia艂 przykr臋ci膰 kluczem, po prostu nie byl zakr臋cony.聽 聽 聽 Da艂em czerwony silikon 偶eby mi si臋 woda nie la艂a do 艣rodka, ale niestety ci臋偶ko by艂o za艂o偶y膰 pokryw臋 (trzeba by wyj膮膰 fotele, 偶eby by艂o wygodnie), wi臋c mog膮 by膰 w nim dziury, a tak 艂adnie i pieczolowicie go na艂o偶y艂em...聽 聽 聽 Mata i potem ju偶 gumowe dywaniki.聽 Lewarki, odpalam i 偶yje.聽 Niepokoi mnie zbyt d艂ugi halas popychaczy, ale d艂ugo sta艂.聽 聽 Jutro na SKP 聽 聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8897 #2150 Napisano 7 Kwietnia W聽tym wszystkim najbardziej wtopi艂 Tarmot, bo okazuje si臋, 偶e mogli kupi膰 w zasadzie sprawne auto za cen臋 z艂omu.聽 Oczywi艣cie, teraz po czasie i po usuni臋ciu trzech drobnych usterek mog臋 powiedzie膰, 偶e zareagowa艂em zbyt impulsywnie porzucaj膮c UAZa i decyduj膮c si臋 na sprzeda偶聽za nisk膮 cen臋, ale naprawd臋, czy po to co chwila je藕dzi艂em do mechanik贸w, 偶eby znale藕膰 niedokr臋cony wybierak i lej膮cy korek wlewu w skrzyni, za kt贸rej remont dopiero co zap艂aci艂em聽kup臋 kasy?聽 Naprawd臋, 偶eby to jeszcze by艂y jakie艣 trudne rzeczy, na kt贸rych ka偶dy by z臋by po艂ama艂, ale... Nic, life goes on.聽 Zobaczymy jak b臋dzie je藕dzi艂, bo musz臋 nim troch臋 poje藕dzi膰, 偶eby zobaczy膰 czy jest sprawny.聽 I zobaczymy co powie na艅 diagnosta, bo 偶e luzy ma wsz臋dzie wyra藕nie wi臋ksze ni偶 pomara艅cza, to fakt niezaprzeczalny - prowadzi si臋 wyra藕nie mniej precyzyjnie. Za to wybierak w ko艅cu dzia艂a jak przed remontem skrzyni.聽 Oni m贸wi膮, 偶e wybieraka to w og贸le nie ruszali... Czyli zepsu艂 si臋 nagle akurat zaraz po, ale bez zwi膮zku z remontem... Tiaaaaa...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach