Sign in to follow this
Followers
0
Zestaw naprawczy dla pasjonata, zegarmistrza amatora
zestaw do naprawy zegarów wiszących i stojacych
By
SirMucizecin, in Podręczniki i porady
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Z_bych
1. Seiko Presage Cocktail Blue Moon Open Heart Automatic SSA405J1
Cena 1950 + koszt wysyłki
Stan 8/10 - zapraszam do obejrzenia zdjęć
Sprzedaż lub zamiana
PIĘKNE, MĘSKI Seiko Presage Cocktail Blue Moon Open Heart Automatic SSA405J1
Piękny, niedostępny już model Seiko w klasycznej linii 40 mm z granatową, cieniowaną tarczą z okienkiem, przez które można oglądać pracę koła balansowego. Przez przeszklony dekielek można obserwować pracę ładnego mechanizmu automatycznego ze złoconym wahnikiem.
Pięknie zaprojektowana i wykonana tarcza z nakładanymi, srebrnymi indeksami, złotym sekundnikiem, elegancki, granatowy, skórzany pasek z klamrą motylkową, niewielki rozmiar – ten zegarek świetnie wygląda i super się nosi.
Ale nie jest to topowy zegarek do zobowiązującego stroju, na swój ślub raczej się nie nadaje.
Specyfikacja:
Model: SSA405J1 EAN: 4954628233752 Marka: Seiko Wodoszczelność: 50 metrów Mechanizm: automatyczny, Seiko 4R38, japoński, rezerwa 41 h, 24 kamieni Materiał koperty: stal szlachetna Szerokość koperty: 40.50 mm Grubość koperty: 11.80 mm Kolor tarczy: granatowy Szkiełko: mineralne utwardzane Hardlex Pasek: skórzany, granatowy, szer. 20 mm Maks. obwód nadgarstka 19 cm Stan zegarka: zegarek używany, z minimalnymi, praktycznie niewidocznymi śladami używania (pasek bez śladów noszenia). Zegarek jest kupiony w polskim salonie, jest sprzedawany z kompletem dokumentów i pudełek.
1. JUNGHANS MEISTER CHRONO 027/4528.44 - piękny, męski klasyk
Cena 5500 + koszt wysyłki
Stan 8/10 - zapraszam do obejrzenia zdjęć
Sprzedaż lub zamiana
Żadne zdjęcia i żadne rendery nie oddadzą uroku tego zegarka. Jakość wykonania każdego detalu zadowoli każdego zegarkomaniaka. Na dodatek chyba najładniejsza wersja kolorystyczna i na dodatek super wygodna bransoleta. Ocyzwiđcie bey problemu można założyć pasek.
Naprawdę warto samodzielnie przekonać się o jakości Junghansa. Coraz mniej takich zegarków, tutaj za produkt i jego powodzenia odpowiedzialny był projektant i inżynier a nie księgowy i naprawdę widać to w każdym detalu na zewnątrz i wewnątrz zegarka.
Specyfikacja:
Marka: Junghans Model: 027/4528.44 Wodoszczelność: 50 metrów Mechanizm: Automatyczny, Junghans J880.1, 48 h rezerwa chodu, stop sekunda Rodzaj koperty: Stal szlachetna Szerokość koperty: 41.00 mm Grubość koperty z wypukłym szklem: 14.00 mm Kolor tarczy: granatowy Bransoletka: 21 mm, tal szlachetna
-
By zegarek_watch
Zapraszam do zakupu zegarka JUNGHANS MEISTER WORLDTIMER, który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 22.01.2021 r. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
- oryginalnym paskiem, na którym nigdy nie był noszony, został zdjęty po zakupie i cały czas leżakował w pudełku
- pudełkami i książeczkami we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
- oryginalną nigdy nie zakładaną bransoletą, która została dodatkowo zakupiona, ale nigdy nie było czasu aby ją założyć do zegarka
Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu. Zegarek w sprzedawanej referencji j ma szkło szafirowe. Brązowy pasek na zdjęciu z kartką nie jest przedmiotem sprzedaży.
Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
Proponuję cenę 5 900,00 do negocjacji. Zmiana ceny na 5 500,00 zł. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.
-
By Durek94
Witam jak w temacie nabyłem zegar gustaw becker i szukam tutaj na forum i nie uzyskałem żadnej sensownej odpowiedzi chciałbym dowiedzieć się czy jest to oryginalny
-
By cassiopeia
Szanowni Państwo, proszę o pomoc w ustaleniu modelu i rocznika zegarka ze zdjęć. Zegarek mam od 14 lat, jest to jeden z zegarków, które odziedziczyłem po moim ś.p. Dziadku.
Wydaje mi się, że zegarek pochodzi z połowy lat 60-tych, ale mogę się mylić. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów, miłośników marki Junghans będzie mi w stanie pomóc.
Z zegarkiem wiąże się pewna historia, która uświadomiła mi, że nie każdy zegarmistrz zasługuje na to określenie, bądź co bądż sugerujące posiadanie fachu w rękach. Otóż gdy zegarek trafił do mnie, nie działał, ale po rzekomo gruntownym (a z pewnością kosztownym) sewisie/przeglądzie w jednym z krakowskich (znanych) zakładów zegarmistrzowskich (którego nazwę pominę) ożył... niestety na krótko. Po kilku miesiącach zaczął mocno spóźniać lub całkiem się zatrzymywać. Odniosłem go z powrotem do zegarmistrza (przy poprzednim serwisie otrzymałem 12 mies. gwarancji), gdzie usłyszałem, że powinienem go częściej nakręcać... uparłem się, żeby go przyjęli w ramach naprawy gwarancyjnej. Kilka dni później telefon z informacją: pańskiego zegarka nie da się naprawić, jest uszkodzony mechanizm, prawdopodobnie upadł z dużej wysokości, nie mamy cześci zamiennych... Oczywiście teoria o upadku z wysokości była zwyczajną brednią.
Zegarek trafił do szuflady. Po paru latach, zupełnie przypadkiem podczas rozmowy o zegarkach z kolegą, polecił mi on inny zakład zegarmistrzowski w Krakowie. Zaniosłem tam Junghansa. Po tygodniu odebrałem naprawiony zegarek. Naprawa kosztowała jakieś 100 zł. Już nie pamiętam, co było uszkodzone. To było ok. 6 lat temu. Od tamtej pory działa, łapie ok. 2 min. spóźnienia na dobę, czym się w ogóle nie przejmuję.
-
By Winter_Solider
Dzień dobry
Chciałbym prosić Państwa o pomoc w przybliżonej identyfikacji roku produkcji mechanizmu zegarka kieszonkowego Junghans.
Udało mi się ustalić, że J49 to rodzaj mechanizmu produkowany w latach 1930 - 1953. Natomiast jeśli chodzi o numer 35463 nie udało mi się nic ustalić bo podobno Junghans nie prowadził ciągłości numeracji.
Dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
-