pmwas 8085 #1751 Napisano 16 Sierpnia 2024 Dzisiaj zrobi艂em tras臋 ekspres贸wk膮. Potwierdzam, cwierkanie znikn臋艂o. Znaczy si臋 cwierkalo slizgajace si臋 艂o偶ysko. Jakis czas temu pisa艂em tu, 偶e moim zdaniem mam w reduktorze 艂o偶ysko slizgowe i teraz jestem z siebie dumny 馃槑 2 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1752 Napisano 17 Sierpnia 2024 Najlepiej petal_20240817_201458.mp4Pobieranie informacji ... Ja go lubi臋, choc... coraz bardziej nie wiem, za co 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1753 Napisano 18 Sierpnia 2024 Pod prac膮 "naprawili" miejsce parkingowe wysypuj膮c gruz... Czy偶by to dla mnie 馃グ? 2 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Admof 1796 #1754 Napisano 18 Sierpnia 2024 gruz na gruzie 5 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1755 Napisano 19 Sierpnia 2024 Ech... Przejecha艂 600km i zn贸w szarpie Nie rozumiem tego auta. Po zmontowaniu nie szarpa艂, za to dw贸jka bardzo zgrzyta艂a. Teraz zn贸w szarpie, za to dw贸jka ju偶 nie zgrzyta. Nie szarpie bardzo, je藕dzi膰 si臋 da, ale szarpie. Nie skacze, nie szarpie p贸ki co na wstecznym tylko na jedynce. Ale zn贸w szarpie. A sprawdza艂em go po naprawie pod porz膮dna g贸r臋, na du偶ym obci膮偶eniu zbiera艂 si臋 p艂ynnie. On ma co艣 bardzo nie halo w zespole skrzynia-reduktor. Trzeba by to ca艂e w choler臋 jasn膮 wymieni膰, bo tam po prostu co艣 nie gra. Ju偶 nawet boj臋 si臋 sprawdzac, czy zn贸w gdzie艣 oleju nie posia艂... 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tommly 10201 #1756 Napisano 19 Sierpnia 2024 W dniu 19.08.2024 o 18:14, pmwas napisa艂(-a): Ech... Przejecha艂 600km i zn贸w szarpie Nie rozumiem tego auta. Po zmontowaniu nie szarpa艂, za to dw贸jka bardzo zgrzyta艂a. Teraz zn贸w szarpie, za to dw贸jka ju偶 nie zgrzyta. Nie szarpie bardzo, je藕dzi膰 si臋 da, ale szarpie. Nie skacze, nie szarpie p贸ki co na wstecznym tylko na jedynce. Ale zn贸w szarpie. A sprawdza艂em go po naprawie pod porz膮dna g贸r臋, na du偶ym obci膮偶eniu zbiera艂 si臋 p艂ynnie. On ma co艣 bardzo nie halo w zespole skrzynia-reduktor. Trzeba by to ca艂e w choler臋 jasn膮 wymieni膰, bo tam po prostu co艣 nie gra. Ju偶 nawet boj臋 si臋 sprawdzac, czy zn贸w gdzie艣 oleju nie posia艂... Poka偶 wi臋cej On nie gubi oleju, on znaczy sw贸j teren 1 Cytuj ..."Wszys颅tko jest mo偶li颅we. Niemo偶li颅we po pros颅tu wy颅maga wi臋cej cza颅su"... Dan Brown Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1757 Napisano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 19.08.2024 o 19:58, tommly napisa艂(-a): On nie gubi oleju, on znaczy sw贸j teren Poka偶 wi臋cej Zeby znaczy艂. Ostatnio na pewno wlali ma艂o, bo nie da si臋 nie zauwa偶y膰 wycieku 350ml oleju. By艂by zaolejony, a by艂o sucho. Musz臋 sprawdzi膰, ale teraz to chyba skrzynia. Bo wtedy skaka艂, a teraz zn贸w szarpie. Czyli w zasadzie mo偶e by膰 tak, 偶e walcz膮c z szarpaniem skrzyni niechc膮cy za艂atwili艣my reduktor... je艣li faktycznie ten olej wtedy wymieniali, bo przecie偶 na r臋ce nie patrzy艂em... Ogolnie to auto to "puszka z pandor膮"... Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tommly 10201 #1758 Napisano 19 Sierpnia 2024 W dniu 19.08.2024 o 20:00, pmwas napisa艂(-a): Ogolnie to auto to "puszka z pandor膮"... Poka偶 wi臋cej A Ty jak ten Syzyf toczysz ten/to "g...o" pod g贸rk臋 2 Cytuj ..."Wszys颅tko jest mo偶li颅we. Niemo偶li颅we po pros颅tu wy颅maga wi臋cej cza颅su"... Dan Brown Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1759 Napisano 20 Sierpnia 2024 Szarpie tym razem ze skrzyni. Bez zwi膮zku z prze艂o偶eniem na reduktorze. Reduktor dzia艂a dalej do doopy, zapi臋cie redukcji graniczy z cudem. Nie wiem czy robi膰 ta skrzynie. Chyba jak pisali艣my - poszukam innej, bo bior膮c pod uwag臋 ile zap艂aci艂em za niepe艂ny remont reduktora, to chyba taniej by艂oby ta skrzynie z Chin sprowadzi膰 馃槖 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
JASI 1048 #1760 Napisano 20 Sierpnia 2024 A po co z Chin, nie lepiej u偶ywan膮. S膮 w og艂oszeniach w komplecie z reduktorem. Pozdrawiam Jacek 0 Cytuj "Na 偶adnym zegarze nie znajdziesz wskaz贸wek do 偶ycia" Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1761 Napisano 20 Sierpnia 2024 W dniu 20.08.2024 o 12:21, JASI napisa艂(-a): A po co z Chin, nie lepiej u偶ywan膮. S膮 w og艂oszeniach w komplecie z reduktorem. Pozdrawiam Jacek Poka偶 wi臋cej Tylko to wszystko jest do 469 Znow b臋d膮 jaja z niepasuj膮cym walem, z dopasowaniem skrzyni do silnika ZMZ 409 itp. Zdecydowanie najlatwiej by艂oby kupi膰 tak膮 skrzynie jak ma i wymieni膰. Przecie偶 chyba nie wszystkie s膮 wadliwe? 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Balansuj膮cy Na Osi 1054 #1762 Napisano 20 Sierpnia 2024 My艣l臋 偶e jest na to statystycznie oko艂o 50% szans 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1763 Napisano 20 Sierpnia 2024 W dniu 20.08.2024 o 13:36, Balansuj膮cy Na Osi napisa艂(-a): My艣l臋 偶e jest na to statystycznie oko艂o 50% szans Poka偶 wi臋cej To skoro jedn膮 mam z艂膮... To druga b臋dzie dobra... Eeeee... Nie? 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 1565 #1764 Napisano 20 Sierpnia 2024 W dniu 19.08.2024 o 18:14, pmwas napisa艂(-a): Po zmontowaniu nie szarpa艂, za to dw贸jka bardzo zgrzyta艂a. Teraz zn贸w szarpie Poka偶 wi臋cej chyba wiem. po okre艣lonym, zaprogramowanym w BMS pojazdu odcinku drogi uzbroi艂 si臋 aktywny tempomat.. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1765 Napisano 21 Sierpnia 2024 Chyba mamy objawienie. Od przedwczoraj to slysz臋 - takie popiskiwanie. Dzisiaj ju偶 piszczy masakrycznie i to chyba jest 艂o偶ysko walka g艂贸wnego skrzyni. Raczej g艂贸wnego, bo wydaje sie by膰 niezale偶ne od prze艂o偶enia. Albo tak szybko zmieli艂 kt贸re艣 z nowych 艂o偶ysk, ale wydaje mi si臋, 偶e to 偶e skrzyni. To chyba to co艣 to terkocze podczas jazdy. Teraz jeszcze piszczy. Czyli rozbieramy skrzyni臋. Gada艂em z mechanikiem, m贸wi 偶e ma koleg臋 od skrzy艅 i ogarn膮. OK, niech ogarniaj膮... 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1766 Napisano 21 Sierpnia 2024 Je艣li wyjdzie, 偶e to skrzynia, to po prostu wtopi艂em i kupi艂em bieda wersj臋 z kupa-skrzyni膮 z Chin. Gdybym mia艂 pomara艅czk臋 z Dymosem to ze skrzyni膮 problem贸w by nie by艂o 馃槫 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Balansuj膮cy Na Osi 1054 #1767 Napisano 21 Sierpnia 2024 Wa艂 i reduktor ju偶 by艂y do teraz trzeba brn膮膰 dalej zobaczy膰 co tam w tej skrzyni. Jak tylko 艂o偶yska to jeszcze do prze偶ycia i mo偶e b臋dziesz wreszcie je藕dzi艂 spokojnie i oby tak by艂o Ale og贸lnie to jaka艣 delikatnie m贸wi膮c s艂absza wersja tego modelu.. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1768 Napisano 21 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 21.08.2024 o 07:37, Balansuj膮cy Na Osi napisa艂(-a): Wa艂 i reduktor ju偶 by艂y do teraz trzeba brn膮膰 dalej zobaczy膰 co tam w tej skrzyni. Jak tylko 艂o偶yska to jeszcze do prze偶ycia i mo偶e b臋dziesz wreszcie je藕dzi艂 spokojnie i oby tak by艂o Ale og贸lnie to jaka艣 delikatnie m贸wi膮c s艂absza wersja tego modelu.. Poka偶 wi臋cej Od pocz膮tku, tzn odk膮d go mam, zastanawia mnie ci膮gle terkotanie podczas jazdy i taki - nie wiem do ko艅ca jak to uj膮膰 - zgrzyt podczas ruszania z jedynki. I tak my艣l臋, 偶e on od pocz膮tku ma uszkodzone 艂o偶ysko w skrzyni. Sprz臋g艂o by艂o dobre i wymienione troch臋 bez sensu (cho膰 w sumie dobrze, bo by艂o jednak nieco przypalone), reduktor si臋 zatar艂 od braku oleju z powodu pomy艂ki podczas wymiany (nie chce si臋 z nimi szarpa膰, ale wlali za ma艂o i si臋 zatar艂), a wa艂 si臋 wyt艂uk艂 od tego szarpania. Po prostu kitajskaja korobka ma wadliwe 艂o偶ysko, kt贸re na wej艣cie zdech艂o i generuje szarpanie, zgrzytanie i terkotanie. S艂owem - skrzynia do bani. A reduktor zepsulismy niechc膮cy. Tak podejrzewa艂em, 偶e wr贸cimy do tematu, bo po naprawie reduktora nie znikn臋艂o terkotanie i zgrzyt przy ruszaniu. Czyli najbardziej sta艂e objawy problemu zosta艂y, czyli to nie koniec. Ja od pocz膮tku 艂udz臋 si臋, 偶e to ma tak terkota膰, ale na pewno nie ma. Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Osmodeusz 6373 #1769 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 07:46, pmwas napisa艂(-a): Od pocz膮tku, tzn odk膮d go mam, zastanawia mnie ci膮gle terkotanie podczas jazdy i taki - nie wiem do ko艅ca jak to uj膮膰 - zgrzyt podczas ruszania z jedynki. Poka偶 wi臋cej i po k艂opocie 馃馃槈馃 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1770 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 08:05, Osmodeusz napisa艂(-a): i po k艂opocie 馃馃槈馃 Poka偶 wi臋cej Nie ma radia 馃槀馃槀馃槀 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Osmodeusz 6373 #1771 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 08:07, pmwas napisa艂(-a): Nie ma radia 馃槀馃槀馃槀 Poka偶 wi臋cej i st膮d wszystkie problemy 馃 3 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Balansuj膮cy Na Osi 1054 #1772 Napisano 21 Sierpnia 2024 Pozostaje czeka膰 Co si臋 poka偶e w skrzyni bieg贸w ale jak ju偶 b臋dzie "na stole" to profilaktycznie 艂o偶yska mo偶na wymieni膰, 偶eby potem do niej znowu nie zagl膮da膰 i wyeliminowa膰 kolejne 藕r贸d艂o problem贸w. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 8085 #1773 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 08:08, Balansuj膮cy Na Osi napisa艂(-a): Pozostaje czeka膰 Co si臋 poka偶e w skrzyni bieg贸w ale jak ju偶 b臋dzie "na stole" to profilaktycznie 艂o偶yska mo偶na wymieni膰, 偶eby potem do niej znowu nie zagl膮da膰 i wyeliminowa膰 kolejne 藕r贸d艂o problem贸w. Poka偶 wi臋cej 艁o偶yska na pewno trzeba wymieni膰. Nie ma szans 偶eby tam by艂o ok. Jakby艣 us艂ysza艂 ten pisk... Terkotanie to by艂a jaka艣 tam zagadka, natomiast ten pisk to na bank 艂o偶ysko. Nic innego w skrzyni nie mo偶e tak piszcze膰. M贸g艂by jeszcze piszcze膰 osprz臋t silnika, ale to nie silnik, bo niezale偶ne od obrot贸w. I s艂ycha膰 to jak byk w okolicach lewarkow. Raczej z przodu, czyli raczej w skrzyni. Oczywi艣cie jest cie艅 szansy, 偶e zatar艂o si臋 艣wie偶o za艂o偶one 艂o偶ysko na wa艂ku zdawczym reduktora, ale to raczej niewielka szansa. 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Osmodeusz 6373 #1774 Napisano 21 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 08:13, pmwas napisa艂(-a): Jakby艣 us艂ysza艂 ten pisk... Terkotanie to by艂a jaka艣 tam zagadka, natomiast ten pisk to na bank 艂o偶ysko. Nic innego w skrzyni nie mo偶e tak piszcze膰. M贸g艂by jeszcze piszcze膰 osprz臋t silnika, ale to nie silnik, bo niezale偶ne od obrot贸w. I s艂ycha膰 to jak byk w okolicach lewarkow. Raczej z przodu, czyli raczej w skrzyni Poka偶 wi臋cej Jest bardzo prawdopodobne, 偶e to wersja WRC 馃槈 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 1565 #1775 Napisano 21 Sierpnia 2024 A bylo ju偶 tak blisko do oddania na z艂om... Czyli fit remoncik skrzynki i oby do przodu.. 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach