Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
robertozab

Tissot pytanie o wartość vs cena

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wyceniamy zegarków na forum, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.07.2023 o 21:59, hil2 napisał(-a):

nie wyceniamy zegarków na forum

Przecież cena jest znana, autor nie pyta o jego wycenę. Wielokrotnie na tym forum widziałem jak użytkownicy pisali, że coś nie jest warte swojej ceny i w danym budżecie da się znaleźć ciekawsze propozycje.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy jest wart 9.000, ale IMO przy późniejszej sprzedaży strata wartości będzie duża. Opisz czego szukasz, jak się ubierasz i jaki masz nadgarstek - może będziemy mogli coś podpowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena nowego dość wysoka i trzeba się liczyć ze stratą przy ew. późniejszej sprzedaży. Może poszukaj zatem używki? Mi udało się trafić białego prawie nieużywanego i w zestawie z dodatkowymi paskami w bardzo sensownej cenie. Przy czym kupiłem zegarek już po gwarancji i to też należy mieć na uwadze. Swoją drogą jest to jeden z moim ulubionych zegarków ostatnio. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi. Szukam w miarę uniwersalnego zegarka, tak żeby można było założyć na spotkanie z klientem do koszuli i marynarki ale również do jeansów i t-shirta. Nadgarstek mam średnicy około 18cm. Bardzo lubię niebieskie cyferblaty, miałem zresztą pięknego B&M Capelanda, którego musiałem sprzedać jakiś czas temu. Niestety straciłem na nim około 40%, pomimo, że był w idealnym stanie. Mój wymarzony to TAG Heuer Monaco, ale przy obecnych cenach raczej nie ma szans. Podoba mi się też bardzo chyba to nowa Carrera ale jeszcze nie widziałem jej na żywo. Chciałbym odłożyć do 20k zł i kupić coś na lata, co by nie traciło tak bardzo na wartości. 

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na większości marek/modeli się traci, chyba, że kupisz używkę, na którą w dodatku nagle będzie hype 🙂

20k to spory budżet, w którym można znaleźć Twoje marzenie, więc ja na Twoim miejscu bym szukał Monaco, ale to będzie duży zegarek przy nadgarstku 18cm.

Dla mnie zegarek z kilkoma subtarczami może nadawać się do koszuli i marynarki, ale do garnituru już nie, ale jak rozumiem ten zegarek nie ma być do garniaka, więc powinno być ok 🙂

B&M to też fajny kierunek, ale - jak już sam odczułeś - żeby nie stracić, musiałbyś kupić używkę. Czasami pojawiają się FB i innych portalach, więc warto poszukać. 

Edit - ogłoszenie kolegi @Reinhold pewnie widziałeś: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi