Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Fongerros

Róznice cen zegarków

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pytanie może nie na temat, ale nurtuje mnie to niesamowicie. Jako typowy lajkonik szukam pierwszego zegarka w granicach 1000 zł a skończyło się na ponad 4000 zł. Chciałem porównać ceny w kilku miejscach i ewentualnie przymierzyć ten zegarek- https://wkruk.pl/zegarki/frederique-constant/zegarek-frederique-constant-classics-index-automatic i https://dolinski.pl/frederique-constant-classics-index-automatic-fc-303nv5b4/ . Tutaj w WKRUKu jest zaniżona o ok 700 zł (pomijając kwestie działania rabatów etc.), także porównałem czym one się różnią i nie zauważyłem niczego szczególnego. Czy jest coś czego ja nie mogę znaleźć lub jest to zwyczajna różnica marży sklepu?

Edytowane przez Fongerros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak jak piszesz - różnica marży sklepu. Na obydwu stronach podana jest referencja zegarka i jest ona dokładnie taka sama. Obydwa zegarki są nowe, więc w efekcie oferowane jest to samo.

Myślę, że może pasować do stylu typowego lajkonika ;) 

Edytowane przez KLXN

instagr.am/klxn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pogadasz, to w salonie jeszcze pewnie parę stówek zniżki wynegocjujesz. Na zegarki w tym przedziale cenowym często można do 20% od ceny z metki uszczknąć.

Jest też taka mniej złota wersja. Ze zniżką 10% i po dodaniu kosztów wysyłki i tak się zmieścisz poniżej 4 kPLN.

obraz.thumb.png.cb1c10e30ea0bb8349ec1ade331e3279.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
42 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jak dobrze pogadasz, to w salonie jeszcze pewnie parę stówek zniżki wynegocjujesz. Na zegarki w tym przedziale cenowym często można do 20% od ceny z metki uszczknąć.

Jest też taka mniej złota wersja. Ze zniżką 10% i po dodaniu kosztów wysyłki i tak się zmieścisz poniżej 4 kPLN.

obraz.thumb.png.cb1c10e30ea0bb8349ec1ade331e3279.png

Mi przy obecnym kursie wychodzi 4.3k.

Wskazanego FC w salonie Kruk z kartą dostanie w okolicach 4k, mowa o modelu z powłoką.

Natomiast tego bez powłoki i bez rabatu klubowicza za 3,6k, z kartą pewnie w okolicach 3,2k - 3,3k i ma również możliwość przymiarki.

Ja ostatnio zegarek w kruku brałem w grudniu, może coś się pozmieniało, dlatego też nie daję głowy za rabat w przypadku przecenionego asortymentu.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Mi przy obecnym kursie wychodzi 4.3k.

Jest kod rabatowy 10% na pierwsze zakupy i z nim schodzi się poniżej 4k

obraz.png.74246f655cb7b05e55a850a55d370aaf.png

Co do reszty - pełna zgoda - też napisałem, że na tego FC z powłoką jeszcze parę stówek powinno dać się wynegocjować.

Zdjęcie wersji bez powłoki wrzuciłem poglądowo jako alternatywę, bo złote PVD to trochę nie moje klimaty i stalowy bardziej mi się podoba. Jest całkiem prawdopodobne, że w Kruku można kupić taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Na zegarki w tym przedziale cenowym często można do 20% od ceny z metki uszczknąć.

Zależy od marki, modelu, kolekcji i innych czynników. Niekiedy są oferty -80% off, niekiedy ciężko o rabat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za aż taki odzew. Nie sądzę aby udało mi się dużo wyrwać upustu, ponieważ jak powiedziałem jestem lajkobikiem. Z drugiej strony sam zegarek jest klasyczny z  werkiem sw200tka także może coś spuszczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Zależy od marki, modelu, kolekcji i innych czynników. Niekiedy są oferty -80% off, niekiedy ciężko o rabat. 

Faktycznie. Nie pomyślałem na przykład o Glycine z 70%-80% rabatu od ceny na metce 😉.

A z drugiej strony, jak coś chciałem zagadać o 20% na Ball Fireman w Jubitomie to nie było mowy.

obraz.png.8082fcea972a9cdbeaccafa018d10cfb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Faktycznie. Nie pomyślałem na przykład o Glycine z 70%-80% rabatu od ceny na metce 😉.

A z drugiej strony, jak coś chciałem zagadać o 20% na Ball Fireman w Jubitomie to nie było mowy.

Jubitom i Kruk od pewnego czasu ujednolicili kwoty...

Warto jednak śledzić ich strony, ze względu na to, że od czasu, do czasu następuje wyłom od przyjętej reguły, który może bardzo milo zaskoczyć 🙂

Poniżej przykład dla lini De Ville.

https://jubitom.com/zegarki/omega/de-ville/prestige/zegarek-omega/o-42413402003002

https://wkruk.pl/zegarek-omega-de-ville-80

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rabat 30% od ceny z metki na Omegę to już bardzo dużo. Pytanie, czy to jest tylko ta jedna sztuka i czy jest jakiś konkretny powód tak dużej zniżki? Zwrot konsumencki? Jakieś ryski? Długie leżakowanie na ekspozycji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Rabat 30% od ceny z metki na Omegę to już bardzo dużo. Pytanie, czy to jest tylko ta jedna sztuka i czy jest jakiś konkretny powód tak dużej zniżki? Zwrot konsumencki? Jakieś ryski? Długie leżakowanie na ekspozycji?

Wszystkie warianty są możliwe. Widnieje informacja, że wybrany produkt posiada niski stan magazynowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba była faktycznie jedna sztuka, bo dziś już nie mają tego produktu,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi