Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
userkwak

Tissot czy Venezianico

Rekomendowane odpowiedzi

Joma to grey, nie ma gwarancji a do ceny nalezy doliczyc 25% clo i podatek. Ja mam z nimi wyjatkowo paskudne doswiadczenia (karta uzyta do platnosci w Joma zostala zablokowana po probach platnosci nia za rozne produkty / uslugi w US a sam zegarek kupiony na prezent, wskazany jako 'na stanie', przez 3 tygodnie nie zostal wyslany - ostatecznie anulowalem zamowienie). Jesli w Polsce u AD da sie kupic w tej samej cenie to jasne, ze to najlepsza opcja natomiast jesli mowimy o grey markecie w Polsce vs. AD w EU to dla mnei wybor tez nie bylby trudny.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie zrobiłem kompletny serwis rado na 2824-2 za 700 pln u znajomego zaufanego zegarmistrza. Taki serwis po 5 latach od zakupu nowego zegarka.

Niby nie tanio, ale w rado to kosztuje chyba 460 euro czy coś takiego. No i trwałoby nie wiem ile, a tu było 4 dni.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Joma to grey, nie ma gwarancji a do ceny nalezy doliczyc 25% clo i podatek. Ja mam z nimi wyjatkowo paskudne doswiadczenia (karta uzyta do platnosci w Joma zostala zablokowana po probach platnosci nia za rozne produkty / uslugi w US a sam zegarek kupiony na prezent, wskazany jako 'na stanie', przez 3 tygodnie nie zostal wyslany - ostatecznie anulowalem zamowienie). Jesli w Polsce u AD da sie kupic w tej samej cenie to jasne, ze to najlepsza opcja natomiast jesli mowimy o grey markecie w Polsce vs. AD w EU to dla mnei wybor tez nie bylby trudny.

Cena jaką podałem uwzględniała koszty wysyłki i VAT-u ( w sklepie na starcie 468 USD). Można to opłacić z góry i dostać zegarek kurierem. Gwarancja oczywiście teoretyczna, ale czy serwis gwarantowany jest wart 1000 zł? Co do samego sklepu ja nie mam powodów do narzekania. Na minus - brak komunikacji. Na plus - ceny, no i raz dostałem zegarek gratis, po tym jak zgłosiłem reklamację po 2 miesiącach do PayPala był zwrot a tydzień później był zegarek. Na moje maile nie odpowiadali, i dobrze, bo chciałem i zapłacić za to co dostałem. Milczeli, więc był prezent dla mnie. W Joma najlepiej płacić PayPalem, kurs gorszy, ale brak problemów ze zwrotem wpłaty, jakby coś się skomplikowało. Kilka razy u nich kupowałem i ogólnie jestem na tak. Na pewno jeszcze skorzystam z ich oferty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.11.2022 o 17:03, Paulus57 napisał(-a):

Cena jaką podałem uwzględniała koszty wysyłki i VAT-u ( w sklepie na starcie 468 USD). Można to opłacić z góry i dostać zegarek kurierem. Gwarancja oczywiście teoretyczna, ale czy serwis gwarantowany jest wart 1000 zł? Co do samego sklepu ja nie mam powodów do narzekania. Na minus - brak komunikacji. Na plus - ceny, no i raz dostałem zegarek gratis, po tym jak zgłosiłem reklamację po 2 miesiącach do PayPala był zwrot a tydzień później był zegarek. Na moje maile nie odpowiadali, i dobrze, bo chciałem i zapłacić za to co dostałem. Milczeli, więc był prezent dla mnie. W Joma najlepiej płacić PayPalem, kurs gorszy, ale brak problemów ze zwrotem wpłaty, jakby coś się skomplikowało. Kilka razy u nich kupowałem i ogólnie jestem na tak. Na pewno jeszcze skorzystam z ich oferty. 

Gdzie tam gorszy, podpinasz pod Paypala karte Revolut i w paypalu wybierasz kurs przewalutowania wystawcy karty ;) 

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, qbapiasek napisał(-a):

Gdzie tam gorszy, podpinasz pod Paypala karte Revolut i w paypalu wybierasz kurs przewalutowania wystawcy karty ;) 

Revolut znam tylko z nazwy a wrodzone lenistwo niestety kosztuje. Ale dzięki za podpowiedź, może się przełamię. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Revolut znam tylko z nazwy a wrodzone lenistwo niestety kosztuje. Ale dzięki za podpowiedź, może się przełamię. ;) 

Jak dużo kupujesz za granicą, a wiem że kupujesz ;) to warto.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.11.2022 o 14:27, userkwak napisał(-a):

Rozmiar nadgarstka mam 21-22 cm

Jeżeli faktycznie tyle, to jest to bardzo duży nadgarstek. Przy takim nadgarstku, kupując zegarek na bransolecie warto się upewnić, czy bransoleta jest wystarczająco długa. Przy 22cm można się przejechać, bo czasem bransoleta może być zbyt krótka. Producenci oszczędzają jak mogą i wolą nie dodawać zbyt wielu ogniw powyżej najpopularniejszych rozmiarów. Przy przymiarce i zakupie u AD można pewnie w takiej sytuacji poprosić o dodatkowe ogniwa do bransolety i pewnie da się to wtedy załatwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi