Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paweł Bohacz

Klub Miłośników Zegarków Louis Moinet

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się nie dziwię, że nie było do tej pory klubu 😁

Dosyć hmm delikatnie mówiąc barokowy styl, myślę że na wschodzie by się spodobał 😊

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

Ja się nie dziwię, że nie było do tej pory klubu 😁

Dosyć hmm delikatnie mówiąc barokowy styl, myślę że na wschodzie by się spodobał 😊

Coz... nie wszystko jest dla wszystkich :)

I to bardzo dobrze! Louis Moinet ma swoj styl, ktorego sie trzyma, to zegarki, ktorych ciezko pomylic z czyms innym.

Dodajac do tego jakosc, niesamowite tarcze, kolory i unikatowosc, otrzymujemy kawal naprawde fajnego zegarka :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne rozpoczęcie wątku o marce! Mnie akurat podobają się kreacje Louis Monet, ale ja akurat lubię kiedy się dużo dzieje w zegarku (tak, wiem, moja kolekcja przeczy moim słowom 😉). Natomiast patrząc na niektore powyższe zdjęcia od razu nasuwa mi się skojarzenie z Bovet…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Christo napisał(-a):

Świetne rozpoczęcie wątku o marce! Mnie akurat podobają się kreacje Louis Monet, ale ja akurat lubię kiedy się dużo dzieje w zegarku (tak, wiem, moja kolekcja przeczy moim słowom 😉). Natomiast patrząc na niektore powyższe zdjęcia od razu nasuwa mi się skojarzenie z Bovet…

Bovet mi sie bardziej kojarzy z Jacob & Co 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakob&Co to dla mnie jeszcze krok dalej, w Bovet widzę zegarki, w J&Co odjechane kreacje, którym bliżej do MB&F. Ale zgoda, „biżuteryjnie” są bliżej do Bovet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bovet zdaje się nieco potwierdzać słowa Filipa.  ;)

260473096_2236320489849177_5837179475578723863_n.thumb.jpg.9d3878654d6f7b2ef9d3d7b607728ee0.jpg

Ja sobie akurat siebie jako "nosiciela" ;) większości zegarków LM nie wyobrażam - nawet, gdybym dysponował odpowiednio bizantyjskimi funduszami. Chociaż 2-3 widziałem takie, które może byłbym w stanie zaimplementować jako zegarek, a nie obiekt oglądaniopodziwu.  :) A propos, z dzisiejszego Tweetera marki:

LM001.png.77a841e194ea0e2669dc304103860880.png

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2022 o 10:00, SzefSzefow napisał(-a):

MB&F to wysoka polka zegarmistrostwa (oczywiscie zalezy od modelu), Jacob... hmmm wole sie nie wypowiadac 😅

Wypowiedz się, ja swoje zdanie opieram na artykułach w sieci, Ty na bezpośrednim kontakcie z zegarkami….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.07.2022 o 02:10, Christo napisał(-a):

Wypowiedz się, ja swoje zdanie opieram na artykułach w sieci, Ty na bezpośrednim kontakcie z zegarkami….

Powiedzmy, ze Jacob ladnie wyglada z daleka :) 

Fratello x Louis Moinet :)

https://www.fratellowatches.com/story-behind-fratello-louis-moinet-memoris-spirit/

spacer.png

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkurzę trochę temat...

Jakiś czas temu udało mi się odwiedzić atelier Louis Moinet w St Blaise więc się wypowiem.

Na początku (przed wizytą) podchodziłem do marki z rezerwą gdyż faktycznie rendery niektórych ich modeli wyglądały jak "gadżety do barokowej opery" jednak po wizycie całkowicie przekonałem się do marki. Była i ciekawa rozmowa o zegarkach, i ciepłe przyjęcie pomimo faktu, że wpadłem tam bez zapowiedzi a także (i przede wszystkim) była przymiarka kilku modeli i musze stwierdzić że jest to brand warty uwagi.

Osobiście jak tylko mogę staram się odwiedzać siedziby główne brandów, showroomy lub salony z zegarkami z wyższej horologii w miejscach do których się udaję. Robię to po to żeby pozbyć się "efektu wow" jaki na większości osób robi fakt, ze mają w ręce coś warte małą fortunę - uważam że tylko pozbycie się tego uczucia pozwala tak naprawdę prowadzić proces oceny zegarków. Mając zatem pół dnia wolnego udałem się do Le Locle i właśnie do St Blaise. Podczas wizyty zawsze zwracam uwagę na to jak zostanę "obsłużony" w danym miejscu gdyż uważam że podejście do klienta jest jednym z tych czynników które powinno brać się pod uwagę "wspierając" brand zakupem. W Ulysse Nardin mnie nie przyjęli twierdząc że nie mają showroomu. W Tudorze odesłali mnie do salonów. A w LM nie było problemu i stwierdzam, że w LM podejście do klienta stoi na najwyższym poziomie profesjonalizmu i widać że nikogo nie traktują z wyższością (czego nie można powiedzieć np. o AP czy Patku) nawet mimo tego że zapewne swoją niespodziewaną wizytą zburzyłem im trochę plan dnia. Poza tym same zegarki reprezentują - moim zdaniem - jeden z lepszych stosunków jakości do ceny (te z niższej półki cenowej też).

Mnie jakość ich wykonania i podejście przekonało na tyle, że stałem się szczęśliwym posiadaczem Geographa (na początek). Zobaczę jak zegarek będzie się sprawował gdyż jeśli po roku/ dwóch wszystko będzie ok,  zamierzam kupić Midnight Star z jasnoniebieską tarczą. 

Naprawdę, przymierzyłem do tej pory w tym roku grubo ponad 50 egzemplarzy różnych brandów z tzw. "wyższej horologii". Nie podniecam się już byle czym a ten brand przykuł moją uwagę. Ich zegarki uważam są jednymi z tych, które wyglądają na dużo droższe niż faktycznie są. Ale oczywiście, wiem - nie każdemu przypadnie do gustu styl, niektóre z ich zegarków mają po 46 mm średnicy, titd. Niemniej jak ktoś szuka "statement watcha" to polecam zwrócić uwagę na Louis Moinet.

LMMM.jpg

Edytowane przez kaponier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi