Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eddi87

Czterdziestka pod mankiet

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, poszukiwany zegar do 3k-4k maxxxx. Do 40mm pod koszulę do kościoła 😂. Kajdan i wr50 min, na ecie, bez miyot i seiko w środku, z szafirem i nakładanymi indeksami. Zakup UE, najlepiej Polska. Gdyby nic nie było kajdan można poświęcić 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mido multifort 38mm 🤔 

Co sądzicie? 

mido-multifort-men-s-watch-m0058301105180.thumb.jpg.823c2dd73ccf9500fcdf75672fb25c73.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, eddi87 napisał(-a):

Mido multifort 38mm 🤔 

Co sądzicie? 

Bardzo fajny model, tylko gdzie można kupić wersję z 38mm? To jakaś wersja już wycofana z produkcji?

Na stronie producenta widzę tylko 42mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, eddi87 napisał(-a):

Ok, ale myślałem, że można kupić ten zegarek u oficjalnego dystrybutora, a tu sprzedaż od kogoś....

Z opisu wynika, że nie ma gwarancji i możliwości serwisowania w SG tylko dodaje sprzedawca własną gwarancję, cytuję: karta gwarancyjna sklepu".

To szczerze oferta nie dla mnie...

Ale mam rozumieć, że to jakiś model (wersja 38mm) wycofany ze sprzedaży oficjalnej skoro nie ma go na stronie Mido?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że ETA to dobry kierunek (na pewno zrobi ok 1/2 mniej odchyłek od skośnookich ; )

Ale jeśli zegarek ma być do Kościoła - to elegancki i najlepsza będzie biała tarcza! / a jak pod koszule (czy marynarki w stylu casual) dobrze, żeby nie był to grubas (z 10mm to max, ale mile widziane do 8mm). 

W nadgarstku masz chyba z tyle co ja?  Wnioski są dwa; 1) biały i tak będzie - optycznie powiększał tarcze 2) jeśli wybierzesz coś o tradycyjnym stylu (na cieńszej lunecie) to znów, osiągnięty efekt wizualny - będzie miał podobny charakter.

Ze względu na powyższe, zalecam - odjęcie minimum 2-óch milimetrów na tarczy z założonego rozmiaru (bo w białasach / o smukłym bezelu - 40stka i tak będzie wyglądała na większy sikor / stąd dla osiągniecia efektu elegancji - należy to zredukować).

Dlatego nawet jeśli nie masz przekonania do maluchów / to i tak - skłaniałbym się ku 37-38mm max. 

50wr na Mszę nie potrzebujesz (30 wystarczy) więc finalnie - sugeruje zakup ze stajni Longines (bo tam, biorąc pod uwagę takie parametry - wybór jest spory i mimo, że ostatnio podnieśli ceny - to negocjując, dorzucisz z 500 zł do założonego budżetu i będziesz zadowolony / do tego przy nowszych modelach dostaniesz 5 lat gwarancji co jest dodatkowym atutem).

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

Myślę, że ETA to dobry kierunek (na pewno zrobi ok 1/2 mniej odchyłek od skośnookich ; )

Ale jeśli zegarek ma być do Kościoła - to elegancki i najlepsza będzie biała tarcza! / a jak pod koszule (czy marynarki w stylu casual) dobrze, żeby nie był to grubas (z 10mm to max, ale mile widziane do 8mm). 

W nadgarstku masz chyba z tyle co ja?  Wnioski są dwa; 1) biały i tak będzie - optycznie powiększał tarcze 2) jeśli wybierzesz coś o tradycyjnym stylu (na cieńszej lunecie) to znów, osiągnięty efekt wizualny - będzie miał podobny charakter.

Ze względu na powyższe, zalecam - odjęcie minimum 2-óch milimetrów na tarczy z założonego rozmiaru (bo w białasach / o smukłym bezelu - 40stka i tak będzie wyglądała na większy sikor / stąd dla osiągniecia efektu elegancji - należy to zredukować).

Dlatego nawet jeśli nie masz przekonania do maluchów / to i tak - skłaniałbym się ku 37-38mm max. 

50wr na Mszę nie potrzebujesz (30 wystarczy) więc finalnie - sugeruje zakup ze stajni Longines (bo tam, biorąc pod uwagę takie parametry - wybór jest spory i mimo, że ostatnio podnieśli ceny - to negocjując, dorzucisz z 500 zł do założonego budżetu i będziesz zadowolony / do tego przy nowszych modelach dostaniesz 5 lat gwarancji co jest dodatkowym atutem).

Dzięki za rady. Mierzyłem mido i niestety brak mikro go przekreślił, nie dopasowałem kajdana na pół ogniwa które w nim jest i po prostu nic wiecej niż OS nie oferuje. I masz rację będę szukał jasnej tarczy. 

Edyta: daj ref Twojego białasa :)

13 godzin temu, CreditFreeze napisał(-a):

Ok, ale myślałem, że można kupić ten zegarek u oficjalnego dystrybutora, a tu sprzedaż od kogoś....

Z opisu wynika, że nie ma gwarancji i możliwości serwisowania w SG tylko dodaje sprzedawca własną gwarancję, cytuję: karta gwarancyjna sklepu".

To szczerze oferta nie dla mnie...

Ale mam rozumieć, że to jakiś model (wersja 38mm) wycofany ze sprzedaży oficjalnej skoro nie ma go na stronie Mido?

38 wycofany, jedynie sklepy które jeszcze mają. 

Edytowane przez eddi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej dalej 😂 nie muszą być nakładane indeksy 😉

Tissot 

1544463478_Screenshot_20220729-0826012.thumb.png.f8e7fdcf65b29c97eaab77fa4e4cf52c.png

Czy Edox? 

1939902823_Screenshot_20220729-0826202.thumb.png.8fd06ef606ea6598b13eb8a568e4f4dd.png

Czy macie jakieś inne może z rzymiankami? 

Niestety budżet się zmniejszył do 3k 😥 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot robi robotę (jak już muszę zakładać te mankiety) 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PRX80? :P  pod mankiet wchodzi, obskoczy zarówno smart casual jak i sport, można iść w biało-złotego albo niebieskiego co wg mnie do wielu koszul będzie pasować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Watch-er napisał(-a):

Tissot robi robotę (jak już muszę zakładać te mankiety) 😛

Ten z foto czy inny masz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@eddi87

Zerknij na Hamiltona H32515155 - bardzo fajny zegarek. Rozmiar 40mm, ale jest też wersja 37mm z niebieskimi wskazówkami.

Prezentuje się świetnie zarówno na pasku, jak i na bransolecie. Do tego ta biel... bardziej białego koloru jeszcze chyba nie widziałem ;)

20201016-20201016_141632-1000px.jpg.73d4ecae117b97d9a38d99d5e6e9c05e.jpg

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar zamówiony, i wyszło jak zawsze czyli co innego niż miało być 😂 za dwa tyg foto bo wziąłem najlepszy deal 😜😎 

Dzięki wszystkim za oddzew 💪👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi