Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
KrzychuW

michael kors podróbka czy autentyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się czy kupiłem orginał czy podróbkę? moje wątpliwości pojawiły się po obejrzeniu kilku filmików i dotyczą opakowania czyli tego że nie ma napisu na dolnej części opakowania i "poduszki" która nie jest poduszką. (zdjęcia zaraz dodam bo nie wiem jak)

354036071_796484869147472_7530199534344240367_n.jpg

354080507_721170046683318_1478381705309194079_n.jpg

354061926_252241030868787_3527873147298201425_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KrzychuW napisał(-a):

Witam zastanawiam się czy kupiłem orginał czy podróbkę? moje wątpliwości pojawiły się po obejrzeniu kilku filmików i dotyczą opakowania czyli tego że nie ma napisu na dolnej części opakowania i "poduszki" która nie jest poduszką. (zdjęcia zaraz dodam bo nie wiem jak)

354036071_796484869147472_7530199534344240367_n.jpg

354080507_721170046683318_1478381705309194079_n.jpg

354061926_252241030868787_3527873147298201425_n.jpg

Fałszowanie zegarka Michael Kors jest raczej mało prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Dlaczego? 

Wszystko można podrabiać - tylko w tym wypadku nie bardzo widzę powód dla którego miałoby się to zrobić?  Marka modowa - mocno "taka se"... specyfikacja techniczna oryginałów na poziomie Casio za 300 PLN więc czy jest sens podrabiać? 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, Daito napisał(-a):

Wszystko można podrabiać - tylko w tym wypadku nie bardzo widzę powód dla którego miałoby się to zrobić?  Marka modowa - mocno "taka se"... specyfikacja techniczna oryginałów na poziomie Casio za 300 PLN więc czy jest sens podrabiać? 

W latach 90 i na początku millennium prężni biznesmeni spod Warszawy podrabiali nawet Jajo Kinder Niespodziankę.

W moim mniemaniu marki modowe w naszym Kraju mają spore wzięcie, więc jest pole do zagospodarowania przez fałszerzy.

@KrzychuWgdzie zakupiłeś zegarek? OLX?

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Fałszowanie zegarka Michael Kors jest raczej mało prawdopodobne.

niezbyt drogie modówki podrabia się na potęgę. Kors, CK, Armani, Daniel Wellington etc.

Edytowane przez oszolom

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

W moim mniemaniu marki modowe w naszym Kraju mają spore wzięcie, więc jest pole do zagospodarowania przez fałszerzy.

A to przepraszam... zagalopowałem się.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

niezbyt drogie modówki podrabia się na potęgę. Kors, CK, Armani, Daniel Wellington etc.

Jakiś tam sens może być w tym. Z tego jedyny słuszny wniosek nie kupować M. Korsa w żadnej wersji. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Jakiś tam sens może być w tym. Z tego jedyny słuszny wniosek nie kupować M. Korsa w żadnej wersji. ;) 

No sens jest taki, że taki Kors czy DW w oryginale to jest zegarek wykonany dość budżetowo, więc da się tanio skopiować. A podróbki idą często po cenach zbliżonych do ori ;). Korsa ori miałem w ręku. Nie jest to jakaś totalna padlina, po prostu zupełnie nie warte ceny, którą się za to płaci.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, oszolom napisał(-a):

No sens jest taki, że taki Kors czy DW w oryginale to jest zegarek wykonany dość budżetowo, więc da się tanio skopiować. A podróbki idą często po cenach zbliżonych do ori ;). Korsa ori miałem w ręku. Nie jest to jakaś totalna padlina, po prostu zupełnie nie warte ceny, którą się za to płaci.

Doceniam Twoje umiejętności rozróżniania tej marki, ale wniosek wspólny. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Doceniam Twoje umiejętności rozróżniania tej marki, ale wniosek wspólny. ;) 

nie podejmowałbym się oceny oryginalności, nie ma mowy :D. po prostu wiem, że tamten "macany" był kupiony w jakimś poważnym sklepie, stąd wniosek, że ori :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi