Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pyska23

Pasek do Orisa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Osobiście nie znam się na zegarkach i potrzebuję Waszej pomocy. Jakiś czas temu kupiłam mężowi zegarek Oris i przydałoby się wymienić pasek. Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie i jaki? One pewnie mają jakieś rozmiary, a ja nie wiem jaki. Załączam zdjęcie zegarka i będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam 

Natalia

20221209_201902.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podstawowy wymiar to szerokość, w milimetrach. często jest podawany z tyłu paska. typu 18, 20, 22. jak nie ma, to zmierz czymś dokładnym szerokość paska przy kopercie, na samym końcu od jej strony. i masz wymiar.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Oris to zdaje się, że ma 23 mm szerokości w uszach, ale dla pewności trzeba zmierzyć tak jak radzi kolega wyżej. Pytanie czy chcesz kupić oryginalny pasek do Orisa czy np zamówić coś extra ręcznej roboty np u kolegi forumowego eye_lip ...tu możesz zobaczyć jego prace: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dziękuję za pomoc. Szukałam właśnie czegoś ręcznej roboty, oryginalnego i niespotykanego. Prace J.F.Szymaniak wyglądają bardzo dobrze. Skontaktuje się z nim. Już nawet coś sobie upatrzyłam. Jeszcze raz dziękuję za pomoc 🙏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma Koleżanka szczęście, bo do większości orisów pasują tylko firmowe paski dość drogie. Ręcznie robiony będzie tu świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Re.Al. szyje też świetne paski i według mnie stanowi alternatywę godną rozważenia z JS Szymaniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Re.Al robi obłędne paski. Zamówiłem niedawno jeden do swojej Certiny, ze skóry typu Vintage. Jakość surowca, ale też wykonanie na najwyższym poziomie. Chciałbym podmienić klamrę na oryginalną, ale znalezienie takiej graniczy z cudem. Z tego powodu się tutaj zarejestrowałem i dodałem swój pierwszy post w dziale "Poszukuję..." 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi