Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Okazje zakupu China watch

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety również nie mam nic, co miałoby dużą zniżkę monetową...

Za to w niezłej cenie wydaje się być Seestern S382, czyli klon Nomosa Tangente. Do wzięcia za $64 po uwzględnieniu kodu na -$6. Pewności nie mam, ale zdaje się, że na początku kosztował ponad $100?

https://www.aliexpress.com/item/1005007408557282.html

@Paulus57, dobrze kojarzę, że masz ten model?

//edycja:

Może jeszcze taki pilot typu A od Seesterna - z kodem na -$6 i jakimiś drobniakami z monet wyjdzie poniżej $61.

https://www.aliexpress.com/item/1005007409919262.html

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawe......mi odlicza. Dla przykładu bo prośba o opinię, pewnie @Paulus57 ma, miał, a może ktoś inny.....bo chyba zanabędę.....kusi juz od dawna ....ehhh. Ale pocieszam się tym, że @Paulus57 bije mnie na głowę :P.

Tu mi pokazuje 17 usd z monet - oczywiściedopiero w koszyku przy już checkout'cie

https://pl.aliexpress.com/item/1005005127692884.html?spm=a2g0o.cart.0.0.49e4452c0GrZCg&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Cena na bransie <300 usd po odjęciu vatu, pewnie jak coś dorzucę do koszyka, zeby użyć kuponu usd80 to będzie lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Za to w niezłej cenie wydaje się być Seestern S382, czyli klon Nomosa Tangente. Do wzięcia za $64 po uwzględnieniu kodu na -$6. Pewności nie mam, ale zdaje się, że na początku kosztował ponad $100?

@Paulus57, dobrze kojarzę, że masz ten model?

//edycja:

Może jeszcze taki pilot typu A od Seesterna - z kodem na -$6 i jakimiś drobniakami z monet wyjdzie poniżej $61.

https://www.aliexpress.com/item/1005007409919262.html

Mam i jestem bardzo zadowolony z wykonania. Jedyne na co mogę narzekać, to cena jaka zapłaciłem - była o połowę wyższa. :) 

Tego drugiego odradzam, nie żeby wyglądał źle i na dodatek cena super, ale ten napis "MARK XX" to już zrzynka z nazwy modelu IWC. Mnie to już przeszkadza. 

Godzinę temu, niuti napisał(-a):

hmm ciekawe......mi odlicza. Dla przykładu bo prośba o opinię, pewnie @Paulus57 ma, miał, a może ktoś inny.....bo chyba zanabędę.....kusi juz od dawna ....ehhh. Ale pocieszam się tym, że @Paulus57 bije mnie na głowę :P.

Tu mi pokazuje 17 usd z monet - oczywiściedopiero w koszyku przy już checkout'cie

https://pl.aliexpress.com/item/1005005127692884.html?spm=a2g0o.cart.0.0.49e4452c0GrZCg&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Cena na bransie <300 usd po odjęciu vatu, pewnie jak coś dorzucę do koszyka, zeby użyć kuponu usd80 to będzie lepiej

Dobij do 499 USD brutto i dostaniesz zniżkę. Dołożysz sobie jakiegoś Steeldive'a i nie będzie żalu. Ja najdroższy kupon poświęciłem na zakup smartfona dla Żony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Dobij do 499 USD brutto i dostaniesz zniżkę. Dołożysz sobie jakiegoś Steeldive'a i nie będzie żalu. Ja najdroższy kupon poświęciłem na zakup smartfona dla Żony. 

Musi kochać albo Ty ją :p.........albo.....zeby nie było zadymy jak kolejne paczki od majfrenda donosi donosiciel :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, niuti napisał(-a):

Musi kochać albo Ty ją :p.........albo.....zeby nie było zadymy jak kolejne paczki od majfrenda donosi donosiciel :D

Chciała dobry telefon do zdjęć. Kombinowałem, kombinowałem i wykombinowałem Xiaomi 13T Pro 12/512GB a cena ze zniżką wyszła o ponad 500 zł niższa, niż u nas, więc kliknąłem. Przed niecałym rokiem kosztował, bagatela, 3999 zł. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Chciała dobry telefon do zdjęć. Kombinowałem, kombinowałem i wykombinowałem Xiaomi 13T Pro 12/512GB a cena ze zniżką wyszła o ponad 500 zł niższa, niż u nas, więc kliknąłem. Przed niecałym rokiem kosztował, bagatela, 3999 zł. :) 

Czyli około 2700??

To o telefony trzeba kolegów pytać 😀

Sprawdzony sklep, aparat sztos i polski język. 

https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-12/oneplus-12-12gb256gb

W Polsce 4300 zł i teraz można 500zl jakoś odzyskać to 3800zl a w moim linku 2800zl

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry do zdjęć to jej było kupić Hua P60 pro :P.........te 500 mniej to juz liczysz mam nadzieję po vacie/cle i agencji (ewentualnie poczta, choć nie wiem czy ogarnie bo ja ich nie ogarniam) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Tego drugiego odradzam, nie żeby wyglądał źle i na dodatek cena super, ale ten napis "MARK XX" to już zrzynka z nazwy modelu IWC. Mnie to już przeszkadza. 

Tego akurat nie wiedziałem, dzięki za info. Faktycznie mogli to sobie już podarować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Czyli około 2700??

To o telefony trzeba kolegów pytać 😀

Sprawdzony sklep, aparat sztos i polski język. 

https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-12/oneplus-12-12gb256gb

W Polsce 4300 zł i teraz można 500zl jakoś odzyskać to 3800zl a w moim linku 2800zl

Staraliśmy się nie przekroczyć 2k zł i tu się udało zejść do 1694 zł. @niutiWysyłka z Hiszpanii a więc cena z VAT-em. Wiem, że droższe mogą dawać więcej, ale w tym budżecie chyba to optymalny wybór pod kątem oczekiwań Żony. Obiektywy Leiki też są wysoko oceniane. Jakość zdjęć niewiele ustępuję IPhone 15 Pro, widziałem porównania. Polecany przez Ciebie jest o ponad 1k zł droższy. 

A wynik Antutu to około 1,5 miliona pkt!!

Żeby nie tworzyć off topu fotka zgodna z założeniami. ;) 

W tej chwili już wersja ze zdjęcia niedostępna, ale stalowa z granatową tarczą lub czarną jeszcze do kupienia w dobrej cenie. Polecam! :) 

IMG_20231229_084433.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Staraliśmy się nie przekroczyć 2k zł i tu się udało zejść do 1694 zł. @niutiWysyłka z Hiszpanii a więc cena z VAT-em. Wiem, że droższe mogą dawać więcej, ale w tym budżecie chyba to optymalny wybór pod kątem oczekiwań Żony. Obiektywy Leiki też są wysoko oceniane. Jakość zdjęć niewiele ustępuję IPhone 15 Pro, widziałem porównania. polecany przez Ciebie jest o ponad 1k zł droższy. 

No tak jak się ma jakiś budget to jasne......oby żona zadowolona była. Co do wysyłki z Hiszpanii to ciekawe, daj znać. SM wysyła z NL a i tak za każdym razem mam vat przywalony.....chyba, że cena jest poniżej magicznych 150E.

Co do P60pro to tylko taka wrzuta. Teraz pewnie są lepsze i lepsze zdjęcia robią. Akurat rynek ten nie stoi w miejscu. To była taka moja wrzuta bo w zeszłym roku wszyscy zachwycali sie zdjęciami jak żyleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, niuti napisał(-a):

No tak jak się ma jakiś budget to jasne......oby żona zadowolona była. Co do wysyłki z Hiszpanii to ciekawe, daj znać. SM wysyła z NL a i tak za każdym razem mam vat przywalony.....chyba, że cena jest poniżej magicznych 150E.

Co do P60pro to tylko taka wrzuta. Teraz pewnie są lepsze i lepsze zdjęcia robią. Akurat rynek ten nie stoi w miejscu. To była taka moja wrzuta bo w zeszłym roku wszyscy zachwycali sie zdjęciami jak żyleta.

W opisie aukcji było wyraźnie napisane, że cena zawiera VAT. Czym innym jest wysyłka początkowa z magazynu w EU a czym innym, gdy wysyłka jest z Chin a potem idzie np. przez Holandię. Jak zresztą zapewne wiesz, w przypadku przedmiotów powyżej 150 euro spoza EU, najpierw płaci się cenę pomniejszoną o VAT a potem płaci się go w Polsce wraz z dodatkową opłatą za usługę celną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak masz rację, coś mi się pokrzaczyło, że adres nadawczy jest z NL, ale sprawdziłem na pudełku i adresat jest Chiny, tylko operator NL i zwrot do NL bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Militado ML05 38mm Vintage Watch VH31 Quartz Movement Field Watches Domed Sapphire Crystal With High Clear AR Coating Wristwatch
https://a.aliexpress.com/_EGVDFWV

Biała tarcza z kuponem -$6 i monetami wychodzi mi w okolicach $48.

Czarna tarcza z kuponem -$2 i monetami w okolicach $41. Można coś dobrać za kilka USD, żeby weszło z kodem na -$6, ewentualnie sprawdzić czy w złotówkach załapie się na wyższy kod.

Teoretycznie aplikacja podaje mi 37% zniżkę z monet (ze strefy monet, kup teraz, żeby nie było), ale jak to wcześniej mówiłem, u mnie te wysokie zniżki coś przestały działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Militado ML05 38mm Vintage Watch VH31 Quartz Movement Field Watches Domed Sapphire Crystal With High Clear AR Coating Wristwatch
https://a.aliexpress.com/_EGVDFWV

Biała tarcza z kuponem -$6 i monetami wychodzi mi w okolicach $48.

Czarna tarcza z kuponem -$2 i monetami w okolicach $41. Można coś dobrać za kilka USD, żeby weszło z kodem na -$6, ewentualnie sprawdzić czy w złotówkach załapie się na wyższy kod.

Teoretycznie aplikacja podaje mi 37% zniżkę z monet (ze strefy monet, kup teraz, żeby nie było), ale jak to wcześniej mówiłem, u mnie te wysokie zniżki coś przestały działać.

Polecałbym Ci raczej Thorna, droższy, ale ma świetny dekiel. Jest też wersja w brązie. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006196808686.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2b30452cXEl9sC&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Staraliśmy się nie przekroczyć 2k zł i tu się udało zejść do 1694 zł. @niutiWysyłka z Hiszpanii a więc cena z VAT-em. Wiem, że droższe mogą dawać więcej, ale w tym budżecie chyba to optymalny wybór pod kątem oczekiwań Żony. Obiektywy Leiki też są wysoko oceniane. Jakość zdjęć niewiele ustępuję IPhone 15 Pro, widziałem porównania. Polecany przez Ciebie jest o ponad 1k zł droższy. 

A wynik Antutu to około 1,5 miliona pkt!!

W tej chwili już wersja ze zdjęcia niedostępna, ale stalowa z granatową tarczą lub czarną jeszcze do kupienia w dobrej cenie. Polecam! :) 

IMG_20231229_084433.jpg

Dlatego myślałem, że ten Xiaomi co wziąłeś był w podobnej cenie. Za 1,7 k jak najbardziej warto :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, piatorrwylde napisał(-a):

Nie chcesz sprzedać?

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Nie B)

18 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a):

...

Podziękował :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polecałbym Ci raczej Thorna, droższy, ale ma świetny dekiel. Jest też wersja w brązie. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006196808686.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2b30452cXEl9sC&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Ku…, nie piszcie takich rzeczy, bo musiałem kliknąć „kup teraz” Na co mi kolejny sikor?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że najlepsze rabaty z monet to w tym tygodniu głównie Tandorio. 

s.click.aliexpress.com/e/_EzvF7Ct - 35 dolarów (-22 za monety i -6 za kupon)
s.click.aliexpress.com/e/_EyJN2Tj

s.click.aliexpress.com/e/_EyJN2Tj - 38 dolarów (-23 za monety i -6 za kupon)

Jak znajdę coś jeszcze to dam znać :) Standardowo trzeba znaleźć w zakładce z ofertami za monety by tyle naliczało ale to chyba nie muszę tłumaczyć :)

Edytowane przez Patricius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, mirfak napisał(-a):

Ku…, nie piszcie takich rzeczy, bo musiałem kliknąć „kup teraz” emoji35.png Na co mi kolejny sikor?

Wybrałeś w brązie? :) 

Teraz, Patricius napisał(-a):

Widzę że najlepsze rabaty z monet to w tym tygodniu głównie Tandorio. 

s.click.aliexpress.com/e/_EzvF7Ct - 35 dolarów (-22 za monety i -6 za kupon)
s.click.aliexpress.com/e/_EyJN2Tj

s.click.aliexpress.com/e/EyJN2Tj - 38 dolarów (-23 za monety i -6 za kupon)

Jak znajdę coś jeszcze to dam znać :)

Nie zawsze ufaj zniżkom, bo często wyjściowe ceny są windowane przed promocją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie zawsze ufaj zniżkom, bo często wyjściowe ceny są windowane przed promocją. 

Nie ufam im bezgranicznie ale i tak 35 czy 38 dolarów za te dwie konkretne sztuki to na ten moment najtaniej jak udało mi się znaleźć. Pewnie dopiero w okolicach 11.11 będą lepsze rabaty :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Patricius napisał(-a):

Nie ufam im bezgranicznie ale i tak 35 czy 38 dolarów za te dwie konkretne sztuki to na ten moment najtaniej jak udało mi się znaleźć. Pewnie dopiero w okolicach 11.11 będą lepsze rabaty :) 

Z cebulowaniem należy zachować umiar. Te ceny co podałeś całkiem spoko. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Póki co nie kupuję tego Militado, ale ogólnie mam w zamyśle wziąć wersję z białą tarczą (w bliżej nieokreślonej przyszłości).

Odnośnie Thorna - rozumiem, że odnosisz się do wersji z deklem, posiadającym nabój? Nie przeszkadza przy noszeniu? Ogólnie ten zegarek już wiele razy mi się przewijał i przyznam, że wygląda całkiem zacnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Póki co nie kupuję tego Militado, ale ogólnie mam w zamyśle wziąć wersję z białą tarczą (w bliżej nieokreślonej przyszłości).

Odnośnie Thorna - rozumiem, że odnosisz się do wersji z deklem, posiadającym nabój? Nie przeszkadza przy noszeniu? Ogólnie ten zegarek już wiele razy mi się przewijał i przyznam, że wygląda całkiem zacnie.

Tak. Kupię wersję z tarczą moro, tylko jeszcze nie wiem, czy w brązie, czy ze stali. Nabój w deklu to hit. A uwierałby bardziej gdyby był na sztorc. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi