Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
.Michael

zegarek LED na mała rękę

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

poszukuję zegarka, który nie wyglądałby groteskowo na moim małym nadgarstku, czasem wydaję mi się, że i te 40mm w moim przypadku to za dużo, albo jest to już wartość bliska krawędzi. Zatem - kojarzycie coś z LEDami, co miałoby sens w tym przypadku? Hamilton PSR niestety nie jest tym dokładnie czego bym oczekiwał; konstrukcyjnie wydaje się być bardzo "ciężki", widziałem też Bulove Computron, podoba mi się design, ale jest nieco za duża. Yema od Kavinskiego jest dobrym kierunkiem, choć w tym przypadku - z tego co widzę ciężko aktualnie o dostępność. Gerlach Kosmonauta aktualnie figuruje u mnie chyba najwyżej na liście. Czy kojarzycie coś jeszcze?

Edytowane przez .Michael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://t-2077.zegarkiblonie.com/ choć akurat moim zegarek nie wart tej ceny, a rozmiar też dla mnie ciut za duży.

Nie wiem, jaka jest współczesna wersja Bulovy Computron (podobno wymiar jest ten sam), ale ta oryginalna jest wielkością w sam raz. Sam mam wąską łapkę i kartofelek leży i wygląda akuratnie. 

IMG_9777.thumb.JPG.3c49d40320289c016d3ca4d067eacbff.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

współczesny computron nie robi wrażenia wielkiego. nie mam grubej ręki i jest ok dla mnie.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

To już nie LED a zwykły wyświetlacz 

Mogę wiedzieć, skąd to przekonanie, że to nie LED? Jak dla mnie to LED. Trochę inny niż Yema czy Hamilton, ale jednak LED. Przynajmniej moim zdaniem.

I co to jest "zwykły wyświetlacz? LCD?

obraz.png.60e9086cccf958d1c6477763e52d8f43.png

obraz.png.0b2a31ec4b675600108a856c9f84a406.png

obraz.png.8e819ec2af8b0e71bb665f1209b39b7d.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Mogę wiedzieć, skąd to przekonanie, że to nie LED? Jak dla mnie to LED. Trochę inny niż Yema czy Hamilton, ale jednak LED. Przynajmniej moim zdaniem.

I co to jest "zwykły wyświetlacz? LCD?

obraz.png.60e9086cccf958d1c6477763e52d8f43.png

obraz.png.0b2a31ec4b675600108a856c9f84a406.png

obraz.png.8e819ec2af8b0e71bb665f1209b39b7d.png

A.teraz widac dobrze. Sprawiały wrażenie tych wyświetlaczy najtańszych z Ali za kilka zł.

Aczkolwiek nazwa na ostatnim zdjęciu wprowadza niesmak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi